Just another WordPress.com site

STEM VVD EN JE HEBT EEN LEGE PORTEMONNEE

Mensen, de verkiezingen komen eraan. De partijen zijn volop bezig hun verkiezingspropaganda op te zetten en de mensen zand in de ogen aan het strooien. Er is in de media al volop discussie aanwezig en de VVD heeft al een veeg uit de pan gekregen, omdat onder hun beleid de huren met 60% kunnen gaan stijgen.  Asociaal natuurlijk, dat wordt met z’n allen naar de voedselbank.

Natuurlijk komt ook naar voren welke partijen het eigen risico ver omhoog willen schroeven van de ziektekostenverzekering. Alsof zo’n verzekering gelijk te trekken is met een autoverzekering. Volgens de nieuwsberichten gaat de koopkracht het meest achteruit als je SGP, D66 of CDA stemt. SP scoort dan weer het beste.

Hoe dan ook, de broekriem moet de komende jaren weer strak worden aangetrokken. Misschien is dat wel de reden dat ik op rommelmarkten zo vaak centuren en riemen zie liggen. Alle soorten en maten, veel keus. Maar ja, als ik hem pas, bij het nauwste gaatje, dan ploep … zakt ie af. Ik heb hem al zo vaak moeten aantrekken, kan niet meer.

Hier lees je meer over de verkiezingen

Orin

11 Reacties

 1. Regenboog

  Orin, wat heb jui lef getoond om met deze stelling te durven komend, daar is moed voor nodig. Wie durft er tegenwoordig nog over politiek te praten? Je wordt neteen in een een “typisch hollands hokje” geplaatst.

  Even ter geruststelling. Al die mooi geschreven boekjes ook wel “verkiezingsprogramma’s” genoemd gaan NA DE VERKIEZINGEN onmiddelijk de prullebak in. Ongeacht van welke partij ook. Ze willen ineens allemaal mee regeren en willen de premier leveren/worden, maar welk programma heeft de overhand?.

  Wat gebeurt er dan, ach, Orin je weet het al. Hoor jij ook een parafrase op het oud-Hollaands liedje “Doedeljoo klinkt mijn lied”, ik wel. Alle partijleiders zingen in koor na de verkiezingen: “COMPROMISSEN heet mijn lied (2 x).

  Maar dan nog, ongeacht het kabinet dat we krijgen, er zal bezuinigd moeten worden. Hoe dan ook. Het klinkt zo mooi om de te zeggen “naar draagkracht”. Maar het percentage “rijkeren” is zo klein. En de groep “modalen” zo groot. Dus waar moet je het uiteinelijk vandaan halen. Ook korten op uitkeringen van minder bedeelden zal volgens vele partijen helaas noodzakelijk zijn.

  De grote zorgen komen o.a. te liggen bij ouderen, zorg aan bed, zorg thuis, voorzieningen voor gehandicapten, en een aantal zaken die uit het basispakket wordt gehaald. De ouderen zijn niet productief meer. Ik heb iemand horen zeggen: “waarom moet je wel de kosten verbonden aan Pempers betalen, maar incontinentie-spullen (wwet ik hoe dat heet) van ouderen niet? Dat hoort bij het leven”. Diep in mijn hart ben ik blij om deze redenen dat mijn ouders niet meer leven.

  Orin, met jou maak ik mij zorgen over onze financiële toekomst. Maar zolang we een dak boven ons huis hebben, koud en wamrstromend water, drinkwater, verwarming, voedsel enz. Dan mogen we niet ontevreden zijn.

  Maar inleveren zal ik moeten, jammer. De oorzaak begrijp ik wel. Ik kom zelf uit de financiële wereld. Oplichters zitten erbij, met nadruk : Niet allemaal.

  Ook landen als Griekenland die de boel belazerd hebben, gaan voor veel grotere problemen zorgen. Leningen terugbetalen?, bekijk het maar, dat zal nooit gebeuren. Corruptie zit in de cultuur. Dat veranderen duurt veel generaties. Ik voorzie (niks paranormaals) dat ook sommige oostbloklanden voor nog grotere problemen gaan zorgen. Daar hoort zelfs Rusland bij. Zij kunnen niet eeuwig zwijgen. Het volk begint al te morren en te verlangen naar het oude communistische systeem.

  Ik maak mij daarom zorgen om andere zaken. Het gaat zeer binnenkort om macht. Noord-Korea en Iran zijn daar een voorbeeld van, en nog meer. En dat kan het einde van de ………..

  Regenboog, de optimistische kerel, blijkt ook een realist te zijn zoals je leest. Leef nu, geniet nu het nog kan. Ben ik een struisvogel met de kop in het zand? wellicht, maar ik maak me heus wel zorgen in m’n schaarse eenzame momenten.

  Orin, ga in godsnaam wel stemmen in juni ongeacht jouw keuze. Dan heb je in ieder geval geen schuldgevoel achteraf.

  Veel goeds voor nu en in de toekomst toegewenst door
  Regenboog

  mei 21, 2010 om 5:22 pm

 2. Regenboog

  Er wordt nu regel matig door de overheid gemopperd over de rol van hedgefunds. Het moet transparanter zijn, met andere woorden inzichtelijker. Dat kan nooit!!!!! Als deze beleggingsfondsen moeten vertelen wat ze iedere dag doen dan zullen ze nooit succes kunnen boeken.

  Denk niet dat ik dit schrijf uit een Google en/of Wiki-geval. Nee zo uit m’n hoofd.

  Wat doen deze fondsen: Ze “lenen” aandelen van pensioenfondsen (zoals ABP) en wereldwijd van dergelijke constitutionele beleggers. Waarom doen ze dat? b.v. omdat de hedgefunds voor het lenen een vergoeding geven van 5%. Mooi verdiend toch door die pensienfondsen. Maar wat doen die hedgefunds, ze gooien alles op de beurs. Verkopen! Met als gevolg dat de koers daalt. Meer dan de rente die ze geven aan de beleggers (ABP o.a)) en kopen daags erna weer alles terug. Koers laag. Koers weer op oude peil en beleggers (pensienfondsen b.v.) zijn tevreden, waarom , hedgefund maakt 20-30% winst. Deelnemers aan hedgefunds hebben in het verleden goed kunnen verdienen.

  Maar ze worden steeds brutaler. Ze gokken ( want dat is het) nu met valuta. De Euro wordt nu het slachtoffer, ze (de hedgefunds) vertellen steeds somberder verhalen over Europa. Wat gebeurt er nu de Euro daalt in waarde. Ik hoop dat door het voorgaande iets duidelijk is geworden.

  Zo helpen “keurige” pensioenfondsen ons landje, Europa en de fin. wereld ook naar de bliksem.

  Orin, zo treffen ze ook in onze kleine ouwe sok.
  Blijf lachen kerel.

  mei 21, 2010 om 6:55 pm

 3. Regenboog

  Laatste nieuws van pensioenfondsen. Volgens de dem. minister van fin. moeten hedge fondsen transparanter worden. Nu blijkt dat pensioenfondsen ZELF hedgefunds hebben gestart. Maar die zijn betrouwbaar volgens de minister………..Oeps,pffffff.

  mei 21, 2010 om 7:01 pm

 4. delphi

  Hoezo, lef… over de komende verkiezingen moet je alle voors en tegens bij elkaar afwegen.
  Ik ga toch wel aandacht aan de komende verkiezingen besteden en daarbij krijgen de andere grotere partijen ook een leus.
  Deze hoorde ik bij de wereld draait door, de anderen zal ik zelf trachten te verzinnen.

  Orin

  mei 21, 2010 om 7:37 pm

 5. Regenboog

  Orin, wat is een “leus” door een omroep die zelf een politieke achtergrond heeft. Bovendien vraag ik me af welke publieke omroep objectief is. Ze zijn afhankelijk van o.a. staatssteun. Maar ik ga deze discussie niet aan hoor. Veel te gevoelig vind ik. Bovendien erger ik mij aan overmatige reclame van de comm. omroepen. Maar het is wel gratis!

  Ik ben bereid als het nieuwe economische plan van een nieuw kabinet TE erg wordt aan jou een riem/bretels te geven, ok?

  mei 21, 2010 om 7:58 pm

 6. delphi

  Ja, en dan wil ik ook graag een onzichtbaar vliegend opject met werkbaar touw en trekhaak om boven de huizen van de hoogwaardigheidsbekleders te gaan vliegen, en zo de lekkernijen van de barbecue of uit de boodschappenkar te halen.
  Heb ik ook nog wat en vrouw/kindlief ook. Daar kun jij toch wel voor regelen, Regenboog, met jouw contacten.

  mei 21, 2010 om 8:29 pm

 7. Regenboog

  “En vrouw/en kindlief ook”.
  Door deze zinsnede begrijp ik dat Orin dit schrijft. Vergeef me als ik het fout heb.
  Meen je dat echt, dat nu reeds de nood hoog is?
  Je hoort nog van mij op een andere positieve wijze.

  mei 21, 2010 om 8:46 pm

 8. delphi

  In geval dat …. het was inderdaad Orin die geschreven heeft, moet nog steeds de inlog veranderen, maar is aan de andere kant lastig.

  Ik heb gereageerd op de andere, positieve wijze.

  Delphi.

  P.S. 1 Ja, mocht het scenario zich zo gaan ontvouwen, dan wil Orin zo’n onzichtbaar vliegend object. Moet kunnen in deze tijd, want ze zijn al bezig met technologie om een soort onzichtbaarheidsmantel te maken. Iets waar ik nog een artikeltje aan ga wijden.

  Delphi

  P.S. 2 Orin maakt graag grapjes, met een serieuze ondertoon en daarbij denkt hij (en ook ik) vooral aan de mensen die het nu al heel krap hebben en de bezuinigingen helemaal niet meer kunnen opvangen.

  Delphi

  P.S. 3. Dank voor je positieve wijze van reacties. Het doet ons erg goed te realiseren dat het hart van de mensen in de samenleving nog steeds liefdevol klopt.

  Delphi en ook Orin deze keer.

  mei 21, 2010 om 10:48 pm

 9. Hallo mensen,
  wat een leuk artikel dit! Een dingetje viel mij alleen wel op; het woord portomonnee is fout geschreven!
  Het woord komt oorspronkelijk uit de Franse taal en hoort als volgt geschreven te worden; Portemonnee.
  Succes met de blog verder!
  Groeten

  mei 25, 2010 om 2:42 pm

 10. Misschien dat je wat aan deze link hebt!
  http://www.nti.nl/taalcursussen/frans.aspx

  mei 25, 2010 om 2:43 pm

 11. delphi

  @Jansen. Je hebt helemaal gelijk, het is portemonnee. Ik ga het veranderen. Dit blog biedt veel mogelijkheden, maar spelling corrigeren doet hij niet. Ik zie wel eens wat over het hoofd, of beter gezegd… ik plaats wat zelf in de haast, of krijg het aangeleverd door Orin of Lysander, en kijk het niet altijd na. Voor verbetering vatbaar dus.

  Delphi.

  mei 25, 2010 om 10:01 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s