Just another WordPress.com site

GEK OP SHREK

Ik ben gek op Shrek. Nu heb ik de laatste film gezien, die nu in de bioscoop draait. Forever after in 3D.

Qua inhoud is het meer van hetzelfde, maar altijd leuk. Shrek krijgt last van sleur in het huwelijk (hoe menselijk). Hij wil weer terug naar de tijd dat hij als Oger mensen bang kon maken en tekent hiervoor een contract met de duivelse Repelsteeltje. Omdat hij natuurlijk niet de kleine lettertjes leest, raakt hij alles kwijt. Het verleden is als het ware weggewist. Geen vrouw, geen kinderen, geen ezel. De hoofdrolspelers spelen dus weer andere rollen. Wel, vol humor en lekker vlot, dus het bekijken waard, zeker als je gek op Shrek bent.

Tja, 3D, dat is wat. In het begin ergerde ik me lichtjes, omdat het sprookjesboek, waarmee de film begint, erg naar voren kwam en de tekst naar achteren was geplaatst. Dit heeft het psychologische effect dat je de tekst vergeet te lezen. Het leidt dus af.

Verder lijkt het me veel en veel leuker om een film echt in 3 D te beleven, maar dat is toekomsttechnologie. Stel je daarbij voor dat je gewoon middenin staat. Geen scherm, maar meer iets van holografie. Dus je ziet de omgeving om je heen, je kunt de film om je heen volgen (uiteraard zit je op een comfortabele stoel, want mijn ervaring bij de films op de ronde schermen die je in Imax-theaters, maar soms ook op kermissen, kunt volgen, is dat je snel je evenwicht verliest). Helemaal top wordt het wanneer je ook geuren kan waarnemen.

Zulke effecten zijn ook technologisch mogelijk, door slechts een apparaat op je hoofd te plaatsen.

Voorlopig moeten we het doen met een 3-D brilletje. Voor deze film geldt hiervoor een toeslag van een euro, maar dan mag je het brilletje houden.

Lysander

Advertenties

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s