Just another WordPress.com site

6 MEI DE MOORD OP PIM FORTUYN

Het zijn rare dagen in mei, 4 mei dodenherdenking, 5 mei bevrijdingsdag, 6 mei de moord op Pim Fortuyn, voor velen wederom een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Alsof de datum niet toevallig is gekozen.

Nederland was geschokt, zelfs de mensen die niets van zijn politieke denkbeelden moesten weten, waren geshockeerd. Een politieke moord in Nederland. Het ging de hele wereld over.

Vanaf aanvang ontstonden er twijfels over de toedracht. Handelde Volkert wel alleen? En klopte het motief wel? Waarom was Pim door de BVD (nu AIVD) afgeluisterd? Wat is de rol van Mat Herben? Pim Fortuyn stond immers op electorale winst. Er was een ware politieke aardverschuiving in aantocht. Een doorn in het oog van de politici, die hun pluche zetel niet graag wilden afstaan aan een man wiens politieke denkbeelden controversieel waren. Volgens de vele voorstanders een frisse wind, voor nog meer mensen een protestgeluid.

We weten niet hoe hij het ervan af zou hebben gebracht, dus oordelen is geen optie. Hij kan niet afgerekend worden op zijn handelen, voortijds werd hij afgeknald.

Een film over een breder perspectief over de waarheid over de moord van Pim Fortuyn staat hierboven en stelt vele vragen rondom de moord aan de kaak.

Voorlopig zullen 4, 5 en 6 mei beladen dagen blijven in de geschiedenis.

Orin

Advertenties

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s