Just another WordPress.com site

MIJN EERSTE ZELFGEMAAKTE BARA'S

Zo smakelijk als boven zagen mijn zelfgemaakte bara’s er niet uit. De mijne leken op grote kiezelstenen, die als een papier in elkaar gepropt waren.

Ik heb een pakje gebruikt, lekker gemakkelijk. Het is bekend onder de naam Nandan’s en je kunt het in toko’s/Surinaamse winkels kopen, maar ook bij de Appie Happie. Uit zo’n pakje van 100 gram haal je, als het goed gaat, zo’n 7-10 kleine bara’s en het kost 0,99 eurocent. Voor een eerste experiment dus niet al te kostbaar. Het deeg smaakt lekker scherp, want naast tarwebloem en uridmeel zit er ook komijn, kurkuma, ui, chilipoeder en knoflook in. En gist. Als het gebakken is, is de smaak minder scherp. Je moet er 75 ml. lauw water bij doen en dan kneden. Misschien heb ik het niet goed (met de hand) gekneed, maar het deeg bleef plakkerig. Bovendien rees het niet goed. Ik heb er nog wat bloem aan toegevoegd en zoals op de verpakking staat, bolletjes zo groot als een ei platgedrukt en een gaatje in gemaakt. Ik heb het gaatje niet doorgeprikt, omdat ik het dan teveel op een appelflap vind lijken. Ik kreeg bara’s bij een Hindoestaanse kennis te eten en daar was het gaatje niet doorgeprikt, maar wel een gezellig deukje erin. Vond ik erg leuk staan. Enfin, mijn bara’s gingen de frituurolie in (je kunt ze ook in een wok bakken met ruimschoots olie) en kwamen er dus uit als gepropte kiezelstenen. Keukenpapier had ik niet, dus heb ik ze uit laten lekken op een schuimspaan.

Toch, de bara’s waren erg smakelijk, al had ik er maar vijf. Als het deeg goed rijst, dan kun je er dus meer uithalen. Volgende keer dus beter. Zo heb ik ook eindeloos staan klungelen om rotipannekoeken te maken, maar tegenwoordig koop ik die kant en klaar (C1000/toko), of gebruik tortilla’s, want roti vind ik ook erg lekker.

Ik heb er een sausje bij gemaakt van tomatenketchup met sambal. Maar ook met chilisaus is het lekker.  Bara komt oorspronkelijk uit India, maar is door de Hindoestanen vooral ook in de Surinaamse keuken bekend geworden.

Ik ga het een volgende keer maken, zoals op de foto staat (hoe kom ik aan bananenbladeren?), met Surinaamse sambal. Nu is het wel zo dat die Madame Jeanette pepertjes wel heel erg heet zijn. Orin houdt niet zo van heet. Eens had ik een Surinaamse komkommersambal gemaakt (surinaamse sambals zijn vaak gemengd met andere groenten) en een schaaltje op tafel gezet. We aten bami. Vraatzuchtige Orin dacht: ‘lekker komkommer’ en schepte maar liefst twee eetlepels van die komkommersambal door de bami (die hij het liefst nog wil prakken, doet ie met de inhoud van een rotipannekoek ook) en tja … dat werd dus te heet om te eten en een patatje halen …. hihi.

Een leuk weetje is, dat pepertjes de transpiratiehuishouding helpt reguleren en als het ware afkoelend werkt. Reden waarom het vooral in warme landen groeit en gegeten wordt.

Tenslotte, met dank aan Fred, een echt recept van bara.

Delphi

Advertenties

54 Reacties

 1. fred

  Graag gedaan.

  Pepertjes zijn ook bloedzuiverend en heeft een goede werking op de hypofyse.
  Frituur bara’s in Archide olie dat geeft een lekkere smaak maar let wel het is erg vet en machtig. Voor mensen die niet zo goed tegen vet kunnen gebruik dan Rice Bran Oil.

  mei 15, 2010 om 10:14 pm

 2. delphi

  Dank voor de aanvulling, ik heb overigens zonnebloemolie gebruikt.

  mei 15, 2010 om 10:28 pm

 3. Regenboog

  Nou ik heb het recept gelezen. Daar ben je een hele week mee bezig volgens mij. Dan moet je nog precies weten waar je de ingrediënten kunt halen. Daar ben je weer een hele week mee bezig. Voorals als je zoals ik op een locatie woon zonder toko’s. Uitsluitend restaurantjes en de hoogstnoodzakelijke winkels zoals een Super.

  Voordat ik alles bereid zou hebben is alles al over de houdbaarheidsdatum heen. En dan de afwas na afloop niet te vergeten. Extra kosten: afwasmiddel, energie, water, serie vuile theedoeken die weer in de wasmachine gegooid moeten worden enz. enz.

  Rest mij ook nog het niet consumeerbare produkt in de vuilniszak te gooien. Resultaat? Knorrende maag!
  Als ik dit zo herlees vind ik het zelfs zielig voor mezelf.

  Gelukkig ga ik nu ontbijten: boterhammetje, oude leidse kaas, pro actief van …..,, koppie thee erbij. Staat al klaar, gisteravond gedaan. Alleen nog een eitje koken. Zo fluitje van een cent.

  Ik heb bewondering voor jullie kookkunst. Chapeau.

  mei 16, 2010 om 9:11 am

 4. fred

  @Regenboog het kost wel wat tijd aan voorbereiding van bara’s maar goed werk heeft tijd nodig en je moet wat liefde voor het koken hebben.
  Het zal me niet verbazen dat jij voor ‘Tafeltje dek je’ zou kiezen. De snelle gestoomde hap zonder afwas en boodschappen doen.
  Koken moet je passie zijn anders kun je er beter niet aan beginnen.

  mei 16, 2010 om 11:05 am

 5. fred

  Delphi ik heb een sausje samengesteld voor bij de bara’s. Een klein beetje werk maar een overheerlijk sausje.

  2 eetlepels archideolie
  4 fijngehakte sjalotten
  2 gekneusde teentjes knoflook
  8 eetlepels tomatenketchup
  2 groene pepertjes ( in ringetjes snijden)
  1 theelepel sambal badjak
  1 theelepel rietsuiker of honing
  1 theelepel paprikapoeder
  een snuf zout
  1 theelepel koriander
  1 mespuntje dragon
  1 eetlepel verse limoensap

  Fruit de sjalotten, knoflook en de pepertjes in de archideolie en voeg de andere ingrediënten erbij laat het 1 minuutje mee opwarmen. Laat alles afkoelen en schep de saus in een bakje en plaats het afgedekt in de koelkast.

  Eet smakelijk.

  mei 16, 2010 om 12:38 pm

 6. Regenboog

  Tafeltje dek je? Dat is toch voor ouderen? Nee, het is gelukkig de diversiteit aan restaurantjes in deze omgeving die mij niet doen verhongeren. Wel heb ik een advies, ga nooit alleen want dan is het verdraaid ongezellig. Maar met kennissen, vrienden, best leuk. Ik heb het geluk dat ik nog zakelijke contacten heb/moet hebben, waarmee ik het nuttige met het aangename kan verenigen.

  Het is goed dat hier kookles/tips wordt gegeven, maar het is aan mij niet besteed. Want na de bereiding ben ik zo moe dat ik geen trek meer heb….hihihi.

  Delphi, elders had ik het over kikkerbilletjes. Dat was meer het idee dan iets bijzonders hoor. Echt, het klinkt gek, maar het is net kip om te proeven, wel lekker maar alleen veeeeeeeeel te weinig. Het is meer een voorgerecht evenals wijngaardslakken in knoflookboter. Dan maar een grilkippetje.

  Ik heb bewondering voor je Delphi om bara,s te maken. Daar is moed voor nodig en die heb jij getoond. Dan is het resultaat niet zo heel belangrijk meer. Het gebaar…………naar de ander toe is datgene wat telt.

  Maar……..maar……ik was misschien net als Orin ook naar de “Restoranto Patatto” gegaan. Overigens ben ik gek op heet kwa ingrediënten.

  mei 16, 2010 om 1:30 pm

 7. fred

  @Delphi je zei dat Orin niet zo van pittig hield maar je kunt voor hem ook een heerlijk knoflooksausje maken voor bij de bara’s.

  Hier een recept van mij.

  3 eetlepels mayonaise
  1 eetlepel crême-fraîche, slagroom of magere yoghurt
  3 uitgeperste teentjes knoflook
  1 theelepeltje gembersiroop
  1 theelepeltje peterselie
  1 eetlepel bieslook
  1 theelepeltje mosterd
  1 theelepeltje honing
  1 eetlepel witte wijn
  1 snuf zout naar smaak

  Eet smakelijk Orin.

  mei 16, 2010 om 6:46 pm

 8. Regenboog

  @fred,
  Heb je dit alles zelf uitgeprobeerd?
  Ik geloof er geen donder van.
  Ook ik kook wel eens, maar werk niet met theelepeltjes en eetlepels.
  Dat laat ik aan Uri G. over, die maakt ook zijn eigen diner niet hoor.

  Ik vind je aardig. Maar geen recepten meer s.v.p., hahahahahahahahahahaha!!!!!!

  mei 16, 2010 om 7:06 pm

 9. fred

  @Regenboog ik dacht dat jij al behoorlijk op leeftijd was en in aanmerking zou kunnen komen voor ‘Tafeltje dekje’.
  Neem mij niet kwalijk als het niet zo is.
  Blijkbaar zit je nog goed bij kas als je regelmatig in restaurantjes bij jou in de omgeving kunt gaan eten.
  Ik constateer dat jij niet echt passie hebt voor kokkerellen en al moe wordt als je een boodschappenlijstje moet samenstellen.
  Het is niet erg hoor in een resaurant kan je ook lekker eten bovendien hoef je geen boodschappenlijstje te maken, boodschappen te doen, zelf te koken en naderhand ook nog eens af te wassen.

  mei 16, 2010 om 7:08 pm

 10. delphi

  @Fred, je weet toch als mannen tussen de 40 en 50 zijn, ze zich al ‘oud’ beginnen te voelen…
  Dank je wel voor de recepten voor de sausjes.

  Van de week kom ik met een zeer bijzonder toprecept; grote groene sprinkhaan. Een decoratietrucje. Weet nog niet of het lukt, maar heb nog leuke restjes waarmee ik kan experimenteren.

  Delphi

  mei 16, 2010 om 7:12 pm

 11. fred

  @Regenboog ja natuurlijk heb ik dat allemaal uitgeprobeerd. Ik hou niet zo van weegschaaltjes en maatbekertjes vandaar het gebruik van lepeltjes en lepels en mespuntjes.
  Jij kookt ook wel eens?????………. Ja een ei zeker? Hahaaaaaaaaaaaaaaa.

  mei 16, 2010 om 7:19 pm

 12. fred

  Delphi er zijn zelfs nog genoeg mannen die boven hun 50ste nog passie hebben om te koken. Ik begrijp nu wel waarom ik moet stoppen om hier recepten te plaatsen zoals Regenboog dat aangeeft. Hij wordt al moe van het lezen van de recepten. Hahaha.

  mei 16, 2010 om 7:29 pm

 13. Regenboog

  Over een ei had ik al geschreven. Dat is nu eenmaal in de ochtend, dan is het niet noodzakelijk om na te denken over mespuntjes, lepeltjes, tijd e.d.

  Ik weet dat door mijn schrijfstijl men mij ouder schat dan mijn werkelijke leeftijd. Dat heeft te maken met mijn werk. Ik ben gevormd door costuums, stropdassen en veel meer. Ben echt niet bekakt maar wel een geboren en getogen Hagenees. Geen ADO-figuur…………hahahaha!!!!
  Wel opgegroeid in de stad BIJ de DUINEN. Gespeeld nog in de bunkers van de beruchte Atl. Wal.

  Nu woon ik elders. Niet jong en niet oud.
  Maar ik ben wel een lekkerbek (geen Scheveningse dat is iets anders…..). Haring en zeker de nieuwe koop ik in Scheveningen bij de haven. In de omgeving waar ik woon heb je Bakker in Vorden. De Gouden Karper in Hummelo. Dit zijn zo te zien eenvoudige café’tjes. Maar in het najaar zijn dat de zaken waar je wild kan eten tegen een matig prijsje.

  Voor de rest ben ik wel aangewezen op de kookkunst van andere restaurantjes dichter bij huis. Jullie moeten niet denken dat ik rijk ben (voor Nederlandse begrippen). Het is (hoe noem je dat) een, overdreven gezegd, een zielige noodsituatie. Maar ik heb er mee leren leven. Het gaat redelijk goed met me.

  Redelijk? In de rest van de wereld zouden ze me rijk vinden.
  Sprinkhanen? Ook dat heb ik gegeten (elders), zeer eiwitrijk. Eerlijk gezegd heeft het niet mijn voorkeur, maar dat is meer het idee.

  Nog meer weten van me? Vraag het maar.

  mei 16, 2010 om 8:27 pm

 14. fred

  Regenboog ik heb geen andere vragen meer op dit moment. Je bent wel een humoristisch kleurrijk figuur. Ziet hem eens groeien. Grapje.

  mei 16, 2010 om 9:07 pm

 15. Miranda

  Hallo mensen, daar zijn we weer!!!! Wat een heerlijke dingen lees ik hier. Het is dat ik met een jetleg zit/hang/lig, anders was ik er meteen aanbegonnen. Maar morgen weer en nieuwe week een nieuwe ronde!
  Delphi, bananenbladeren haal je toch gewoon bij de toko?

  mei 16, 2010 om 10:12 pm

 16. delphi

  Hoi, Miranda, fijn dat je weer terug bent. Ik zat al vandaag aan je te denken en verwachtte al een berichtje van je.
  Lekker als je zo kunt reizen (hoewel ik het ook doe, en veel verder weg, lekker puh….hihi … in mijn dromen dan).

  Ik heb geen idee hoeveel er in bara’s zit. Dit zijn kleintjes, ik schat zo rond de 15/20.

  mei 16, 2010 om 10:47 pm

 17. Miranda

  Hi Delphi,
  Jawel, terug en wil alweer weg. Maar zo blijf je aan de gang. Mijn moeder zei vroeger al dat ik geen zittend gat had, dus dat klopt wel. Ik noem het liever: zoveel mogelijk uit het leven persen als kan. Mijn dochter belde net al of ik dit weekend met haar mee wil naar Newcastle, daar wil ze naar een expositie. Ik vrees met grote vrezen dat ik dat dasn maar moet doen. De prijs van zo’n minicruise is wel overkomelijk denk ik.
  Och Delphi, als je ooit nog eens de kans krijgt raad ik je Beijing absoluut aan. Het is een ervaring van hier tot…Beijing. Jammer dat het grootste gedeelte van de oude stad is verdwenen nu maar er blijft nog meer dan genoeg over.

  Ik heb overigens de nieuwe Icke besteld bij American Book Store in de Poten. Kan niet langer wachte.

  mei 17, 2010 om 9:31 am

 18. Filosoof

  Foto? Kan ik er ook één krijgen, lijkt mij wel leuk.

  mei 17, 2010 om 1:15 pm

 19. Miranda

  Leuke foto is ‘t! Zal het goed doen op een kinderboek…

  mei 17, 2010 om 4:36 pm

 20. Regenboog

  @Fred.
  Pepertjes zouden volgens één van jouw voorgaande berichten hier bloedzuiverend zijn.
  Nou ik kan je verzekeren dat het BLOEDSTOLPEND is. Nou, nou, nou, trombosedienst erbij, ambulance erbij, tig-paar bezorgde blikken, sirene aan, twee politiemotorrijders als escorte……..en dat alleen omdat ik jouw receptje uit trachtte te proberen.
  Wat er precies mis is gegaan is tot op heden nog niet duidelijk. Wel moest ik op blote voeten (met m,n schort nog voor) naar huis lopen.
  Nu zit ik nog na te snikken. Ik ben over m’n toeren. Juist nog een telefoontje dat mijn reisje naar Engeland van twee dagen niet doorgaat vanwege een aswolk, volgens mij flauwe kul want ik rook niet eens. Daarna gebeld door een psychiater of alles wel goed is met me……………nou jaaaaaaaaa!
  Nu lig ik vastgebonden……in een bed…….nee, nee, ik zeg niet welke kliniek…….want ik mag geen bezoek ontvangen. Door jouw recept mag ik nu slechts havermoutpap eten, Het kostte mij moeite, nee het lukte de artsen zelfs niet om het er in te krijgen. Nu gebruiken ze een trechter…………
  Krijg nu “dag en nacht bewaking”. Ik mag alles zeggen en ze zouden mijn verhaal middels mijn laptoppie aan jullie hier verzenden. Aardig toch. Vind je het gek dat de zorgpremie omhoog gaat, evenals het eigen risico.
  Duim voor me. Doeg of doej!!!!

  mei 17, 2010 om 9:28 pm

 21. delphi

  Welke gekke psychiaters zijn dat, zal ik ze even in behandeling nemen? Ben daar heel goed in.

  mei 17, 2010 om 9:49 pm

 22. Regenboog

  Een domoor van een verpleegster schrijft “bloedstolpend” moet natuurlijk BLOEDSTOLLEND zijn. Maar ja ze was net een week in dienst hoorde ik van een broeder. Het licht is al uitgedaan, ik moet slapen zeggen ze. Hoe kan dat nou met m’n gedachten bij jullie.
  Het ergste is dat ik werd getemperatuurd. Moest ik op mijn buik liggen. Stopten ze een koud geval in mijn “je weet wel”. Heeft ook 3 kwartier geduurd. Waarom? Daarna kwam er iemand kijken en vroeg lachend wat ik lag te doen.
  Ik kwaad uiteraard en schreeuwde “dat zie je toch, ik word getemperatuurd”.
  Die persoon begon het uit te brullen van de lach en vroeg mij “doen ze dat tegenwoordig met een tulp?”

  Neem van mij aan, in deze kliniek ben IK de enige normale.
  De afloop van deze thriller vertel ik nog wel een keer.

  mei 17, 2010 om 9:50 pm

 23. delphi

  Morgen plaats ik dat ludieke recept van een reusachtig ‘insect’
  We hebben het vandaag gegeten en het was heerlijk.

  Maar ja, je hebt natuurlijk wel kans dat die psychiaters van jou, die nu ook mijn blog kennen, dan maar besluiten dat ik ook daar hoor … of kan je daarvoor niet gedwongen opgenomen worden…

  moeten ze Pierre Wind ook opnemen. Wordt het toch nog plezant en een betere keuken uiteraard.

  mei 17, 2010 om 9:54 pm

 24. delphi

  @Filosoof. Nee, jij krijgt er geen een, want daar ga je over filosoferen.

  mei 17, 2010 om 9:56 pm

 25. Regenboog

  @Delphi,
  Pierre? Hij lijkt op iemand, maar ik kan niet op de naam komen. Komt door de medicijnen denk ik.

  mei 17, 2010 om 10:07 pm

 26. delphi

  Je gaat toch die farmaceutische troep niet slikken, daar wordt je pas goed gek van.

  Een goede remedie is deze:

  Steek je hoofd in het zand, laat een lekkere pfiewiet, zodat de omgeving je niet lastig valt, neem een lekkere douche en doe wat je leuk vind. Kijk nog eens naar mijn foto en bedenk dan: ”kijk, zo gek als een deur, maar doet precies wat ze wil.’

  En niemand die me tegenhoudt of me volpropt met troep.

  Delphi.

  mei 17, 2010 om 10:17 pm

 27. Filosoof

  Ben jij, Delphi, altijd zo vriendelijk tegen lezers/reageerders. Foei. Ik lees jouw blog voor mijn studie en nu begin je zo tegen mij. Zo kan ik nooit afstuderen en ook nog geen foto.
  En dat terwijl ik nog wel reclame maak voor jouw boek onder medestudenten. Erasmus draait zich om.

  mei 17, 2010 om 10:20 pm

 28. Miranda

  Verrek, Regenboog heeft alweer een tulp in z’n kont! Hoe vaak gebeurt dat eigenlijk of is het gewoon kincky? Volgens mij hebben we het er toch al eens eerder over gehad. Daar moeten die psychiaters, als ze toch bezig zijn, ook maar eens naar kijken.
  Of is het gewoon wishfull thinking?? Hoe dan ook ik ga het niet uitproberen, mensen zijn al met raardere zaken aan die kant van hun lijf het ziekenhuis binnengereden.
  En een pepertje op die plek is ook niet nodig, ik ben al pittig genoeg van mezelf. Jeetje, wat zo’n eenvoudig receptje allemaal teweegbrengt zeg, ik hou het vandaag dan maar gewoon bij een boterham denk ik.

  Regenboog, ik hoop dat ze je weer snel loslaten, want dit kan toch volgens mij niet echt bevorderend voor je algemeen welzijn zijn. Een fijn dag toch maar.

  mei 18, 2010 om 8:49 am

 29. fred

  @Regenboog

  Jij hebt de verkeerde peper gebruikt waarschijnlijk de zwaar giftige muurpeper. Hahaha.
  Nu begrijp ik ook waarom er een psychiater aan te pas moest komen.

  Lees de geneeskracht van cayennepeper maar eens goed door.

  http://www.happynews.nl/2009/03/02/de-genezende-kracht-van-cayennepeper/

  Heb je mijn knoflooksaus ook al uit geprobeerd?

  @Miranda leuk dat je weer in ons midden bent. Heb je een leuke vakantie in Being gehad?
  Niet ziek geworden van het Chinees eten?

  mei 18, 2010 om 10:57 am

 30. Regenboog

  Miranda, Ik blijk in herhaling te vallen. Moet daar toch alerter op zijn. Fijn dat ik jou heb als geheugensteuntje, daar ben ik je dankbaar voor. Mede door de tactische en humoristische wijze waarop je mij erop wijst. Hierdoor behandel je mij respectvol en blijf ik mijn waardigheid behouden. Lief van je. Overigens dat er “rare” gevallen op de Spoedeisende Hulp terecht komen heb ik wel eens gelezen. Zielig voor die mensen, maar Regenboog ligt wel in een deuk.
  p.s. het ging over een tulp en niet over een tulpenbol…………….hahahaha.

  Fred, er is een probleem. Ik heb idd jouw knoflooksaus geproefd, met als gevolg dat door de lucht mijn vrouwelijke kennissen me niet meer willen spreken. Ze ruiken het zelfs door de telefoon. Het is doodstil nu in huis, zelfs de telefoons (zowel de vaste als mijn mobiele) rinkelen niet meer.

  mei 18, 2010 om 1:13 pm

 31. Miranda

  Hi Fred, het was weer geweldig in Beijing. Jammer dat het allemaal zo snel voorbij is. Het blijft toch, ondanks alle idioot snelle veranderingen daar, een mega interessante cultuur. En ziekworden is er niet bij, het eten was ook weer in één woord geweldig. De reis duurde te lang anders hadden jullie van mij een doggy bag gekregen.

  @Regenboog, ik neem het je niet kwalijk hoor, die herhalingen. Het hoort bij de oude dag, vandaar ook dat ik je met alle waardigheid behandel en blijf behandelen. Het zal mij waarschijnlijk tegen die tijd ook gebeuren, whoehaha.

  Hoezo telefoon stil? Niks knoflooksaus, die is geweldig en ik trek allerlei ongedierte aan na het proberen. Voor de verandering niet erg als het maar een keer ophoudt. Ik heb er zelfs een stalkster door gekregen, maar die valt onder ongedierte, dus… Maar jij zit toch achter slot en grendel? Mag je dan wel een telefoon hebben? Da’s wel modern zeg.
  Maar als ik je zo hoor zit dit weekend 2 dagen Newcasle er niet in in ieder geval. Niet getreurd, ik ga wel in jou plaats.

  mei 18, 2010 om 1:32 pm

 32. fred

  @Fred dan is de knoflooksaus toch ergens goed voor geweest. Hahahaaaaaa.

  mei 18, 2010 om 1:34 pm

 33. Miranda

  @Fred, ik had nog een kliekje saus over en had net nogal veel last van ongedierte in de tuin. Dus ik heb het maar eens op m’n gezicht gesmeerd en wat denk je: bruiner dan bruin binnen een uur en weg alle beesies….Je hebt een goudmijn aangeboord!

  mei 18, 2010 om 3:55 pm

 34. Regenboog

  Miranda, mijn vergeetachtigheid is erger dan je denkt. Adressen kan ik ook niet meer onthouden, zoals de Super enz. enz. daar heb ik een oplossing voor gevonden dacht ik…………een tom-tommetje op mijn rollator………strompelen blijft het, maar een vriendelijke dame wijst mij de weg……na 100 meter linksaf. Zo komt deze ouwe er ook. Er was wel een risico n.l. dat ik op de autoweg zou gaan wandelen met een paar bara’s in mijn mandje.

  Allemaal hier, geen zorgen hierover, ik kan nu ook de rollator niet meer vinden. Dus kan me niets meer overkomen.
  Newcasle waar ligt dat? Ik kon toch niet mee a.s. weekend. Dan zit ik op een krukkie bij de brievenbus op de post te wachten als ik het niet vergeet. Ik verwacht dan een bankafschrift en kan zien of de AOW is overgemaakt. En ja er is altijd iemand van thuiszorg die op me let. Word ik ook niet goed van. Ze zitten altijd om me te lachen en ik weet niet waarom. Ik kan ze wel wurgen met m’n steunkous………..
  En door de bezuinigingen ben ik ook de dagopvang kwijt geraakt. Was altijd fijn. Kerstkaarten maken in de zomer. Dat is nog een heel secuur werkje hoor. Ik moest dan ook plakken, goedkope lijm trouwens, mijn kunstwerkjes lieten steeds los en vielen uit elkaar.

  Net kwam er iemand aan de deur met een bosje bloemen…………………..je raadt het al? verdomde rot tulpen. Waarmee alles begonnen is. Nee geef mij dan maar geraniums die kunnen tegen een stootje……….

  Miranda, krijg ook de pieten met “je ouwe dag”‘, hahahahahahahahahahahahahahahahahaha

  mei 18, 2010 om 4:11 pm

 35. Miranda

  En toch he Regenboog, ondanks alle tegenslag, want je hebt er nogal last van zo te lezen, heb je je humor bewaard. Dat is toch zeker een plus. Pas wel op voor m’n schoonmoeder mocht je haar tegenkomen op de gangen. Zij heeft ’t andersom: ze raast en tiert en scheldt het personeel tienhoog naar beneden. Dan kan je het maar beter op jouw manier doen, dan hou je nog wat vrienden over.

  Jammer dat je niet mee kunt naar Newcasle, we hebben nog 2 bedden over in de hut. Dat ligt overigens onder Glascov en boven Jorc. Mijn toetsenbord is ook vergeetachtig dus af en toe mis ik een lettertje, maar dat maakt niet uit, de ferry vaart me wel goed.

  Laten we inderdaad maar stoppen over vergeetachtigheid, want ik loop ermee voorop. Ik lijk af en toe wel een afasische demente. Maar ik kom nog overal en zonder rollator, dus ik ga gewoon door. Als er gerold moet worden doen we dat na ’t eten met de broek op de eethaak, dat is rollen genoeg voor mij.

  mei 18, 2010 om 4:50 pm

 36. delphi

  apenstaartje Miranda )ja, mijn toetsenbord heeft af en toe kuren met de bijtekens’, zoals je ziet.

  Je schrijft± Dus ik heb het maar eens op m’n gezicht gesmeerd en wat denk je: bruiner dan bruin binnen een uur en weg alle beesies.

  Gatver, zaten ze op je gezicht )vraagteken’

  apenstaartje Regenboog Je schrijft± )Ik verwacht dan een bankafschrift en kan zien of de AOW is overgemaakt

  Geen wonder wat je schreef over mijn foto. Vergeleken met jou ben ik nog hartstikke piep.

  apenstaartje Silofoof. Je schrijft± Zo kan ik nooit afstuderen en ook nog geen foto.

  De foto is voor de vaste bezoekers. Jou in geen eeuwen gezien. Maar niet getreurt, speciaal voor alle anderen zal ik binnenkort een naaktfoto van mij hier plaatsen, dus hou het blog in de gaten.

  Delphi

  mei 18, 2010 om 5:28 pm

 37. Miranda

  Ha, ha, ha, ha Delphi, jij spoort af en toe echt niet!!!!! Ik lach me rot, echt waar. Jouw toetsenier lijkt overigens precies op het mijne. Ook Megaworld?? Ik had altijd een ander excuss voor de veranderende tekens: als het gebeurde als ik met een bepaalde vriendin schreef (schrijf) dan roepen we altijd dat een bekende overledene zich meldt, maar misschien zien we dat dan toch verkeerd, ha, ha, ha! Alhoewel…..nu gebeurt er niets. Weird.

  mei 18, 2010 om 6:02 pm

 38. Regenboog

  &$(*&&$#@!+_(*: >?”}+_ )(* iu&^%^* (&%$#@!*() *&^?><:"}"

  Ik meen het echt.
  Regenboog

  mei 18, 2010 om 6:40 pm

 39. Regenboog

  Tot schrijfs, belofte maakt schuld. Ik moet weg want ik ben vanavond de BOB.

  mei 18, 2010 om 6:48 pm

 40. Miranda

  Nou, proost dan maar! Fijne avond.

  mei 18, 2010 om 7:34 pm

 41. Regenboog

  @Miranda,
  Wat ben jij een ongevoelig typetje, hard, meedogenloos totaal anders dan ik mij aanvankelijk had voorgesteld. Waarom? Wie laat nu haar schoonmoeder achter in een tehuis en dan nog wel 10 hoog.
  Als je werkelijk een mens wil zijn dan haal haar in huis, en geef je schoonmoeder liefde, warmte. Dit krijg je beslist terug. Maak niet de fout die Regenboog ooit in het verleden heeft gemaakt om ieder jaar met Moederdag met een cactus aan te komen………..helaas ik kan het door omstandigheden niet meer goed maken……..het zouden nu zoals je begrijpt tulpenbollen worden maar wel die over de houdbaardatum heen zijn.
  Liefs…………………………….van een begripvolle, haha
  Regenboog

  mei 19, 2010 om 10:46 am

 42. fred

  @Miranda fijn om te horen wat je allemaal kunt doen met mijn sausjes.

  mei 19, 2010 om 10:53 am

 43. Miranda

  Zo Regenboog, was het gezellig gisteravond met Spa? Moet haast wel want je bent weer heerlijk van de penriem gesneden vanmorgen. Bijna net zo scherp als m’n demente schoonmoeder, de schat Ik begrijp ogenblikkelijk je weerstand tegen mij op dit moment. Ik weet het, schoonmoeders moet je koesteren, vooral als ze voldoen aan het stereotype. Ik had inderdaad in het verleden rustiger en liefdevoller moeten reageren op haar messteken in mijn rug. Ook liefdevol moeten glomlachen toen ze zei dat ze haar zoon wel bij me weg zou lokken om hem zelf weer terug te krijgen. Ik had moeten weten dat dat normaal kloekgedrag was. Maar wat wist ik, kuiken dat ik was. Dom, dom, om onze verhouding te laten vertroebeleren toen ze kwaadaardig werd toen ik haar een “mama” wilde noemen. Fout! Fout! Maar het kwaad was al geschied en gelukkig kwam er nog veel meer troep bij, meer dan een normaal mens voor mogelijk had gehouden. Ik weet het, het komt hard over, ach, ach, maar pas echt hard wordt het als ik me bedenk wat ik haar allemaal had willen en kunnen aandoen i.p.v. haar wegstoppen op de gekkenafdeling van het tehuis. We blijven mensen nietwaar?

  @Fred, dat brengt me ineens op een lumineus idee. Ik ga morgen nog iets met je sausje doen. Ik zal hier maar niet zeggen wat want anders krijgt Regenboog het op z´n heupen. Ik zeg maar één ding…..het betreft m´n schoonmoeder, whoehahaha!!!!!

  mei 19, 2010 om 12:50 pm

 44. fred

  @Miranda, je schoonmoeder verwennen met mijn voortreffelijk sausje doe je maar een keer. Ik snap ‘m. Geef mij de schuld maar als ze nooit meer op bezoek komt. Zo te merken lijkt mij dat het een pittige tante is dus dat sausje pas wel bij haar. Zorg wel dat de ingrediënten niet over de datum zijn. Hahahaaa.

  mei 19, 2010 om 2:44 pm

 45. Miranda

  Fred, ze KRIJGT je lekkere saus niet eens, niet door haar mond en nergens anders. Zonde gewoon. En maak je niet ongerust over onze omgangsregeling: ze mag er hier al jaren niet meer in van mij. Ze dacht een softy als sparringpartner uitgezocht te hebben. Helaas, er verliest er altijd één en deze keer was ik het niet.

  Alhoewel, krijg nou wat. Karma noemen ze het. Zit ik toch een AH maaltijd te eten met de datum tht 17.05.

  mei 19, 2010 om 3:57 pm

 46. fred

  @Miranda

  Een AH maaltijd over de datum? Oei,oei,oeij dat wordt diacure slikken anders kun je overmorgen niet naar Newcastle.

  mei 19, 2010 om 4:26 pm

 47. Miranda

  Hou op schijt uit!! Ik zal wat kurken meenemen voor het geval dat….

  mei 19, 2010 om 4:46 pm

 48. Regenboog

  Foutje!

  mei 19, 2010 om 5:00 pm

 49. Regenboog

  Effe wachten!

  mei 19, 2010 om 5:01 pm

 50. Regenboog

  Nou , als jullie me niet voor zijn dan is dit de 50-ste reactie. Een bloemetje heb ik wel verdiend……..!

  mei 19, 2010 om 5:03 pm

 51. Miranda

  Congratulations and celebrations, ta, ta, ta , ta , ta , ta ta, ta. Maar bloemen, nee, ik weet niet wat jij ermee uitvreet.

  mei 19, 2010 om 5:25 pm

 52. Regenboog

  Miranda, ja het was gezellig gisteravond. Het had voornamelijk met het “tafeltje dek je” van de gastvrouw te maken. Ik heb genoten van het het gezelschap, ik hoop dat het wederzijds was. Mijn probleem is wel dat ik nogal introvert ben en niet veel zeg. Verlegenheid? Nou ik zit te liegen hoor! Doe ik soms wel meer, laten we dat maar onderons houden, dus niet verder vertellen s.v.p.?

  De reden is dat wijlen mijn schoonmoeder me altijd de mond gesnoerd heeft. Ik kreeg bij haar overlijden een voicemail “begraven of cremeren?”. Lieve Miranda, sindsdien is de verhouding met de familie verstoord. Een voicemail terug van mij “voor de zekerheid allebei” heeft mij de das omgedaan.

  Een rust dat ik heb………….dat is niet te geloven. Vandaar dat ik spijt heb van mijn nogal nare berichtgeving naar jou toe. Ik heb er verdriet van, maar tevens begint er van mijn kant meer begrip voor jou te komen. Het is een soort “wij-gevoel”. Begrijp je me.

  Overigens ben ik vanavond weer de bob. Echt waar. Nu alleen niet zo ver rijden gelukkig.

  mei 19, 2010 om 5:26 pm

 53. Miranda

  Verdorie Regenboog, je bent een goed mens. Twee keer achter elkaar de bob, wie doet het je na? Of mag je niet meer drinken van hogerhand? Ach laat maar dat zijn mijn zaken niet. Maar er zijn mensen voor minder dan een nare schoonmoeder aan de drank gegaan.
  Trouwens die van mij was het zelf. Nu weet ze niet meer of ze een glas in haar handen heeft of een potje pies. Smaakt haar allebei even goed volgens mij en draaierig is ze van de medicijnen al dus wat wil je nog meer. Het is een genot om bij haar op visite te gaan tegenwoordig. Ze weet toch niet wie ik ben en ik ben natuurlijk iedere keer een ander. De wraak is zoet, erg zoet. Ook schuif ik er wel eens een hond om de deur en roep dat ie van haar is en dat ie nodig uit moet. De paniek die toeslaat…………o, o, haar mooie tapijt.

  Zo dit moest ik eerst kwijt, maar ook dat ik ik weer heel erg moest lachen om je “voor de zekerheid maar allebei”. Dat hebben al meer mensen gezegd maar het blijft een dijenkletser en ik hou hem er zeker in voor als “zij”gaat. Geen muziek, geen kaarten en dubbel gebakken graag.

  Nou introvert type, let your hair down tonight en maak er weer een gezellige avond van.

  mei 19, 2010 om 6:37 pm

 54. fred

  @Regenboog jij hebt wel een bosje TULPEN verdient hoor. Hahaha.

  mei 19, 2010 om 7:03 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s