Just another WordPress.com site

HEERLIJK HARING

Ja, ja, ik heb er al eentje geproefd, een heerlijke Hollandse nieuwe. Boterzacht, mild van smaak … geeft u mij maar een stuk of tien.

5 Reacties

 1. Regenboog

  Nee de haring was niet zo lekker als andere jaren, door de strenge winter te weinig plankton of i.d. Nu moet ik wel eerlijk zijn de nieuwe haring die men aan de kuststreek verkoopt is lekkerder dan in de rest van Nederland, hier liggen ze schoongemaakt en wel met 10-tallen tegelijk op een schaaltje, soms uren lang.

  In de betere zaken worden ze schoongemaakt waar je bij staat. Je zou bijna wensen dat de olieramp in Amerika wat dichter bij huis was, zou dan de haring vetter zijn. Vet of niet, lekker blijft het. Wij zullen niet vetter worden, let maar op na de kabinetsformatie……………..buikriem aanhalen. Heeft voor de dames wel een voordeel. Gooi die lektuur van Sonja Bakker maar weg. Het gaat nu vanzelf………….
  Zien jullie er nog liever uit…………………oh, wat zeg ik nou, straks loop ik het risico een knietje te krijgen van Femke H.

  juni 9, 2010 om 2:46 pm

 2. delphi

  Och, ik heb geen problemen met het afslanken hoor, ik heb nu een man voor elke dag, of beter gezegd voor elke dag een man…. hahaha, doordeweeks dan, Orin met de oudste rechten is het weekend aan de beurt.

  Tja, kijk, dat krijg je nu als haringeetster. Dat doet wat met je.

  Delphi

  juni 9, 2010 om 3:21 pm

 3. Regenboog

  Diep in mijn hart (daar is een song van) heb ik nu een hekel aan je: “aleen in het weekend”. Op die wijze van leven heb je het verdiend uit de lichtcircel gestoten te worden. Je behoort 7 (ZEVEN) dagen in de week je man toegewijd te zijn. Dan krijg je een sigaar (weet je nog) in eigen doos…………..De zevende dag mag je wel even rusten hoor, dat heb ik geleerd ooit van de Baas boven. Als je dat doet neemt jouw liefhebbende echtgenoot jouw haringlucht op de koop toe……………Advies, een echte haringliefhebber(hebster) neemt er geen uitjes bij. Dat kan je die stomme toeristen in de kuststreek wel wijs maken maar een kenner doet dat nietl. Mijn voorvaadren zouden zich in hun graf ( o.a. zeemansgraf ) omdraaien.
  Tjeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ik ben wel op de schrijftoer zeg.

  juni 9, 2010 om 5:04 pm

 4. delphi

  Nee, hoor, ik zit er nog steeds in…. whahaha. Je hapt wel heerlijk, trek in een haring. Denk je dat ik dat vol zou houden … pffff….
  En zelfs dan, Anton Heijboer en zijn vrouwen, dat ging wel, maar mannen zijn erger jaloers en bezitterig, dan je zou denken… en nee, zo vrij denk en ben ik niet… whahaha…

  ik wordt van haring eten alleen maar ondeugend denkend en maak dan grappen, die wat verder terug in de tijd alleen aan mannen voorbehouden waren. Beetje emancipatie inhalen, denk ik.

  Kan ik nu weer bij je door de beugel?

  Delphi

  juni 9, 2010 om 11:16 pm

 5. Regenboog

  @Delphi,
  Kom net thuis. Een zeer gezellige avond gehad. Er waren er die mij Anton Heijboer noemden, al langer overigens in mijn vriendenkring als grapje. Wat lees ik? Jouw reactie. Wat een giller. Emancipatie van dames is niet nodig meer. De mannen moeten nu weer………..eh……….man worden.

  P.s. Bij mij kan je altijd door de beugel met je teamgenoten.

  juni 9, 2010 om 11:49 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s