Just another WordPress.com site

OMDAT …..

 

Omdat het vandaag mooi weer is …

Omdat ik vandaag liever in de tuin zit dan bloggen …

Omdat Delphi en Lysander er net zo over denken…

Omdat ik gewoon dus geen zin heb om te bloggen …

Omdat ik hierom heb kunnen lachen… hoewel is het wel om te lachen? Hoe onze parawereld elkaar spreekwoordelijk de hersens inslaat?

Zie hier

Orin

 

 

Advertenties

11 Reacties

 1. Miranda

  Omdat ik het helemaal met je eens ben

  Omdat ik heerlijk met de honden ga zwemmen

  Omdat ik me bijna op vakantie voel in de tuin met m’n ontbijtje en zoemende bijtjes

  En omdat ik even geen woorden heb voor wat er in dat paraland gebeurt op het moment

  omdat het bewijst dat para niets met spiritueel en nog minder met beschaving te maken heeft al zou dit wel ontzettend helpen

  en omdat ik me niet kon forceren verder te lezen dan de helft van die vreselijkheid zeg ik er geen woord over want ieder woord is zonde van de enrgie

  en ook omdat ik nu dus echt weer de tuin inga met een goed boek en het net het net laat.

  En nog meer omdat ik iedereen een heel fijne zonnige dag wens.

  juni 24, 2010 om 9:39 am

 2. Regenboog

  Het is hier stil. Ja het is wellicht tijd om een boek te lezen of iets anders. Of zouden ze met elkaar naar de Efteling gegaan zijn. Weet je wat, ik ga er op uit. Lekker zonder doel, gewoon even weg zijn. Alleen. Zalig, vreemde mensen spreken, ergens zitten? M’n hoofd moet even leeg. Ook dat is voor mij genieten.

  juni 25, 2010 om 12:07 pm

 3. Miranda

  Goed zo zRegenboog, ik kom net terug van wat jij gaat doen. Heerlijk gewandeld met doggies in Clingendael, ervan genoten dat ze overal het water indoken en zag dat ze zo’n lol hadden. Eeen praatje hier en eeen keuteltje daar (niet van de honden) en kletsen over niks. De bomen horen ritselen en het gemaaide gras ruiken. Zonnetje erop…..wat wil een mens nog meer.

  Efteling? Is dat niet waar je iets van 50 euro pp betaald om 2 uur in de rij te staan tussen dreinende kionderen, zwetende en rokende mensen om je vervolgens misselijk te laten wiegen in eoa zwiepende piratenboot of zoiets?

  Hou op schei uit, dan doen wij het beter. Wedden dat je hoofd vanmiddag weer heerlijk leeg is? Tot dan!

  juni 25, 2010 om 12:18 pm

 4. Regenboog

  Geen zonneschermen uit gedaan, daar blijft de warmte onder hangen. Alle bovenraampjes dicht. “Schuifgordijnen” dicht en ik weg. Even aftersun gekocht, want het gezonde kleurtje dat ik afgelopen dagen had gekregen op m’n gezicht, bleek gewoon verbrand door de zon te zijn. En dat buiten op het ziekenhuisterrein tussen twee bezoeken aan specialisten door. Nu genoten van de prachtige natuur, daar niet van, maar ik hoorde geen blaadje ritselen. Er was geen zuchtje wind. Voor de zekerheid wel een katoenen (of zoiets) hoedje op tegen de zon. Was echter niet nodig want ik liep in de bossen.

  Een terrasje, gelukkig?, nee ik wist het. Zo slim ben ik wel….! Slechts twee oudere dames zaten er. Het gesprek verstomde toen ik aan kwam lopen. Zeker vertrouwelijk. Maar toch ik raakte ik in een geanimeerd gesprek met hen. Het babbeltje had inhoudelijk niets van enige waarde, maar dat vond ik nu juist zo indrukwekkend. Zij dronken een kopje thee en hadden kennelijk de keuze uit diverse smaken gehad. Het ging over de voorkeur van de aroma, ze kregen bijna ruzie die dames. Weet ik veel? Maar ik werd er wel zijdelings bij betrokken. Ze wilden mijn mening en/of smaak weten, uitsluitend om hun gelijk te krijgen, d.w.z. eigenlijk één van de twee. Ik likte aan mijn ijsje. Dat moest nog snel ook met de warmte. Ik glimlachte en zei in alle oprechtheid dat ik niet zo’n theekenner was maar meer van koffie hield.

  Ze gingen toch gearmd weer weg…………en ik dacht: het is toch overal hetzelfde.

  Ben ik nu geschikt als schrijver voor kasteelromannetjes?

  juni 25, 2010 om 8:50 pm

 5. Miranda

  Nou, je bent in ieder geval wijs genoeg om te constateren dat een kasteelromannetje niet echt niveau heeft. Soms wou ik dat ik er een kon lezen, maar dat zit er niet in ben ik bang.
  Zo te horen heb je een prima middag gehad, maar kijk uit, morgen ritselen er nog minder blaadjes. Dan wordt het pas echt muggy. Vind ik nou zo’n leuk woord!!!
  Hier aan zee was het prima, af en toe zelfs goed winderig. Hopelijk morgen ook, dan kan ik nog wat doen in ’t weekend, maar ik hou m’n hart vast. Ben niet zo’n hitteliefhebber. En al helemaal niet in de buurt van het ziekenhuis: ik ben volgende week weer aan de beurt.

  juni 25, 2010 om 9:54 pm

 6. Regenboog

  ……….Zo te horen heb je een prima middag gehad…..schrijf je Miranda!

  Volgens mij heb je eenzelfde kwaal als ik. Het is geen kwaal hoor. Maar in het verleden als ik iemand regelmatig aan de telefoon had, bedacht ik er heimelijk een typetje bij. Kaal, dik, dun, enz. enz. Ik had het ALTIJD verkeerd als ik de cliënten in werkelijkheid ontmoette. Zoals jij leest “hoor” je een stem, dat hoort bij…….nou ja fantaseer maar wat.

  Heeft ieder mens dat niet? Ik denk van wel. Overigens, voor het schrijven van een kasteelromannetje heb je heel veel fantasie nodig. Niveau heeft het echt wel!!!!! Want wat is dan de reden dat ik denk het niet te begrijpen. Een doktersromannetje kan ik zo schrijven hoor…….. dat zie ik in de praktijk (letterlijk en figuurlijk) in het ziekenhuis.
  Knipoogjes, klopjes op de schouder, vertel mij hoe het werkt. Zou ik vroeger ook zo geweest zijn, ‘k hoop van niet. Gewoon vergeten, dementie, vergeetachtig, alzheimer, Volgens mij zijn alle kerels zo….behalve ik!

  Ach, als je zoals ik naar de 100 loopt, mag je dan iets vergeten?

  juni 25, 2010 om 10:18 pm

 7. delphi

  Hallo iedereen,
  lekker hectisch geweest in alle opzichten hier….

  net een etentje plus feestje achter de rug, morgen weer een feestje, zondag parkpop… dus zo kan ie wel weer…

  Ik ga een geestig romannetje schrijven denk ik, ik heb al 200 blz. materiaal.

  Hoofdrolspeelster een helder licht die wijzer wil worden, maar wat maar niet lukt …

  Fijne avond verder.

  Delphi

  juni 25, 2010 om 11:49 pm

 8. Miranda

  @Regenboog, ik ben vaak verbaasd wanneer ik mensen in mijn omgeving iemand hoor beschrijven van wie ze alleen maar de stem hebben gehoord. Spot on! En ik, supersentisitief type, zit er altijd helemaal naast. Net als jij blijkbaar. Maar wat maakt t uit, ik hoef er verder niks mee, met die mensen bedoel ik. Ik vind het alleen grappig dat ik daar zo stom in ben.’
  Blijkbaar vind ik de binnenkant interessanter. Zolang de vetpuisten maar niet mijn richting uitspuiten zal ik maar zeggen.

  Tja, dokters en ander verplegend gedoe: ze zullen het ongetwijfeld goed bedoelen maar ik word er doodmoe van. Ik snap ook wel wanneer je dag in dag uit klagende zieke mensen aan je bureau krigt de interesse na een aantal jaren pittig terugloopt. Uitzonderingen daargelaten. Daarom vind ik het zelf erg prettig de witjassen te combineren met alternatieve geneeswijzen en dan kom je er samen wel uit. Heb ik afgelopen week tot volle tevredenheid meegemaakt en ik sta er weer helemaal verbaasd naar te kijken hoe simpel het soms is en hoe ontiegelijk moeilijk specialisten het je soms maken. Maar ja, medicijnmaffia he en mekaar de bal oftewel de patiënt toespelen. Kapitalen gaan erin om en de patiënt doet her en der steeds vermoeider weer hetzelfde verhaal..
  Wat dat aangaat is internet een zege ne kan je zelf op pad.

  juni 26, 2010 om 7:46 pm

 9. Regenboog

  Getverderrie, spuitende vetpuisten. Jouw doktersromannetje lees ik nooit. Daar kun je nu zeker van zijn.

  juni 26, 2010 om 8:28 pm

 10. Miranda

  Ohhhhhh, het kan nog vééél erger!

  juni 26, 2010 om 9:18 pm

 11. Miranda

  Omdat ik net tickets heb besproken voor la Bête met in de hoofdrol David Hyde Pierce (Niles in Frasier) en Joanna Lumley ben ik över the moon”

  en omdat ik nu naast m’n hondje ons nest induik omdat hij erg zielig is want hij heeft vermoedelijk een hernia waardoor hij met gierende uithalen beweegt

  en omdat ik niet wilde afsluiten zonder jullie nog een fijne avond en een goeie nacht te hebben gewenst.

  juni 26, 2010 om 10:58 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s