Just another WordPress.com site

CHRISTUSBEELD IN RIO AFGESLOTEN

Brazilie-Rio-de-Janeiro-Christusbeeld3

Het beroemde beeld van Jezus Christus in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro is voor het eerst in zijn bestaan gesloten. Op en rond de berg Corcovado, waarop het bijna 40 meter hoge beeld staat, zijn de afgelopen dagen ongeveer driehonderd aardverschuivingen geweest. Dat meldde de Braziliaanse krant O Globo dinsdag (lokale tijd) op basis van de beheerder.

De aardverschuivingen hebben de kabelbaan en de weg naar het beeld Christus de Verlosser bedekt onder een laag modder en stenen.

lees verder

Update: ik kan hier niets neerzetten, of het muisje heeft weer een staartje.  Het beeld is doelwit van vandalen geworden. Het beeld is een van de zeven wereldwonderen en in de film 2012 zie je volgens mijn echtgenoot die de film heeft gezien het beeld met de rest van de wereld ten onder gaan.

Delphi

5 Reacties

 1. Filosoof

  Het lijkt wel een moderne versie van de beeldenstorm. Het uitnodigende karakter van het beeld (de symboliek) gaat hierdoor wel verloren. Kwade tongen beweren nu reeds dat het de straf van God is voor de zonde van de Kerk.

  april 19, 2010 om 12:55 pm

 2. delphi

  Nee, het is een aanval van kwade krachten. Natuurtechnisch omdat er decennialang bomen zijn gesneuveld, waardoor de milieurampen daar ontstaan en zo het beeld konden omsluiten, dus het gevolg van menselijk handelen, zonde zo je het wilt noemen om de natuur zo te molesteren. Kwaadaardig, omdat het beeld beklad is door vandalen. Zou ik overigens ook zeggen bij andere monumenten. Zo vond ik het ook erg kwaadaardig dat de boedhabeelden destijds door moslimbestormingen vernield werden.
  Aan de andere kant zou onze God er wellicht om kunnen glimlachen, omdat hij van mening zou kunnen zijn, aanbidt geen beeld, maar volg de voorbeelden van Jezus, doe je tenminste wat nuttigs.
  Ik vind dit verschijnsel, tezamen met dat van de kerk en de rest van gebeurtenissen prima in de einddtijd van onverwachte en schokkende gebeurtenissen, die erg geconcentreerd zullen worden rondom religieuze factoren, passen, dat ik het artikel heb geplaatst.

  april 19, 2010 om 7:11 pm

 3. Filosoof

  Jij schrijft: “…..onze God…..”.
  Dan denk je dus dat we een gezamenlijke God hebben. Ik geloof daar ook in (tot je grote opluchting?). Maar het is wel griezelig om dat te publiceren, want niet iedereen hoeft deze mening te delen.

  En “eindtijd” is een moeilijke zaak (VOOR MIJ!!!!!) als er op dit moment nog beenderen worden gevonden van “mensachtigen” van meer dan een miljoen jaar geleden.

  Maar er is een Schepper. Plus nog veel meer. Vragen, vragen, komt nooit een antwoord op. Toon Hermans heeft gezegd (zag ik vandaag, herhaling tv) : “Alles is al eens gezegd, geschreven, gedacht, gezongen” .
  Dat was aan het einde van zijn leven en hij vroeg zich af “wat de zin van het leven was” .
  Toon begreep het!
  Het waren zijn vrije gedachten die hij liet gaan.

  Mooi.

  april 19, 2010 om 10:23 pm

 4. delphi

  Griezelig, waarom … onze is toch niet de hele wereld? Onze is de Vader van Jezus, denk ik, dus dat beeld is daar omdat Jezus er was, en dus onze God voor degenen die daar in geloven. Die dus ook gaat glimlachen bij die specifieke gedachte. Andere Goden zouden die gedachte dus niet hebben. Die denken misschien: ‘lekker puh.’
  Dus dat onze, moet je zien als gezamenlijk voor hen die in die specifieke God geloven als zijnde de Schepper.
  Absolute zekerheid krijg je denk ik binnen een jaartje of tien, denk ik zo, misschien.
  Maar als je op al je vragen antwoord krijgt, dan is de lol eraf. Dus is geloven ook een beetje mijmeren, soms nadenken, maar vooral je innerlijk hart volgen.

  Wij mensen scheppen zelf ook, binnen onze ‘primitieve’ vermogens, maar dat is wel zo ongeveer het leukste wat er is, creatief scheppen.

  april 19, 2010 om 11:03 pm

 5. Filosoof

  …..binnen een jaartje of tien…….hahahaha……..ik ben al 100…..nou ja……!

  april 20, 2010 om 1:32 am

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s