Just another WordPress.com site

RITA VERDONK OMELET

Nee, dit is geen recept. Ik zou niet durven zeg. Nee, deze politica is tijdens de opnamen van een televisiespotje in Den Bosch door een aantal knuffeljongeren bekogeld met eieren en uitgemaakt voor kankerhoer en racist, zo meldt Nu.nl.

En er wordt al ferm gewaarschuwd door de politiek om de lijsttrekkers tijdens verkiezingen beter te beveiligen. Voorkennis? Of …? Ik weet nog goed dat Pim Fortuyn een taart in zijn gezicht kreeg gesmeten. Op zich denk je dan: ‘ach … een taart ,.. ach … eieren … ach … tomaten.’  AH bonus, alle varianten mogelijk. Maar Pim ontving niet lang daarna echte kogels, die behoorlijk dodelijk waren.

Kijk, en dat moeten we eigenlijk toch niet hebben. Zonder waarde-oordeel over mijn politieke stelling t.a.v. het voorgenomen beleid van Verdonk en soortgelijken, ben ik een voorstander van democratie. Bovendien zal dan ongetwijfeld meer onrust ontstaan, omdat het establishment, de elite, bewust en onbewust, de schuld in de schoenen krijgt geschoven. Demonisering; we hebben geen democratie; ze moorden iedereen uit die electoraal winst gaat maken, dat soort verhalen. Weer koren op de molen van complotdenkers; verwoestend voor de samenleving; het broeit en flink. Daarnaast krijgt dan ook weer een hele groep de schuld van de handeling van enkelingen.

Ook Wilders loopt uiteraard dit risico, hoewel zijn partij nu in de dalende spiraal zit en ondanks de electorale winst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, politieke deelname in een fors aantal gemeenten niet zal plaatsvinden, omdat geen enkele partij samen wil werken met hen. Tja, een scheuring van wat de kiezer wenst en wat er werkelijk gebeurt. 

Veel liberalen en ook linkse kiezers, ook hier weer, ongeacht de politieke voorkeur, zijn het hier niet over eens. Democratie die het uiteindelijk niet blijkt te zijn.

Ik ben zeer benieuwd hoe de verkiezingen gaan lopen.

Orin

Advertenties

5 Reacties

 1. Miranda

  Het een lokt het ander uit en wie beveiligt uiteindelijk wie? Ik weet waar Wilders woont en ik weet dat z’n buren er alles behalve blij mee zijn. Hij woont in een flat en de omringende huizen zijn nu veel en veel minder waard en erger, wanneer je wilt verhuizen kan dat niet want je luxe flat blijkt onverkoopbaar.
  Hirschi Ali enz. enz., de een wil de ander wat aandoen, die moet door een ander beschermd worden. Er ontstaan hele subculturen. Het is een sneue wereld aan het worden.

  april 25, 2010 om 10:04 pm

 2. Regenboog

  Overal is een oplossing voor. Je luxe flat onverkoopbaar als buurman van een bedreigde politicus? Verhuur het tijdelijk aan lieden waartegen de politicus strijdt, paar geiten en een wietplantage er in en………….weg is die politicus.
  Want in een “prachtwijk” gaat hij niet wonen

  april 26, 2010 om 2:44 pm

 3. Miranda

  Klinkt leuk, maar ik denk dat de VVE ernstig bezwaar zal aantekenen.

  april 26, 2010 om 3:28 pm

 4. Regenboog

  Terecht Miranda!

  april 26, 2010 om 6:52 pm

 5. delphi

  Ik wil best naast Geertje wonen, hoor. Als die flats zo goedkoop zijn nu, geen bezwaar.

  Delphi.

  april 26, 2010 om 9:56 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s