Just another WordPress.com site

EIGEN RISICO GEZONDHEID OPSCHROEVEN NAAR 775 EURO?

akip1Zie het plan. Het is helaas geen 1 april grap, maar een van de zoveelste voorstellen om vooral de zwakkeren onder ons een poot uit te draaien, verder te plukken.

Veel mensen hebben al geen luis om dood te drukken en moeten zich nu scheel betalen aan (soms) onnodige behandelingen en medicijnen.

Weet u nog hoe wij misleidt werden om de enorme premiestijgingen te accepteren, met een teruggave van een eigen risico? Een lekker extraatje?

Kunt u zich nog herinneren hoe ‘zwartkijkers’ hebben voorspeld dat premies en eigen risico tot exorbitante hoogten zullen gaan stijgen?

Kan iemand met een laag inkomen dit straks nog betalen? Of wordt het een keuze tussen symptoombestrijdende handelingen en medicatie of (gezond) eten?

Lekker dan weer, deze voorstellen.

Laat u zich nog langer kaalplukken, zoals deze arme man op de foto?

Of denkt u: ach, het is wel goed zo? Ben toch nooit ziek… heb toch een spaarpotje… verdien toch genoeg…

Orin

Advertenties

19 Reacties

 1. fred

  Het gezegde van “een kale kip kun je niets plukken” vraag ik me af of dat zo wel is bij het lezen van de opgeschroevde eigen risico. Mensen die chronisch ziek zijn in de wao beland zijn, bijstandsmoeders en mensen met een laag inkomen hoe dat zij dat op gaan hoesten. Je durft haast niet meer naar een dokter of specialist en tandarts te gaan omdat je met torenhoge schulden komt te zitten. Met dank aan de graaiende zorgverzekeraars die nog meer armoede en ziektes in ons land brengen. Ongelooflijk.

  april 1, 2010 om 4:30 pm

 2. Miranda

  Dus we gaan toch Amerika achterna. En aangezien we 5 jaar achterlopen met hen zal het lang duren voordat iedereen terug een verzekering kan betalen. De middeleeuwen zijn bijna terug.

  april 1, 2010 om 5:59 pm

 3. Regenboog

  Ik zou dit willen opmerken dat dit slechts één van de bezuinigingsoperaties zijn van de vele. Daar zal dus een keuze uit gemaakt moeten worden of aan gesleuteld. Dat doet nu iedere politieke partij afzonderlijk. Het grote probleem wordt voor mij: Op welke partij moet ik nu gaan stemmen.
  Door de grote verdeeldheid (te veel partijen) weet je niet meer wat je kiezen moet. Na de verkiezingen gaan ze met elkaar om tafel zitten en komen de compromissen. Daaaaaaaaaaaag verkiezingsbeloften.
  Ca 30 miljard PER JAAR moet er bezuinigd worden (niet éénmalig zoals wel eens wordt gedacht). Dat gaan we helaas allemaal voelen. Het wordt al jaren verkondigd en wisten we dat het er aan zat te komen. Nu is het zover.

  Denk over waarop volgens jou bezuinigd moet worden en stem dan op de partij met het partijprogram die het meest aan je gedachten/wensen voldoet. Bezuinigd moet er worden, hoe dan ook. Als overheid kan en mag je niet méér uitgeven dan er binnenkomt. Het is heel eenvoudig te vergelijken met een huishoudboekje.

  Dit klink flink en stoer van mij, maar ook ik hou mijn hart vast over ons aller toekomst. Het gaat niet alleen om onze knip of gezondheidszorg, maar ook over veiligheid, onderwijs, natuur, derde wereld, vrede enz. het houdt allemaal verband met elkaar.

  april 1, 2010 om 6:28 pm

 4. Filosoof

  Die foto, ja hierboven geplaatst door Orin, dat ben ik. Filosoof dus.
  Foto werd genomen toen ik werkzaam was voor een dekbeddenfabrikant en had niets te maken met ec. crisis.
  Maar zo kaalgeplukt als ik al reeds ben, zoals jullie kunnen zien, heb ik niets te vrezen van overheidsmaatregelen.
  Nou ja, BOTOX sla ik een jaartje over.

  april 1, 2010 om 6:40 pm

 5. Miranda

  Het valt mij op dat er voor de zoveelste keer door allerlei quasi belangrijke gezichten op tv gezegd wordt: Ja, iedereen gaat het merken in zijn portemonnee, rijk en arm. Tot nu toe hebben we weinig van de crisis gemerkt, maar nu het schijnbaar wat aantrekt met de economie gaan we er allemaal gierend op achteruit.
  Ik denk, dat ik hier hééélemaal niks aan toevoeg.

  april 2, 2010 om 10:05 am

 6. Regenboog

  Het is een moeilijk onderwerp, bezuinigen, zeker omdat economen zeggen dat de economie weer beter wordt. Echter lieve Miranda, probleem is dat het staatshuisboekje schulden laat zien. Niet eens de schuld van de Nederlandse overheid.
  Maar door de wereldwijde financiëele wereld die de boel belazerd hebben met “korte termijn” beleggingen. Dat wil zeggen dar ze belegd hebben in zaken die op korte termijn ( maar Zeer risicovol) waar veel geld mee kon verdiend worden. Net als in een casino. Bestuurders streken veel geld op aan bonussen. De bonussen waren ook de oorzaak dat de bestuurders van fin. instellingen steeds risicivoller gingen beleggen. Winst is toch een hoge bonus.

  Nu gaat dat wereldwijd fout………………en Miranda moet betalen.

  En jij niet alleen , maar ook de allerarmsten onder ons op deze aardbodem.

  Groetjes van
  Regenboog

  april 2, 2010 om 6:12 pm

 7. Miranda

  Regenboog ik begrijp precies waar je het over hebt. Mijn commentaar was ook enigszins cynisch bedoeld. Ik meen te weten uit welke hoek deze negatieve wind al hééél lang waait. En dan is het absoluut niet nzozeer Miranda die moet betalen. Ik verkeer gelukkig nog in een situatie waarin ik het niet zal merken. Met nadruk op nog. Ik vrees met grote vrezen inderdaad voor de armsten onder ons. Kijk maar in Amerika hoeveel mensen daar overlijden omdat ze de “gezondheidszorg” niet kunnen betalen. Dat is dan zgn. een geciviliceerd land. Nou vergeet het maar. En dan de 3e wereldlanden, brrr. Arme mensen.

  april 2, 2010 om 10:00 pm

 8. Regenboog

  Miranda, jij vertelt nu dat jij in een situatie bent dat je niet veel zal merken van de lastenverzwaring. Ik ben zo blij dat te vernemen. Ik maakte mij zorgen over jou………….kun je nagaan hoe sociaalvoelend ik ben…..:-)

  april 4, 2010 om 8:25 pm

 9. delphi

  Tja, ik ben in de positie dat ik op gegeven moment zal moeten afhaken, maar ja,als het gaat om medicatie die er juist voor gaat zorgen dat je meer medische hulp nodig hebt (STATINES!!!), haak ik graag af….

  Soms kom je er niet onder uit… Dan maar voortijdig sterven… en so what… zo leuk is het niet in het wereldse…

  april 4, 2010 om 8:30 pm

 10. Regenboog

  Wat heb JIJ meegemaakt dat je nu zo somber doet Delphi? Dat kun je toch niet menen? Afhaken, opgeven, nee toch, je kan iedere dag dat je weer ontwaakt iets betekenen voor een ander. Al is het maar met een glimlach, een vriendelijk woord voor de ander zoals je hier ook doet.

  Verwacht niets terug van die ander want dan wordt je vreselijk teleurgesteld. Maar heel af en toe laat een enkeling toch blijken dat jouw glimlach of het vriendelijke woord gewaardeerd is, een lichtstraaltje was.

  Dat het niet altijd leuk is op het aardse dat ben ik met je eens. Soms heb je kracht nodig om te overleven, verder te gaan. Ook ik ken momenten in mijn leven dat je denkt dat de wereld /het leven stil staat. Maar de koelkast was leeg en MOEST ik naar de Super. De wereld bleek door te draaien en mijn leven ging door. Heel langzaam aanvankelijk dat wel. Als ik het kan, dan jij het toch ook. Bovendien hoop ik dat je nog een thuisfront hebt waar jij op kan terugvallen. Vergeet in dat geval niet dat deze thuisfront ook jou nodig heeft.

  Klinkt goedkoop, maar hou je haaks!
  Liefs

  april 4, 2010 om 9:10 pm

 11. delphi

  Onee, ik ben verre van somber, hoor… maar ik bedoel als ik de gezondheidszorg echt niet meer kan betalen, dan maar niet…. in die zin, dan ….

  Nee, echt, op dit moment ben ik de vrolijkheid zelve, maar als ze men zo nodig de populatie moet verdunnen op die manier, nouja, pech gehad…. ik maak me er juist niet meer druk om dat ik dan juist tot de – zal behoren, dat bedoelde ik te zeggen….. omdat ik weet …

  liefs, Delphi.

  april 4, 2010 om 10:12 pm

 12. Regenboog

  Oooooooooohhh, is dat alles. De onbetaalbare gezondheidszorg als middel tot uitdunnen populatie en weet dat………..!
  Er zijn er die beweren………..maar dan wéét ik niet zeker of het waar is……….Ik gelóóf het niet.

  Toevallig was er uitzending op tv vorige week (ik meen van de VPRO) daar ging het over de opwarming van de aarde. Een wetenschapper uit Engeland (zijn naam is mij ontschoten) die stelde dat dit probleem niet zo groot was. Maar dat de wereldbevolking te snel groeide om ieder op dit kleine planeetje van voedsel te voorzien. Dan wordt het gewoon een oorlog om te overleven (net als in Haïti gebeurde). Grof gezegd de natuur, waartoe ook de mens behoord, zal zorgen voor het evenwicht.

  Overigens dacht ik niet dat je Delphi was maar “Depri”…..zijn ook medicijnen voor…haha. Een vicieuze circel.

  april 4, 2010 om 11:49 pm

 13. fred

  De grootste fouten die ze ooit gemaakt hebben is de privatisering, veel te veel managers en directeuren, oneconomisch beleid en noem maar op bij al die zorgverzekeraars. Daardoor moeten de mensen van arm tot rijk en ziek en gezond zoveel zorgpremie en eigenrisico betalen. Ook is er nog een groep die onverzekerd rondloopt en asielzoekers die gratis zorg krijgen wat betaald wordt door de belastingbetaler. Nu gaat iedereen die een huisarts bezoekt ook nog een 5 euro betalen.

  Och, weet je Delphi

  Het leven is een kippekooi
  het is en blijft gedonder
  de haan die zit het hoogste
  en de rest die schijt ie onder.

  april 5, 2010 om 10:18 am

 14. Miranda

  Ik hoop, dat mocht het zover komen dat wanneer mensen steeds van hun zorgverzekeraar te horen krijgen dat iets niet vergoed wordt, ze verder gaan snuffelen. Er wordt nl nogal wat afgelogen. Ook ik kreeg medicatie voorgeschreven die ik de rest van mijn leven moet slikken en de kosten daarvan zijn belachelijk hoog en DSW vond dat vergoeden echt niet kon. Laat ik nou anders denken. Gewoon een juristenkantoor ingeschakeld (dat ook geen geld vraagt) en zij hebben e.e.a. uitgezocht en jawel hoor: ik krijg het nu gewoon vergoed. Ze kijken blijkbaar hoe ver ze kunnen gaan. Mijn advies is dus ook: gewoon even doorzoeken.

  april 5, 2010 om 5:26 pm

 15. Filosoof

  Een beetje juridische bijstand is nooit weg,dat zie je maar weer. Zo worden de door mij geconsumeerde paaseieren volledig vergoed door mijn zorgverzekeraar.

  april 5, 2010 om 8:11 pm

 16. Miranda

  Tja Filosoof, geluksvogels hou je altijd natuurlijk!

  april 5, 2010 om 8:23 pm

 17. Filosoof

  Ik ben inderdaad een geluksvogel. Maar die arme kip………die is eigenlijk in dienst van mijn zorgverzekeraar en moet zich kapot werken.
  Ik bespaar wel veel geld, maar scharrelen is geen tijd meer voor……………………………..nee nee, ik bedoel voor die kip!! Ik zag je wel besmuikt lachen.

  april 5, 2010 om 8:39 pm

 18. Miranda

  Ach, ik hoorde net nog dat ik een kippenkont heb; we kunnen niet alles hebben natuurlijk, ha, ha.

  april 5, 2010 om 9:39 pm

 19. Filosoof

  Het is geen filosofie, maar ervaring in de keuken, dat dit deel van de kip bij de bereiding als eerste wordt verwijderd.
  Dit kan inhouden dat je medische hulp nodig hebt, het zit echter niet in het pakket van jouw zorgverzekeraar. Heb je echter wel verwijderingsbijdrage betaald? Ik hoop het voor je.

  Maar misschien was de opmerking wel als complimentje bedoeld. In dat geval adviseer ik “laat maar zitten”…………..wauw!

  april 5, 2010 om 10:17 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s