Just another WordPress.com site

PINKSTEREN

Het is weer zover, we vieren Pinksteren. Met Pinksteren wordt de uitstorting van de Heilige Geest herdacht. Pinksteren valt op 49 dagen na Pasen. In de tien dagen tussen de Hemelvaart van Jezus Christus en Pinksteren kiezen de discipelen een nieuwe geloofsgenoot in plaats van Judas Iskariot. Door loting wordt Mattias aangewezen. Ze blijven in Jeruzalem en bidden om de uitstorting van de Heilige Geest, die Jezus hen beloofd had. Dit gebeurt op het feest Sjavoeot.  

En eensklaps kwam er uit de hemel een geluid als van een geweldige windvlaag en vulde het gehele huis, waar zij gezeten waren; en er vertoonden zich aan hen tongen als van vuur, die zich verdeelden, en het zette zich op ieder van hen; en zij werden allen vervuld van de Heilige Geest en begonnen met andere tongen te spreken, zoals de Geest het hun gaf uit te spreken. (Handelingen, 2:1)

De Heilige Geest is de Geest van God. De Pinksterbeweging is een stroming binnen het christendom die de nadruk legt op de persoon en het werk van de Heilige Geest. Werken van de Heilige Geest zijn o.a. profeteren en het spreken in tongen.

Een bekend christelijk symbool voor de Heilige Geest is een witte duif. Dit is te herleiden tot het evangelie van Mattheus, 3:16. Terstond nadat Jezus gedoopt was, steeg Hij op uit het water. En zie, de hemelen openden zich, en hij zag de Geest Gods nederdalen als een duif en op Hem komen. Hoewel het wit hierin niet wordt genoemd, wordt wit over het algemeen beschouwd als teken van heiligheid.

Delphi

Advertenties

4 Reacties

 1. Regenboog

  Prettige Pinksterdagen allemaal.

  mei 22, 2010 om 8:08 pm

 2. delphi

  Dank je, wij gaan barbeknoeien met tuinkruiden en dakhaas.

  Delphi

  mei 22, 2010 om 8:54 pm

 3. Regenboog

  Nou, laat ik morgen hetzelfde gaan doen. Regenboog trakteert dan. Hoofdbarbegeval: kleiduivenborst.

  mei 22, 2010 om 9:28 pm

 4. delphi

  Och, er valt wel meer culinair te genieten uit eigen tuin; paddenbilletjes (ja, ook die smaken net als kip), slakken (na reinigingsbehandeling) en laat ik nu een witte duif hebben gevangen. Maar nee, die laat ik morgen vrij … vlieg … vlieg … zo eentje zie je er niet vaak.

  mei 22, 2010 om 9:41 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s