Just another WordPress.com site

JEZUS OP EEN REGENPIJP

Ja, er is weer een afbeelding van Jezus gesignaleerd, op een regenpijp. Kijk je naar de foto,  zie hier, dan kun je daar met de beste wil van de wereld alleen een makaki-aapje in herkennen. Op die manier is mijn huis een heiligdom. Hier en daar wat schimmelplekken, vlekken in kleding, patronen in het verweerde houten schuurtje in de tuin …  dan maar liever een gewoon, zoetsappig plaatje.

 

Advertenties

27 Reacties

 1. Miranda

  Wie zal ’t zeggen hoe Jezus eruit zag? De makaak der makaken misschien. Maar die mevrouw is in ieder geval in het nieuws en dat is wat ze wilde.

  juli 6, 2010 om 9:40 am

 2. Regenboog

  Ik zie iets vreemds, niet op de regenpijp, maar aan haar uiterlijk. Ik mag het niet zeggen, niet iedereen hoeft zo’n charmant smoelwerk te hebben als ik, maar die mevrouw………

  juli 6, 2010 om 3:11 pm

 3. Miranda

  Regenboog, jij schrijft wat ik had weggepoetst. Maar als je dan toch begint…,ha,ha.

  juli 6, 2010 om 4:27 pm

 4. Regenboog

  Miranda, heel eerlijk gezegd vond ik zelf ook “op het randje”.
  Maar voor ik er erg in had heb ik op “plaats reactie” gedrukt of hoe noem je dat……….hahahahaha!!!!!!!!!!!

  juli 6, 2010 om 5:40 pm

 5. Regenboog

  Tranen biggelen over m’n wangen, eindelijk sta ik niet meer alleen met m’n gedachten………….hahahahahaaaaaaaaaaaaaa!

  juli 6, 2010 om 6:05 pm

 6. Regenboog

  Sorry, maar ik weet niet wat ik heb gedaan met m’n toetsenbord (al die ruimte tussen de woorden)

  juli 6, 2010 om 6:08 pm

 7. Miranda

  Geeft niks, ’t is de leeftijd gramps. Maar goed dat de kleinkinderen je vet cool vinden. Wat wil je nog meer (en zij).

  juli 6, 2010 om 6:30 pm

 8. Regenboog

  Miranda,
  “t Is de leeftijd……………………” Wil je dat nooit meer zeggen. Anders sla ik je met een rollator om je oren en hang ik die twee buikschuivers op aan steunkousen. Dan stuur ik mijn kleinkinderen op je af om je naar Spoedeisende hulp te brengen. O jee, de directrice komt er aan, we moeten met z’n allen eerder naar bed. Personeel mag naar het WK kijken.
  Wat bedoelen ze met te weinig handen aan het bed……..? Management heeft het personeel uitgenodigd om te kijken in de Vergader- annex Bestuurskamer, met hapje en drankje. Ikke, slurp gauw nog effen m’n lauwe karnemelk door. Het sal me een nachtje worden trouwens, in plaats van een slaaptablet heeft een “verzorgende?” mij een plaspil gegeven. Dat noemen ze in vaktermen een medische misser geloof ik. Ik kijk vandaag voor het laatst nog even in de spiegel en zeg zachtjes: “trusten ouwe makker”. Niet te luid want anders denken ze dat ik gek ben. Daar zijn weer andere tehuizen voor, nog erger? Kan niet.

  Nooit meer zeggen Miranda.

  juli 6, 2010 om 7:01 pm

 9. Miranda

  Ach opa, het komt uit de goede hoek, deze oma weet er alles van. Alleen ik mag nog thuiswonen “zolang het nog gaat” zeggen ze. Ik ben het project geworden van m’n kinderen en kleinzoon. Die gaat over het gebit. Jammer dat hij me af en toe zo plaagt door te zeggen dat ie het kwijt is. Dan moet ik weer de hele dag op vloeibaar en je weet hoe erg of ik dat vind. Dan zet die pestkop een zalige schaal tapas voor me, en ik kan er niks mee.
  Mijn zoon zegt wel eens dat ie me ophaalt voor een ritje, maar op het laatste moment belt ie dan af dat het te heet is voor oma. Ze kan er vast niet tegen. En dan zit ik weer thuis, want mijn rollator staat in de garage aan het einde van de tuin en kom daar maar eens. Heeft die pestkop gedaan.
  En ik kan niemand bellen want ze hebben me zo’n gsm gegeven met van die kleine knopjes. An sich geen probleem, maar m’n bril zit per ongeluk in mijn schoondochters tas.

  Dus opa, spreek mij niet over “erger kan niet”, kom eens gezellig kennismaken met mijn familie, dan ren je weer naar je verzorgingstehuis terug, snikkend van dankbaarheid dat je daar mag wonen.

  een oma.

  juli 6, 2010 om 7:31 pm

 10. Regenboog

  Dank oma voor je opwekkende reactie.
  We hebben samen iets gemeen, niet gemeenS, maar gemeen.
  Eerlijk gezegd heb ik erg moeten :-))))

  een opa

  p.s: nu moeten anderen niet denken dat hier iets moois uit groeit, want die ruwharige kruipers blijven altijd een obstakel tussen jou en mij. Bovendien kan ik van jou niet eisen een vlooienbandje te dragen.
  Maar gevoel voor humor heb je wel!

  juli 6, 2010 om 11:53 pm

 11. delphi

  Aha, welnu, ik heb vernomen dat ze betaling gaan vragen voor uitjes bij verzorgingstehuizen, 15 euro voor een wandelingetje, 40 euro voor een middagje uit.

  Ik doe het voor de helft van de prijs, wie het eerst komt, het eerst maalt.

  Delphi

  juli 7, 2010 om 12:05 am

 12. Regenboog

  Dames gaan voor!

  juli 7, 2010 om 12:15 am

 13. Miranda

  Als de heren geweest zijn.

  juli 7, 2010 om 8:58 am

 14. Miranda

  O en Regenboog, als jij mijn supermooie uit geweldige lijnen gefokte ruwharen obstakels vindt dan gaan die van mij rechtop staan, dat snap je wel. Kom op zeg, een kleine vlo hier en daar, een stukje vergeten lintworm in bed naast wat zachte haartjes. Jeemig, wat een kinnesine. Alles doe ik voor de liefde van m’n schatjes. Kijk ik kan me voorstellen dat jij het niet prettig vind om met 30 graden links en rechts in bed ook nog eens van die warme jongens te hebben liggen. Nou ik ook niet dus. Maar verder, och. Alleen die ene he, die snurkt zo ontzettend hard, daar kom ik zelfs niet overheen.

  Dus, echt heel erg jammer dat het tussen ons niks zal worden, maar m’n echtgenoot vindt het ook niet goed hoor ik net. Tssss.

  juli 7, 2010 om 9:04 am

 15. Regenboog

  Het is een positief teken, Miranda, dat jouw echtgenoot “het?” niet goed vind. Hoeveel kerels heb je niet die denken: ga je gang maar. Jij bent een gelukkig mens.

  Het was niet kwetsend bedoeld om jouw 2 warme jongens als een obstakel te zien. Het is vaak zo dat deze meer aandacht zullen krijgen dan ik………..maar wie heeft het nu over het bed delen? IK niet. 🙂

  juli 7, 2010 om 12:36 pm

 16. Miranda

  Ik heb het niet als kwetsend ervaren hoor Regenboog, het gaat wel over honden he, niet over mensen. Alhoewel ik me afvraag wat ik liever heb af en toe. En dat ze veel en veel meer aandacht krijgen dan wie ook, tja, ze willen nu eenmaal erg veel uit en daar doe je niks aan. Want anders krijg je nog andere zaken in bed dan ik al opnoemde. Ja, IK had het over het delen van het bed. Dat mogen ze vanaf half 5 ’s morgens. Dus ik zie de komende dagen met de stijgende temperaturen alweer bevend tegemoet. Maar ja, echtgenoot heeft ze de hele nacht zullen we maar denken en die vind het niet erg.

  juli 7, 2010 om 2:37 pm

 17. Regenboog

  Je kunt het dus als een soort omgangsregeling zien……………ja, ja. Ik was aanvankelijk even bang dat je mijn reactie als kwetsend zou kunnen ervaren. Jaren geleden heb ik eens een eigenaresse van een zichtbaar verwaarloosd hondje aangesproken op haar gedrag. Het beestje mocht overal zijn behoefte e.d. doen tot zelfs in mijn tuin. Ik heb op een nogal ondiplomatieke wijze hier iets van gezegd en gevraagd of ze haar “rat aan een touwtje” elders wilde uitlaten.

  Deze “dame” kwam met een tirade………….de meest afgrijselijke ziektes zijn mij toegewenst. Zoals gebruikelijk is Regenboog stilaan zijn eigen huis ingeslopen. Resultaat ? deze onbeschaafde en kennelijk minder begaafde vrouw nimmer meer gezien en de rat ook niet. Arm beestje.

  Als dank heb ik later een kaarsje aangestoken en bij een regenpijp gezet…………..nee he, het zal toch niet………ik ga gauw eens even kijken.

  juli 7, 2010 om 6:27 pm

 18. Miranda

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet anders verwacht had van zo’n “dame”. Mensen die hun honden overal hun behoeftes laten doen zijn zonder meer asociaal. Hoe zou ze het zelf vinden wanneer ze haar huis uitstapt en meteen in zo’n smeuïge drol trapt? Maar dan komt ze waarschijnlijk met andere argumenten.

  Ik daarentegen ben zoals gebleken is de andere kant op geconditioneerd. Toen ik laatst in het Franse middeleeuwse durpje achter de buikschuivers aanliep met m’n rode poepzakje vroeg de langsrijdende boer op z’n tractor met kiepkar vol stront: Madame, que ce que vous faîtes? Mais monsieur, je netoye le stront. (m’n Frans is nog steeds een beetje roestig). Die man begon te lachen met zware consumptie en wees op het door hem achtergelaten remspoor en zei dat ik dat maar voor thuis moest bewaren. Zij keken niet op een poepie meer of minder. En in hun optie hadden ze helemaal gelijk natuurlijk. Stom stadsmens.

  juli 7, 2010 om 7:04 pm

 19. Regenboog

  Niets is mooier dan het platteland in Frankrijk. Maar ik kreeg wel een probleem. Waar of bij wie ik ook kwam, er werd altijd een glaasje wijn gedronken. In de morgen, bij de lunch en de avond…………Dat heb ik 9 maanden moeten volhouden. Eh, moeten is overdreven. Ze zijn zo gastvrij als wat, eerst willen ze veel van me weten, daarna vertellen ze hun verhaal. Over alles en nog wat. Door de wijn waren de gesprekken diepzinniger. Politiek, religie, filosofie en de volgende dag waren we alles vergeten. En lachten we naar elkaar. Thuiskomende zag ik pas dat ze een aantal flesjes in mijn kofferbak hadden gestopt. Echte, op dronk zijnde, vele jaren oude wijn.

  Daar wil ik ooit nog naar terug. Maar of het zinvol is? Nee, dat geloof ik niet. De mensen met wie ik sprak waren overwegend ouder dan ik. Nu na zovele jaren………….zij rusten wellicht in vrede. En, en, en……ik was daar 9 maanden….. Bevend kijk ik nu naar “Opsporing verzocht” en neem de telefoon niet meer aan………..wel van jou!!:-)

  juli 8, 2010 om 12:01 am

 20. Miranda

  Ha, ha, wat een verhaal en zo herkenbaar. Alleen heb ik als vrouw het voordeel dat ik niet hoef mee te drinken overdag. Ik moet er ook niet aan denken. Ook ik ben daar een tijd geweest en in het begin keek ik vreemd op als de postbode om 9 uur kwam en al aan de Pastis ging. Santé! Koffie? Mais non, encore svp. Santé. En ik vond het ieder dag weer opnieuw een wonder dat iedereen (nou ja) op ’t eind van de dag de goede brieven had gekregen, maar ik heb de man zien zwalken tegen 11 uur, niet gewoon.

  Die diepe, diepe gesprekken ken ik ook. Ik zou ze voor de rest van m’n leven bij me houden, zó diep. Wat zeg ik, ik kende uiteindelijk de oorsprong van het heelal. En ’t was zo simpel, dat niemand dat nou ooit ontdekt had. Maar dat was meestal tegen 4 uur ’s nachts.
  ’s Morgens wist ik nog dat ik het ontdekt had, maar wat nou precies? Ik heb nog steeds geen idee.
  Dat waren mooie tijden mien jong. Misschien moeten we met z’n allen daar maar gewoon een oude boerderij opknappen en daar als goden en godinnen onze oude dag beleven. Over utopie gesproken, ha, ha, ha.

  juli 8, 2010 om 9:09 am

 21. delphi

  Haha, het is dus waar … Jezus verbindt, gezien jullie gezellige gesprekken. Ga vooral zo door de komende week.
  Om 15.00 uur verschijnt er als uit het niets elke dag een nieuw bericht… geen actuele dingen.

  Team Ordely

  juli 8, 2010 om 10:51 am

 22. Miranda

  Een mirakel!!! Maar ik verwacht niet anders hier natuurlijk. En verder wens ik jullie natuurlijk een ontiegelijk fijne vakantie waarin jullie alles kunnen doen wat jullie willen. Uitrusten, je niet druk maken en vooral: GENIETEN!!!!!!

  juli 8, 2010 om 11:51 am

 23. Miranda

  BTW, ook ik ben even een paar weken afwezig. Heerlijk door het Scandinavische trekken en wel zien waar ik terechtkom en belangrijker: wanneer ik terugkom.
  Dus iedereen: een fijne zomer en tot later!

  juli 8, 2010 om 1:48 pm

 24. delphi

  Ach, arme regenboog…. iedereen weg, wat een pech.

  Fred kom er maar in.

  juli 8, 2010 om 2:11 pm

 25. Miranda

  Nog niet, ’t kan nog tot morgen……dus kom maar op met leuke ideeën.

  juli 8, 2010 om 2:27 pm

 26. Regenboog

  Nee, ik heb geen pech. Eindelijk geen tegenspraak. Wel hou ik van jullie allemaal. Maar ik moet ook af en toe weg, maar dat is in het Westen des Lands. Mooi gezegd of niet. Maar het wordt wel een terrasje op de boulevard in Sch.

  En daar vandaan ga ik naar via Schiphol naar L.

  Is jullie geheugen nog goed? Kleding!

  Wat ben ik nu eerlijk, geen sprookjes dit keer. Maar ik neem wel m’n l.toppie mee. Kan ik jullie ellende(?) volgen.

  Ik zal jullie echt missen!!!!!!

  juli 8, 2010 om 7:28 pm

 27. Miranda

  @Regenboog, ik snap het even niet, maar dat komt omdat m’n hoofd al in de koffer zit. Mij kan je niet volgen even omdat ik m’n eigen raad opvolg: geen laptop en de gsm uit, puur voor noodgevallen. Bovendien zou je er in de wildernis van Scandinavië weinig aan hebben. Want dat wordt het. Geen hotels maar trekkershutten. Mijn hemel waar begin ik aan. Maqar de zalm is goed en goedkoop zullen we maar denken.

  Enfin, dit wordt dus voorlopig mijn laatste post. Ik ga jullie ook absoluut missen, maar we beloven gewoon over een paar weken weer present te zijn. Gezond en wel terug en vooral allemaal een geweldige tijd toegewenst.

  veel liefs,

  Miranda

  juli 8, 2010 om 7:41 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s