Just another WordPress.com site

TIENTALLEN GEWONDEN BIJ DODENHERDENKING

Om kwart voor acht vanavond waren we op een bespreking. Er waren mensen die wel die stilte wilden om acht uur en de tv daar ter plaatse werd even aangezet. Plotseling hoorden we gillen, de camera werd weggedraaid, op de Koningin gericht, daarna op iemand uit het publiek gericht die weg werd gedragen… weer terug gedraaid … en weer een …. en weer een. De voice-over zei dat er iemand uit het publiek was flauw gevallen.

We hadden het er zo over. Joh, er is veel meer aan de hand, anders gillen de mensen toch niet zo? Een ander weer: nou, anders gaat het allemaal toch niet door, dan wordt het meteen afgelast.

De tv werd uitgezet, de bespreking ging door. We komen net thuis en bekijken het nieuws. Erg schokkend. Ik moest meteen weer terug denken aan Koninginnedag 2009.

Vreselijk dit! Ik heb woorden tekort.

Sterkte voor alle slachtoffers van weer een onzinnige daad.

Zie: nu.nl

Delphi en Orin

Advertenties

5 Reacties

 1. Regenboog

  Delphi en Orin, dank voor jullie snelle en uitvoerige informatie.
  Het is toch niet normaal meer dat we in een land leven waarin we onze doden niet meer op een waardige wijze kunnen herdenken.
  Als ons land te tolerant blijft ten opzichte van drugs gaat het naar de bliksem. Het blijkt te gaan om een crimineel onder invloed van……..Dat heet in huidige termen “verward”.

  Is dit nog vrijheid, die godzijdank de overgrote meerderheid van onze bevolking wil?
  De beuk moet er in! Strengere straffen! Geen werkstraffen; zien jullie ze niet staan in tuinen, parken, leunend op een schop of een harkie te luieren. ’t Is gewoon een pauze van 8 uur, geen werkdag!

  Regenboog, effe door gaan met ademhalen denk ik bijmezelf machteloos.

  mei 5, 2010 om 12:08 am

 2. delphi

  Er zijn een aantal factoren die dit hebben veroorzaakt. Inmiddels is duidelijk dat een man die een beetje idioot deed paniek veroorzaakte. Een andere man liet een koffertje vallen, maar dat bleek uit schrik. Die combinatie van die twee veroorzaakte dus paniek.Mensen stoven achteruit, kinderen werden tegen het hek gedrukt, anderen renden weg. Veel herinnerden zich het drama van koninginnedag verleden jaar. Het resultaat; maar liefst vijftig gewonden, waarvan gelukkig de meeste licht.
  Paniek in een massa is echter levensgevaarlijk. Of deze gekke man het bewust deed of niet, moet nog worden onderzocht. Hoewel hij een belastbaar verleden heeft, luidt onze wet nog steeds dat men niet veroordeeld kan worden, als eerst geen onderzoek plaatsvindt.
  Tijdens een gelegenheid als deze, maar ook andere grootschalige evenementen is het amper te voorkomen dat iemand kwaad wil doen. Er konden mensen tussen staan met koffers, rugzakken, tassen enz. enz.
  Aan de andere kant; willen we in Nederland een politiestaat waarbij iedereen gefouilleerd kan worden? Of gewoonweg geen spullen meer mag meenemen? Zoals we hebben met het vliegen?

  Dat is een discussie waard. Deze discussies worden ook uitvoerig gevoerd op o.a. internet. Aan de ene kant wil men veiligheid garanderen, maar daardoor worden de vrijheden van de massa ingeperkt. Dit kan overheidstechnisch ook worden misbruikt.

  Desalniettemin vinden we het vreselijk wat er is gebeurt. Zo’n gedenkwaardig moment op zo’n brute (al dan niet bewust bedoeld) verstoord.

  Delphi

  mei 5, 2010 om 8:21 am

 3. Miranda

  Ik weet wel zeker dat we weer nooit zullen weten waarom dit plaatsvond, althans de officiële versie zal anders zijn dan de werkelijke. Volkert v.d. Graaf, Karst weet ik veel, deze vreemde knaap. Een pruik met joods kapsel????? Dan doe je rare dingen. Maar nogmaals, ik ben van de samenzweringen, dus ik heb er mijn eigen ideeën over. Wat mij verbaasd, maar niet erg, is dat er in betrekkelijk korte tijd zo’n onderhuidse angst aanwezig is. Een paar jaar geleden werd er toch niet eens gereageerd als er iemand zou gillen. Althans niet zoals nu. En je weet Delphi dat “ze” leven van angst en af en toe moet je even kijken hoe ver je al gevorderd bent in je experimenten.

  Ik heb de kont weer tegen de kib gegooid en ben vandaag in Duitsland geweest. Mijn ouders zouden zich omdraaien in hun graf als ze er een hadden. Die kijken van boven vol verbazing toe hun dochter, hun fanatieke anti Duitsland dochter is veranderd in iemand die dit doet juist op bevrijdingsdag. Dat heet evolutie en ontwikkeling. Weten dat de Duitsers in z’n algemeniteit hier niet schuldig aan waren. Voor hetzelfde geld waren de rollen omgekeerd en iedereen die durft te beweren dat “wij” dat nooit zouden doen moet nog maar eens nadenken. Doet aan het feit niet af, dat je wel degelijk de doden moet herdenken en zeker jongelui op de hoogte moet brengen van de feiten van de gruwelijkheden van de oorlog. Ik vind dat iedere ouder verplicht is zijn kind, al is het maar 1x mee te nemen naar een plek waar de meest vreselijke dingen hebben plaatsgevonden, want het is zeer droef gesteld onder de jeugd wat betreft hun kennis over de jaren ’40-’45. Laatst vroeg een kind aan mij: welke oorlog? Nooit van gehoord…kijk en dan krijg ik een brok in m’n keel.

  mei 5, 2010 om 5:22 pm

 4. delphi

  Oh, maar dan ken je de rol van de Nederlanders niet bij de deportatie. Dankzij ons uitstekende registratiesysteem en de medewerking van een aantal NSB-ers konden er uit heel Nederland heel wat gedeporteerd worden.

  Dus als wij Nederlanders zeggen: we wisten het niet, hebben we ook boter op ons hoofd. Velen waren dikke maatjes met Duitsland.

  Delsalniettemin waren er ook velen die hun ogen gesloten hadden of eenvoudigweg machteloos stonden, maar het afschuwelijk vonden.

  Een wijze man heeft eens tegen me gezegd: ‘Hitler kreeg de kans om te regeren, omdat men hem die kans gaf.’ Dat ging dus over macht. Machthebbers kunnen macht krijgen en misbruiken, omdat de mensen hen die kans geven.

  Delphi.

  mei 5, 2010 om 5:41 pm

 5. Miranda

  Een wijze man heeft eens tegen me gezegd: ‘Hitler kreeg de kans om te regeren, omdat men hem die kans gaf……was dat je vader Delphi? De mijne zei nl precies hetzelfde.

  Natuurlijk hebben er veel Nderlanders boter op hun hoofd gehad en dezelfde types bellen vandaag de dag nog steeds de Kliklijn. Dat verandert nooit. Alleen in dit geval was Duitsland de agressor dus de kwaaie pier. Dat het hele zooitje nadien naar Amerika is vertrokken weten niet zoveel mensen. En anders doen ze het af als: welnee, dat kan helemaal niet. Was het maar zoals het ons voorgeschoteld wordt allemaal, dan konden we er daadwerkelijk tegen vechten, demonstreren en er iets aan proberen te doen. Ik ben bang dat het vele malen anders ligt.

  mei 5, 2010 om 7:53 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s