Just another WordPress.com site

DE MENSELIJKE CLAIM OP HET 'LICHT'

Ter illustratie een aardig artikeltje van Janosh over de aarde-veranderingen. Tegenwoordig is er een visie, vanuit verschillende spirituele hoeken dat de aarde, maar ook de mensheid gaat veranderen. We gaan over in een hoger bewustzijnsniveau, d.w.z. ascenderen.

Daarvoor zijn voorwaarden nodig in het menselijk gedrag, d.w.z. zonder het licht, de liefde en de vrede te volgen kun je simpelweg niet of minder naar dat hogere bewustzijnsniveau.

Zonder aan de kaak te stellen of dit nu wel zo is, kunnen we wel zeggen dat licht, liefde en vrede in de meeste gevallen een gemoedstoestand is, die veel positieve dingen teweeg kan brengen … als veel mensen dit doen.

Aan de andere kant, is het ‘licht’, het spirituele bewustzijnsniveau ook erg gecommercialiseerd. Paragnosten, spiritueel werkers, ze schieten als paddenstoelen uit de grond en claimen allemaal een lichtje op de kwestie te kunnen werpen, bij te lichten, enz.

Bizarder wordt het – en volgens mij komt dat aardig vaak voor – als de ene de andere met licht wil ”bestrijden’. Kan natuurlijk niet, maar ik heb een voorbeeld bij de hand.

Twee vriendinnen krijgen ruzie. Dat kan. De ene beschuldigt de andere van van alles en nog wat, de gronden zijn gemist. Sterker nog; er zijn bewijzen dat dit leugens zijn. Maar zoals dit altijd gaat met leugens; ze worden voor zoete koek geslikt door mensen en de andere wordt op een nogal smerige wijze aangetast in goede naam en integriteit. Die echter, wil zich niet laten meetrekken met deze negatieve spiraal en besluit om niet meer te reageren. Bovendien vraagt ze in gebed om vergeving en licht voor de andere persoon, voor inzicht.  Andere mensen, die achter haar staan, vormen een zeer positieve lichtcirkel, zijn bijzonder integer, hebben ook een zeer goede naam in het spirituele wereldje, zijn erg bekwaam, en helpen haar met het sturen van licht, liefde en vergeving. Zij weten verdomd goed wat er aan het handje is.

Die andere persoon vindt zichzelf heel erg in het licht staan en speelt een slachtofferrol die er niet is, want er is haar niets aangedaan door de andere. Ze is slechts in de steek gelaten en wel om duidelijke redenen. Ze sluit zich aan bij een lichtcirkel, populaire naam voor een groep die licht uitzendt, en begint weer met het publiceren van roddels, leugens en valse beschuldigingen richting de oude vriendschap en begint dan even prat te praten dat ze heeft gebeden om vergeving, licht gestuurd enz. voor natuurlijk die lelijke dingen, waarvan de ander beschuldigt wordt. Valse beschuldigingen.

 Ja, eh … hoe zit dat nu? Wie stuurt het ware licht? Degene die vals beschuldigd wordt of degene die de ander vals beschuldigd?

De persoon die vals wordt beschuldigd ken ik als een integer mens, de ander is bekend als een optima forma roddelaarster.

Ik weet alleen een ding vrij zeker; in de echte lichtsferen kijken ze dwars door iemands motieven heen.

Mag het ware licht in ieders hart gaan schijnen. Het is zo mooi.

Orin

copyright: team ordely

Advertenties

11 Reacties

 1. fred

  Verrek, bij het lezen van dit artikel ging er bij mij een lichtje branden. Het is een soort vergelijkbaar verhaal wat ik toevallig heb gelezen op het negatieve parablog. Schijn een lichie op de personen die alsmaar valse beschuldigingen uitten naar onschuldigen zodat ze vergeven kunnen worden van hun zonden.
  Het is wellicht een idee om het parablog in zuiver liefdevol witgoud licht te plaatsen dat helpt tegen verspreiding van leugens vol haat en nijd onder elkaar.

  mei 26, 2010 om 11:42 am

 2. Miranda

  @fred, het is maar van welke kant je het bekijkt en wanneer je jezelf maar vooral midden in het licht zet kan je alles wat recht is krompraten. Je begrijpt wat ik bedoel.
  Ik ben ervan overtuigd dat je pas écht en oprecht wit licht kunt sturen wanneer je zelf zuiver bent. Wanneer je hart vergeven is van vreemde en negatieve energie, ook al heb je dat zelf niet in de gaten, dan is het onmogelijk puur licht te sturen. Je stuurt wat je bent. Pas wanneer je jeigen vibratie hebt verhoogt, wat echt wel mogelijk is alleen niet met woorden, dan straal je wat uit en dat kan je ook aan een ander sturen. Sommigen zal dit alleen in dit leven niet lukken ben ik bang al denken ze zelf van wel.

  mei 26, 2010 om 1:36 pm

 3. fred

  @Miranda, ik snap wat je bedoeld. Er zijn mensen die mij het licht niet in mijn ogen gunnen, terwijl ik op en top straal met een zuiver geweten. Maar jij kent toch ook het boemerangeffect?

  mei 26, 2010 om 2:28 pm

 4. Miranda

  Sjuust, wie goed doet goed ontmoet. Een paar woordjes, maar een waarheid als een koe. Het omgekeerde werkt uiteraard op dezelfe manier; geen speld tussen te krijgen. Niemand zit nl. zo exact op jouw golflengte als jijzelf, dus het ketst hoe dan ook terug. Laat mij dan maar voor het goede kiezen.

  mei 26, 2010 om 3:32 pm

 5. Regenboog

  Degene die onrecht is aangedaan/nog steeds wordt aangedaan, dit kan vergeven en zelfs nog bidt voor deze zieken van geest heeft zichzelf overwonnen. Er staat ergens in een oud boek “wie zichzelf overwint is sterker dan die een stad inneemt”. Maar er zijn kwade machten die ik wel vergeven kan en voor hen bidden, maar soms blijken dit “paarlen voor de zwijnen”( Citaat uit hetzelfde oude boek).

  Dit soort kwade lieden MOET ik wel negeren om mijn eigen positieve energie te behouden en deze te kunnen aanwenden voor jullie b.v., zo…………..

  mei 26, 2010 om 3:54 pm

 6. Regenboog

  De kleuren van een regenboog zijn mooi, wanneer ik deze samenvoeg krijg ik (hoe wonderlijk) zuiver WIT licht.
  Wat een bevoorrecht mensenkind ben ik toch en zweverig…………poeh.

  mei 26, 2010 om 4:03 pm

 7. Miranda

  @Regenboog, zo is het. Ik zou er nog aan willen toevoegen… de negatieve mens wordt vaak gedreven door onkunde, ze kijken zonder te willen op tegen de energie van de ander die al verder ontwikkeld is. Ze herkennen het alleen niet. Logisch. Zie het als iemand die onderaan een berg staat en omhoog kijkt naar degene aan de top of halverwege. Degene aan de top echter ziet degene aan de voet van de berg, maar weet hoe deze te bezien, omdat hij de weg naar boven al heeft afgelegd. Daarom herkent hij het gevecht van de weg naar boven en kan die persoon met compassie beschouwen. Haat, nijd, achterklap en alle negatieve emoties zijn dan verdwenen, je weet je hebt ze niet nodig. Sterker nog, je verbaasd je erover want gaandeweg de top heb jij ze zelf allang afgeleerd.
  Wees blij dat je zo ver bent gekomen en laat een ander in z´n waarde in de hoop, dat ook hij snel de berg beklommen heeft. Maar je mag ze best uit de weg gaan als ze zich in een val aan jou proberen vast te klampen, daarvoor is het te laat.

  mei 26, 2010 om 4:44 pm

 8. delphi

  Wat een wijsheid in woorden allemaal. En Miranda, je vergelijking is mooi. Het gekke in mijn leven, hoe meer aangevallen, hoe meer hulp van zowel bovenaf als mensen. Dat heb je soms wel nodig; ik wil me niet laten meetrekken in haat en nijd.
  Als je dat achterwege kan laten, al is het dan door haat en nijd veroorzaakte woede en verdriet, dan vergroot dit zo je inzicht. Alsof het een met het andere gepaard gaat.

  Mededogen/medeleven is dan wat er telt, maar om echt zo in deze wereld te staan, moet je je in feite van alles losmaken. Dat is een heel proces, maar al gaande leert men.

  Mijn visite is de deur uit, ik heb ze volgepropt met vlaai (op verzoek van de jarige besteld) en rijsttafel (zelf gemaakt). Ik heb nog heleboel over, want ik maak altijd voor een weeshuis, dus wie wil, vanavond langskomen.

  Delphi

  mei 26, 2010 om 5:35 pm

 9. delphi

  @Fred, een goed idee. (eerste posting).

  Delphi

  mei 26, 2010 om 5:39 pm

 10. Regenboog

  @Miranda, ik vind dat jij deze problematiek mooi beschreven hebt. Dat noem jij bescheiden een “toevoeging”…….nee, het is gewoon to the point. Maar of IK de top van de berg bereikt heb weet ik niet, wel dat naarmate ik de top nader (zeg maar gezien mijn leeftijd tot de helft…….hahahahaha), het langzamer en moeilijker gaat. Zo vergaat het mijn medemens ook, dan wil ik graag een handje helpen, ook die mij niet welgezind zijn. Soms, Miranda, LIJKEN deze figuren niet geholpen te kunnen worden. Dan nog wil ik mijn hand uitsteken. Denk je dat indien ik mijn vijand laat barsten mijn haatgevoelens verdwijnen. Nee als ik ze zou laten vallen gaat er een schuldgevoel aan mij knagen, dat is vele male erger om mee te leven. Anders wordt het als de ander denkt niet geholpen te hoeven worden. Dan rest mij slechts distanciëren. Want de door mij uitgestoken hand zal men niet willen grijpen, integendeel, ik zal vernederd, bespuugd, bedreigd worden. DAAR PAST REGENBOOG VOOR.
  Ga je mee samen naar de top? Dan vraag ik Delphi, Orin, Lysander, Fred ook mee. Of staan jullie al daarboven op me te wachten? Jodelahihi……hihi…..hihi

  mei 26, 2010 om 6:12 pm

 11. Miranda

  Lieve allmaal, we doen gewoon ons best. De ene dag iets meer dan de andere, maar we doen het. En al doende leert men. Geen speld tussen te krijgen. En als er geprobeerd wordt ons neer te halen dan gaan we daar op onze eigen manier mee om. Ook dat lukt soms beter dan de andere keer, maar uiteindelijk ben je er klaar mee. Geloof me, ik ben al een eindje op weg. Ook dat is een voordeel van ouder worden natuurlijk. En als dat inhoud dat je onderweg mensen moet loslaten, voorgoed of misschien tijdelijk, dan moet dat maar. Ik heb geleerd dat tough love soms beter helpt dan krampachtig vasthouden.
  Loslaten geeft enorm veel lucht en energie om verder die berg op te gaan. Is het gemakkelijk? Zeker niet, het is een van de moeilijkste dingen, zeker als het dierbaren betreft. Maar geloof me, het wordt steeds gemakkelijker en uiteindelijk is het uitzicht halverwege al prima, kan je nagaan hoe het bovenaan is.

  mei 26, 2010 om 8:03 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s