Just another WordPress.com site

WIR HABEN ES NICHT GEWUSST

ahuiilendoog1

Als je nu denkt dat deze zeer recente uitspraak uit de mond van een hoogbejaarde Duitser komt, dan heb je het mis.

Onze eigenste kardinaal Simonis zegt het en het gaat natuurlijk over het beladen onderwerp van het misbruik binnen Katholieke Instellingen. Een grof schandaal, een beerput van ongekende (wereldwijde) omvang en iets dat jaren kon doorsudderen. En bovenal, geen uitzonderingen meer op de regels waren. 

Ik vraag me ook af, wir haben es nicht gewusst, of dat het moet zijn: ‘we hadden wel een vermoeden, we hoorden wel geruchten, maar onder het tapijt was nog genoeg ruimte’

Godsgeklaagd.

Orin

Advertenties

11 Reacties

 1. fred

  Er zijn 1100 aanklachten ingediend dit is ongetwijfeld het “topje van de beerput”. Het is schandalig van de kruisvereerders en dienen m.i. ook flink bestraft te worden. Ik wens alle gedupeerden veel sterkte toe.

  maart 24, 2010 om 12:31 pm

 2. Filosoof

  Simonis ? Natuurlijk spreekt hij de taal van zijn baas, de paus. Wiens brood men eet, wiens taal men spreekt. “Befehl ist befehl” ! Het getuigt echter niet van de deemoed/nederigheid die men van de RK geestelijke leiders had verwacht. Nu heeft Simonis niet alleen slachtoffers van kindermisbruik, maar ook de slachtoffers en hun nabestaanden van WO II gekwetst door zijn uitspraken.
  De dag na deze uitspraak werd in de hoofdzakelijk RK-media vermeld dat er geen leegloop was uit DE kerk als gevolg van het optreden van Simonis. Nee natuurlijk niet. Men laat zich niet meer uitschrijven…….men blijft gewoon weg…….dat was al veel eerder gebeurd. Daarom zijn de kerken leeg.
  Zou Simonis zich blijven laten inspireren door de gedachte “dat de zaligheid bij het kruis begint”.

  maart 25, 2010 om 3:17 am

 3. Filosoof

  Het nieuws op tv vandaag vermeldt toch weer een verdere leegloop van de RK-Kerk. De negatieve uitlatingen van de kerk over het condoomgebruik in Afrika in het kader van AIDSbestrijding, negatieve opvattingen over homo’s in de kerk hadden hun werk al gedaan in de vorm van de leegloop. Het kindermisbruik is de druppel die de emmer doet overlopen.
  Nu staat de paus zelf ook in de negatieve publiciteit. En dan te bedenken dat de paus als plaatsvervanger van Christus volmaakt en zonder zonden is ……….volgens het RK-geloof. De geschiedenis heeft helaas anders geleerd. Ook nu weer.
  Het is droevig voor alle oprecht gelovigen, zij zien hun enige houvast verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  Maar ons medeleven moet in dit geval uitgaan naar de slachtoffers van de kerk die veelal een groot ( of grootste deel?) deel van hun leven met een onverwerkt trauma hebben moeten leven.

  maart 25, 2010 om 1:59 pm

 4. delphi

  Het klopt, Filosoof, dat de uitspraak van Simonis nogal wat commotie heeft veroorzaakt, totaal misplaatst. Dit is al lang zo, ik hoorde van een familielid dat haar moeder (en dat is al heel wat jaren terug, nog voor WO II) door de priester gepakt is en daarna is ze uit het geloof gestapt.
  De Paus is geen plaatsvervanger van Christus, die kan geen plaatsvervanger hebben. Dat heeft het RK-valse geloof er zelf van gemaakt. Er zijn de meest vreemde dingen gebeurt in die kringen en die gebeuren er nog.

  In dit verband is het onderstaande visioen wel interessant, uit Delphi’s orakelput:

  10 februari 2010

  ‘Ik zag en voelde de aarde schudden, zag een wit gebouw, een koepel. Het vaticaan of iets anders? Dat stortte ineen. Een beest kwam uit de aarde en verslond het en al de mensen.
  De aarde scheurt verder.’

  Aldus… Daarna volgde dus de opeenvolging van de misbruikmeldingen. Het visioen sluit aan bij Openbaringen van Johannes, die zoals bekend versleuteld zijn weergegeven. Rome is op zeven heuvelen gebouwd. Openbaringen 17.9 spreekt over zeven bergen in de symboliek van het oordeel over Babylon.
  Het visioen is natuurlijk ook symbolisch. Of zou het Vaticaan echt in gaan storten? In elk geval dreigt het nu, na de openbaarmaking van alle schandalen, figuurlijk in te storten.

  Mallachy had eeuwen geleden voorspeld dat er na deze paus een laatste zou komen. Andere geschiedkundige bronnen meldden dat dit niet klopt en de huidige paus de laatste is.

  Ik heb wel met deze paus dat hij een onaangename blik in zijn ogen heeft, zijn voorganger vond ik veel sympathieker.

  Ook katholieke bewegingen, die van de profetische stemmen, hebben zo hun gedachten over deze kwesties.

  In elk geval, is dit grondpersoneel van God, niet wat het zou moeten zijn. Misbruik hebben ze gemaakt, door de eeuwen heen. Neem alleen maar hoe zij destijds in Afrika mensen uit hun natuurlijke habitat hebben gehaald en als slaven o.a. naar Haiti gevoerd, om ze met een liefdeloze religie op te voeden. Helemaal de kern ervan weggehaald.

  Zo’n vervuilde religie zal tenslotte ondergaan.

  Liefs,

  Delphi

  maart 25, 2010 om 2:36 pm

 5. Pingback: Tweets die vermelden WIR HABEN ES NICHT GEWUSST | onder de loep -- Topsy.com

 6. fred

  Bij deze link gaan je haren ook overeind staan.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/article6237583.ece?…2-

  maart 25, 2010 om 5:58 pm

 7. Filosoof

  @fred
  Ja en dat had ik juist zo graag gewild, maar je zult altijd zien DAN gebeurt het niet.(grappie)

  maart 25, 2010 om 6:15 pm

 8. delphi

  Hahaha, er staat: Het gaat steeds over paters en broeders, maar die nonnen stonden hun mannetje ook.

  Stonden zij toen hun mannetje ook? Hadden ze toen al die je weetwels, die je om kan binden, verkrijgbaar bij de betere ransshop.

  Tja, altijd nog beter, zullen ze gedacht hebben, dan de fietszadels van de fietsen….whahahaha

  Maar goed, een grapje is snel gemaakt uiteraard, maar voor de slachtoffers is het natuurlijk erg. Dat niet alleen, er wordt een verkeerd beeld van de kern van het geloof, gegeven. De slachtoffers hebben een heel verdraaid beeld opgedrongen gekregen van seksualiteit en het geloof.

  Delphi

  maart 25, 2010 om 8:25 pm

 9. fred

  Leuk gevonden Delphi over de fietszadels.

  Ja en hier alweer een link zum kotsen. Het is werkelijk bij de beesten af.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/6372058/__Nonnen_lieten_jochie_braaksel_eten__.html?sn=binnenland,buitenland

  maart 25, 2010 om 8:33 pm

 10. delphi

  Ja, die Fraters gingen met dat ding het koninkrijk der hemelen wel in, dachten ze zelf…. het zal ze nog gaan tegenvallen. Een goede straf; genoeg testeron om 1.000 x een orgasme te kunnen krijgen in 1 beurt, maar geen gaatje te vinden en handjes vastgebonden op de rug. Maar goed, ik mag daar niet over oordelen.

  april 13, 2010 om 4:10 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s