Just another WordPress.com site

MY QUEENSDAY 30 APRIL 2010

Gisteren vertrokken wij naar mijn moeder met een hoop rommeltjes voor de Vrijmarkt in Segbroek. Ik had ook nog een hoop mooimaakspullen meegenomen, want we zouden de Koninginnenach nog bezoeken. Echter, na een borrel en een wijntje bij het eten, ik kan er kennelijk niet meer tegen, viel in een diepe slaap, om pas midden in de nacht weer wakker te worden en daarna maar in bed te kruipen.

De volgende ochtend vroeg op, met de rommeltjes naar de Thomsonlaan, dus onze rommeltjes en die van mijn moeder, die zelf ook meeging. Ik had er vrijwel na enkele minuten al spijt van en dat groeide naarmate de ochtend vorderde. Koud en regen, regen, regen. Gisteren had ik me vrolijk gekleed in een rok en sandalen. Wijselijk had ik een jas, sokken en een broek meegenomen en aangetrokken  Maar koud waren mijn voeten, in die sandalen gestoken en weliswaar verborgen in een paar sokken, maar nat en kil. De roze jas had ik aan over een tof rood zomerjasje, die er onderuit piepte en door het vocht had ik het koud. En verkopen? Vrijwel niets. Ik liep wat rond en kocht wat kledingstukken. Immers, ik had veel kledingstukken in de verkoop liggen en mijn kast had eindelijk wat ruimte. Dat kan natuurlijk niet in huize Delphi. Zo’n kast moet gewoon propvol. Rond een uur of half elf besloot ik naar de AH te gaan om sokken te kopen en geld te halen (immers, weer een halve kledingkast vol gekocht). Geldautomaat stuk. Er werd verwezen naar de Hema of de geldautomaat bij de Thomsonlaan. Ik dacht: ‘Goed, ga ik naar de Hema hier dichtbij en koop ik daar dan wat sokken, hebben ze meer keus.’ Nou, Hema dicht. Dan maar die geldautomaat van de Thomsonlaan. Prettige automaat van Fortis, de enige die ik ken die tientjes geeft.

Nou, toch maar even rondkijken of ze op de vrijmarkt (droge) sokken hebben, want wat de regen met de spullen doet, is niet plezant. Het was net even droog. Ik kocht een paar laarzen. Normaal doe ik dat niet zo snel, tweedehands schoenen, maar deze waren vrijwel nieuw. En warm, bruin suede, zwaar gevoerd, borduursels erop en met een forse bontrand. Pelsjagerslaarzen, hoewel ze niet zullen misstaan onder mijn Indianenrok/blouse. Maar bovenal, warm … en het begon ook weer te zeiken. Alleen zag ik er nu helemaal uit als een ‘alien’. Die grove pelsjagerslaarzen, een zwarte broek met glitterstrepen, een rood jasje onder een roze jas en kletsnatte haren. Echt, je weet niet wat je zag. En toen mij werd gevraagd bij een verkoper of ik ze mijn haar oranje mocht spuiten, rende ik verschrikt weg. Het kon dus nog erger.

We waren toch al niet van plan om de hele dag te blijven, maar om half een waren we het helemaal zat. De regen was inmiddels opgehouden, maar ik was verkleumd. We hebben onze spullen ingepakt (was niet zoveel, althans wat we wilden verkopen niet) en ik heb me bij moeders thuis omgekleed in wat drogere kleding. Immers, ik had toch een stuk kledingkast gekocht. Mijn moeder bleef zitten en aan het eind van de dag zouden we terugkeren om te helpen de overblijfselen terug naar haar huis te brengen.

Traditioneel gaan we naar de binnenstad, wat snuffelen en daarna naar de kroeg (een keer per jaar dus). Vroeger was dat veel leuker, omdat er veel meer verkoopplaatsen beschikbaar waren. Twee jaar geleden heeft men de gedeeltes waar men kan staan, drastisch ingekort. Alleen de Leyweg, daar staan nog veel verkopers. Daar waren we verleden jaar in de ochtend en aan die dag moest ik wel terugdenken. Zo vreemd, dat we al vroeg hoorden over het drama, maar omdat het nog niet duidelijk was hoe of wat, gewoon ‘s-middags naar de stad en de kroeg in.

Het was heerlijk weer en op het terras zag ik iemand met een krant zitten, met pontificaal de foto van het jonge meisje dat gelanceerd werd. Toen pas drong het tot me door hoe ernstig het was en dat Koninginnedag nooit meer hetzelfde zou zijn. Een hele goede vriend van ons arriveerde en we spraken erover. Tevens maakten we een afspraak, met hem en zijn vriendin om eens elkaar thuis te bezoeken.

Het is er niet meer van gekomen. De vriend overleed verleden jaar ten gevolge van een ongeluk. Vandaag  in de bewuste kroeg dachten we weer aan hem en we missen hem. Nee, Koninginnedag zal nooit meer hetzelfde zijn.

Delphi/Orin 

Advertenties

5 Reacties

 1. Miranda

  Wat zo’n dag toch allemaal teweeg kan brengen. Emoties om herinneringen, weten dat je afspraken eigenlijk direct moet maken en ook echt moet doen. Sinds ik mensen onverwacht ben verloren zeg ik bij het afscheid van familie en vrienden altijs heel bewust goeiedag. Ik ben er steeds weer van doordrongen dat ik ze misschien nooit meer zal zien en spreken. Klinkt nasar, maar je beleeft alles wel intenser. En het is onvermijdelijk als je te veel verdriet om anderen hebt gehad. Kan je nagaan dat ik me dus vréééselijk moest inhouden toen mijn dochter gisteren op het vliegtuig naar Onbekendistan voor mij vertrok. Lachend en zwaaiend: hééél veel plezier hoor!!! En mijn moedehart vond het allesbehalve leuk. Maar met de belofte dat ze een heerlijk blikje 2 jaar geformenteerde haai voor me zou meenemen vertrok ze naar de einder. Dat blikje mag ze laten overigens. Wel gelijk bellen als je geland bent hoor! Gelukkig dat deed ze en de eertse enthousiaste mails en foto’s zijn al binnen. Ze is overigens over de vulkaan gevlogen en zich rot geschrokken. Schijnt er toch wel eng uit te zien volgens de dochter die geen gevaar uit de weg gaat. Up-date volgt.

  Enfin Delphi, je kast is weer vol, Koninginnedag gelukkig weer een jaar voorbij, op naar 5 mei!!

  mei 1, 2010 om 1:15 pm

 2. delphi

  Geformenteerde haai? Is dat lekker. In New Mexico ontwikkelen ze nu ook een delicatesse; vis in black oil. Ja, je moet toch wat, als het milieu verziekt is. Dan moet je je gaan aanpassen.

  Delphi

  mei 1, 2010 om 2:43 pm

 3. delphi

  Overigens ben ik er nu achter wat de trigger was van de vukaanuitbarsting. Bjork (met puntjes op de o) gaf een concert.

  Delphi

  mei 1, 2010 om 2:44 pm

 4. Miranda

  Wat denk je zelf? Als iets 2 jaar ligt te rotten, hoe zou het smaken? Ik eet veel en liefst gek, maar deze is me net iets te bijzonder. Weet je trouwens wat het idee hierachter is? Bij die stinkhaai wordt een zo niet net zo smerig drankje met een erg hoog alcoholpercentage gedronken. Zou je dat zonder haai doen, dan wordt het duur, want het zijn kleine glaasjes. Kan natuurlijk ook in grote, maar dan wordt het nog duurder. Maar e.o.a. hele linke chemicus heeft uitgevonden dat wanneer je deze 2 dingen eet en drinkt je erg snel dronken bent. En omdat de prijzen van alcohol daar sky high zijn……clever he. Wat je al niet moet doen daar om dronken te worden.

  Ik ben blij dat ik de oorzaak nu ken Delphi, ik mail het meteen door, misschien is er nog wat te claimen bij haar.

  mei 1, 2010 om 3:46 pm

 5. Alien

  Zou je iemand die pelsjagerslaarzen, een zwarte broek met glitters en een rood jasje onder een roze jasje en kletsnat haar geen ´alien´ meer willen noemen, maar ´vogelverschrikker´? Zo zien we er namelijk helemaal niet uit.

  Thanks.

  mei 2, 2010 om 8:21 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s