Just another WordPress.com site

BP-BAAS OLIEDOM OF AALGLAD?

Ophef over het zeiltochtje van de BP-baas.

Lees hier verder

Een beter kijkje in het hart van hen die de aarde verderven, is er niet.

Orin

Advertenties

18 Reacties

 1. Miranda

  Vaak is dit type mens zo onvoorstelbaar brutaal en met met schijt aan alles en iedereen dat het gewoon niet te geloven is dat iemand zo kan zijn. Wel dus. Daarom zitten ze ook vaak op deze posities. Creeps.

  juni 20, 2010 om 9:06 pm

 2. delphi

  Nu lees ik in de media, dat BP nu zelf zegt dat het ook wel om 100.000 olievaten per dag kan gaan….

  Leuker kunnen we het niet maken, ernstiger wel.

  Er zit daar zoveel olie, dat het nog 2 jaar of langer kan doorstromen, maar in dat geval wordt al het zeeleven vernietigd.

  Ik wil er niet aan denken.

  Delphi

  juni 20, 2010 om 9:13 pm

 3. Miranda

  Ja, het is vele malen erger dan ze ons hebben verteld. Dit is bijna niet te bevatten. En ik met mijn simpele gedachtengang denk: als je iets zo diep onder water kunt aanleggen, dan is het toch een fluitje van een cent om er even een dopje op te doen…..Of komt nu mijn complotmoment weer even naar voren. Het is in ieder geval niet normaal en net wat je zegt Delphi, hier kan en moet je even niet aan denken. Dit is zo’n onvoorstelbare ramp, daar hebben we nu nog geen idee van. Alles en alles maakt het kapot, want alles grijpt in elkaar. Te groot gewoon.

  juni 21, 2010 om 10:08 am

 4. Regenboog

  De olie blijft maar stromen, stromen, stromen. Het nieuws wordt overschaduwd door WK, Joran vd Sloot, binnenkort Tour de France. Maar vrijwel niemand beseft wat voor vreselijks hier aan het gebeuren is. Dood voor dier en mens met als gevolg. Ja ook mensen, heeft vrijwel niemand in de gaten. Ik lees over dit laatste nog maar weinig. Hoelang nog houdt deze vervuiling aan. Wel al gelezen dat die rotzooi na verloop van tijd door de stroming ook ons continent kan bedreigen.
  De “ach-het-zal-zo’n-vaart niet-lopen-massa” wordt van het domme gehouden. Natuurlijk is er wel publiciteit hierover maar te gematigd. Wat is er nou belangrijker Het volgen van de ramp of WK. WK gaat ook over geld. Honderd miljoenen voor stadions en vlak naast de krottenwijken, armoede troef hetgeeb criminaliteit bevorderd.

  Normen en waarden? Gatver, die woorden kan ik niet meer horen. De rijke landen en machthebbers van arme landen gaan letterlijk en figuurlijk over lijken.

  Denk niet dat ik een geiteharensokken-figuur ben die met sandaaltjes aan de gehele dag zit te mediteren over de verschrikkingen van de aarde en de mensheid.

  Het enige dat er gebeurt is dat Poetin zich druk maakt over de financiële schade die BP zal lijden en wellicht niet kan dragen. Gazprom (hopelijk schrijf ik het goed) is n.l. behoorlijk fin. betrokken bij BP.

  juni 21, 2010 om 12:15 pm

 5. Miranda

  Je hoeft geen geitenwollen sokken te hebben om te zien dat dit de grootste ramp ever gaat worden. Maar waarom zou je het de mensen moeten s-p-e-l-l-e-n? En dan nog, wat je zegt, geef ze brood en spelen en ze zijn stil. Gatver, 2 hele weken geen oranje kleur gezien en ik kom de grens over en het knalt je tegemoet. Ik heb niks tegen een gezond potje voetbal al ken ik de regels totaal niet omdat het me niet interesseert. Maar die gekte hier, krankzinnig gewoon. Lag er net een pakket van de postcode loterij in de bus. Oranje bal, oranje vlaggetjes en nog iets oranjes. Geen begeleidend schrijven niks. Van de zotte.
  En juist wanneer je zoals ik nu, 2 weken terug bent gegaan naar de middeleeuwen, want anders kan ik het niet noemen, dan zie je pas hoe belachelijk we hier bezig zijn.

  Regenboog, je mag geen Ickefan zijn, maar hij krijgt toch wel op erg veel fronten gelijk jammergenoeg.

  juni 21, 2010 om 2:54 pm

 6. Regenboog

  Welkom terug in deze tijd en hieruit maak ik op dat jij tijdreizen kan, zo 🙂 Dat ik geen Ickefan ben heeft jou toch geen pijn gedaan hoop ik. Daarom ben ik het niet altijd ONeens met hem. Ik kan maar één ding tegelijk. Nu ben ik een fan van jou, strakjes van Delphi, daarna enz. Maar niet allemaal tegelijk.

  Maar alle gekheid op een stokkie, ze lopen hier met toeters, bellen, mutsen, jurkjes, sokken, ondermode in het ORANJE wellicht de dood tegemoet of ons nageslacht. Niemand denkt meer na. Om de simpelste dingen haatgevoelens en deze ook opwekken bij anderen. Dat was toch niet Hollands. Vergeten, vergeven en samen de schouders eronder zetten is er niet meer bij. Het “wijgevoel” dat ver over de grenzen gaat ontbreekt.

  Niet denken dat ik somber ben hoor, maar gewoon het moet er even uit. Een boodschap voor de wereld? Oh no.

  juni 21, 2010 om 3:36 pm

 7. delphi

  Dat klopt, de meeste mensen denken: ‘ach, ver van mijn bed show’.

  Ik probeer de mensen door hier te schrijven een klein beetje bewust te maken.

  Misschien valt het mee, misschien valt het olielek te dichten, maar het is kwaadaardig. En helemaal niet denkbeeldig dat het bewust is gesaboteerd.

  Hoe langer het voortduurt, hoe groter de schade.

  Overigens zijn er bacterien ontwikkeld die olie kunnen eten en mogelijk mee kunnen helpen met opruimen, maar die moeten dan uitgezet worden.

  Delphi

  juni 21, 2010 om 4:06 pm

 8. Regenboog

  Typisch, ik ben zo’n bacterie. Voorkeur: Griekse olijfolie. Zonder problemen…………

  juni 21, 2010 om 8:00 pm

 9. Miranda

  Hoi hoi, ik heb een fan!!! Nog nooit eerder gehad, voelt lekker hoor. Regenbogie je bent niet negatief, gewoon de oogjes geopend. We zijn zoals je zegt (wij Nederlanders bedoel ik). Ik hoop alleen dat ik er niet te veel aan meedoe, ik word zo ont zettend moe van al dat negatieve. Je zou bijna denken dat je andere blogs leest trouwens.

  Wij hier blijven positief, ik blijf tijdreizen zolang ik het me kan permiteren en we zetten echt de schouders eronder. Weet je wat het voordeel is van reizen in de tijd? Afstand nemen en de zaken van meerdere kanten bekijken. Moesten meer mensen doen, je leert er een hoop van. En als ik die Franse middeleeuwers zo eens bekeek dan doen ze het helemaal niet slecht: bemoei je met je eigen bemoeisels en laat een ander met rust. Tenzij je iemand hulp kunt bieden, dat heet noabuurschap. Niet op z’n Frans natuurlijk. Geef gewoon z’n bloemekes water als ze er een beetje sneu bijstaan en haal eens een extra baquetje bij de boulanger voor je zieke buur. Zonder morren en vragen. Niet lullen maar poetsen.

  Ik hou er wel van. Maar bij Brussel wordt het alweer druk en zie je de eerste vingers omhoog gaan. En zó rot rij ik nou ook weer niet. Welkom terug in de beschaafde wereld dus.
  Nee, laat ze maar schuiven die Franse plattelandwiefkes met hun jasschort aan. Zo dom zijn ze niet.

  juni 21, 2010 om 10:18 pm

 10. Regenboog

  Natuurlijk heb je een fan. Jij bent ook niet één van de domste. Hallo.
  Alleen vraag ik me af waar ik het recht vandaan haal om dat zomaar te schrijven.
  Een vandaal dus.
  Gr Regenboog

  juni 21, 2010 om 10:39 pm

 11. Regenboog

  Bels is nu eenmaal een gespleten land. Verdorie, je kan er niet komen of ze weigeren Ned. te praten. En spreek je Frans kijken ze in het noordelijke deel je verheerlijkt aan. “papa fume une pipe” met de middelvinger, bah!
  Toch mag ik er graag komen in Luik (Liëge) of Namen (Namur). Grandioos, eten is perefect en het juiste drankje erbij. Verval ik weer in herhaling, nou, nou, oeps….

  In Frankrijk……..Clermond Ferrand………Puy de Dome………en nog meer….Laat maar.

  Liefs\
  Regenboog

  juni 21, 2010 om 10:57 pm

 12. Miranda

  Laten we heel duidelijk zijn: de Bels is BUITENLAND. En dat is nou precies wat het zo leuk maakt. Waar heb je meer soorten bier? En dan lust ik nog niet eens bier…dus ik bedoel maar. Eten is daar nog voedsel en wordt genoten met een Kriek of een glas wijn. Men geniet. En nu zijn we dus aangeland bij mijn stokpaardje: genieten. Men heeft daar en in Clermond Ferrand enz. enz.”het “je sais quoit”. Want ik bn er inmiddels achter hoe het werkt dat genieten.

  Maar laten we ons eigen landje niet te kort doen; ik kom net uit de Laage Vuurse en ik begrijp heel goed wat Bea daar straks weer te zoeken heeft. Jammer dat ze niet kan genieten van een heerlijk terrasje aldaar met zááálige lunchs.

  Verdorie, gaat het alweer over eten en ik moet nog wel op dieet na een vakantie in la douce France.

  juni 22, 2010 om 5:34 pm

 13. Miranda

  Nog even on topic: ik zag gisteravond Joanna Lumley bij Graham Norton en zij had het over een uitvinding die al 15 jaar bestaat waar zij mede-ontwikkelaar van is. Een soort heel erg lange uitrolmat van organische stof die gelekte olie opslurpt. Vervuilde vogels kunnen er op gaan staan zonder uit te glijden n last but not least, de opgeslurpte olie is weer als brandstof te gebruiken.
  Het wordt nu mondjesmaat in het bevuilde gebied uitgezet, maar niet genoeg natuurlijk, terwijl de mogelijkheden er absoluut zijn.

  juni 22, 2010 om 5:55 pm

 14. Regenboog

  @Miranda,
  Jij hebt iets met eten. Je neemt je voor ………….en dan komen ze weer met een schaal een lamsboutje aansnijden. Laat jij dat staan dan, nou ik niet. Soms schaam ik me en denk ik aan alle nare dingen die m’n kinderen staan te wachten door deze olieramp. Maar dan, echt waar, hoop ik dat het zo’n vaart niet zal lopen voor hen, misschien duurt de ellende wel nog enige geslachten na hen………….En dan geniet ik weer (ook met volle teugen). Dan zie je een Regenboog met de kop in het zand. Overigens een heel mooi fenomeen. Wel met de achterzijde uit het gezichtsveld van de dis…………

  juni 22, 2010 om 8:21 pm

 15. Miranda

  Regenboog, ik hoef je niks meer te vertellen. Toevallig had ik het vanmiddag over precies hetzelfde onderwerp. Ik ben bang voor m’n kinderen, maar ben bang dat de ellenfe voor m’n kleinkinderen niet te overzien is. Want bij hen zal het op alle fronten op ze afkomen, big time. Maar de mens is flexibel en past zich als een kameleon aan de omstandigheden aan. Maar echt leuk zal het niet zijn.
  Maar moeten wij daarom gaan zitten griepen? Nee natuurlijk niet. En ik zou echt niet weten wat ik kan doen behalve ze op bepaalde gevaren wijzen en ze de ogen openen. Maar ja, moeder is gek in hun ogen en niet de boosdoeners. Dan moeten ze het zelf maar ondervinden.
  Ik heb geleerd me daar niet door van de wijs te laten brengen en na een leven met de onvermijdelijke teleurstellingen en verdriet leer je wel dat je moet genieten van iedere minuut. En dat doen we dan dus gewoon Regenboog. Proost! De meegebrachte Franse wijn smaakt uitstekend in de tuin hier. En ’t kost zoals gewoonlijk weer nagenoeg niets.

  juni 22, 2010 om 10:32 pm

 16. delphi

  Je weet natuurlijk helemaal niet hoe het op langere termijn gaat. Nu is het een rottijd, maar dat was het in 40-45 ook. Ik ben een achtenvijftiger. En ik kende geen rottijd in die zin van nu, wel persoonlijke rottijden. Pas de laatste 10 jaar is het erg aan het afdalen voor mijn gevoel, op voornamelijk humanitair niveau met een risico van weer een 40-45 tijd.
  Dat wordt dus wat structureler.

  Delphi

  juni 23, 2010 om 8:32 pm

 17. Regenboog

  Deze dag kan voor mij niet meer stuk. Wat ik heb met deze dag? Het lijkt zo simpel. ‘s-Morgens naar een specialist en ‘s-middags weer een andere specialist. Tussen de twee bezoeken door bij het ziekenhuis in de zon gezeten. Resultaat na zéér lange tijd van spanning: Komt u over 3(DRIE) jaar maar terug voor controle. Totaal onverwachte blijdschap en een gezond kleurtje vanmiddag weer thuis gekomen. Bescheiden feestje gevierd, met de gedachte ik leef nú.

  juni 24, 2010 om 12:05 am

 18. Miranda

  Wow, Regenboog!!!!!! Wat een blijde boodschap. Klinkt evangelisch maar niet minder waar. Ik weet hoe je je voelt. Een aaneenschakeling van emoties. Soms kan de zon heel lang uitbundig schijnen maar je weet niet eens dat het zomer is geweest. En dan ineens, zoals bij jou nu. Gefeliciteerd!!! Dit is na je geboorte het beste nieuws. Je mag nog even blijven. En weet je, uit ervaring weet ik dat alle goeie dagen 10 dubbel tellen en ineens komt er een moment dat je er niet aan gedacht hebt en dan nog meer en nog meer en verdwijnt het soms helemaal naar de achtergrond. Want je bent in het hier en nu en mijn hemel wat kan je nog genieten…..wat zeg ik? Meer dan ooit! Ik ben plaatsvervangend ontzettend blij voor je en nog meer, maar dat hoef ik niet uit te leggen.

  juni 24, 2010 om 9:49 am

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s