Just another WordPress.com site

EVEN LACHEN

Een toerist komt in een spaans dorpje en besluit te gaan dineren. Om wat van de Spaanse keuken te weten te komen neemt hij de specialiteit van het huis: “cojones”.
Omdat hij wil weten wat “cojones” zijn, vraagt hij de ober om uitleg. “Cojones, senor, dat zijn de ballen van de stier die vandaag in de ring is gedood” vertelt de ober.
De man kokhalst even, maar besluit toch door te zetten.
De “cojones” blijken hem zo goed te smaken dat hij zelfs zijn bord erbij aflikt en de ober de complimenten voor de kok laat overbrengen.
De volgende dag komt de toerist terug in het restaurant en bestelt opnieuw “cojones”. Na te hebben gesmikkeld en gesmuld roept hij de ober om hem weer te complimenteren: “Die cojones smaken geweldig, heeft u mij gisteren nu een extra grote portie gegeven of was het vandaag een kleinere stier?” “Ah nee , senor, de stier verliest niet altijd!”

Twee jongelui maken op de fiets een tocht door Nederland. Tegen de avond zoeken ze een plekje in de openlucht om te slapen. Ze leggen de fietsen over zich heen. De volgende morgen zegt de een: ‘Heb jij het niet koud gehad vannacht?’ ‘Vreselijk, er was een spaak kapot!’)

Op een drukke markt in Lazise aan het Gardameer stond ik een poosje te kijken naar hetgeen men de toeristen te koop aanbood. Toeristen kopen bijna altijd iets, want men wil een herinnering voor thuis meenemen. Op de kraam lagen allerlei gekleurde koordjes en ik vroeg wat dat waren. ‘Dat zijn barometers.’ ‘Oja… hoe werkt dat dan?’ ‘Heel eenvoudig: als het heen en weer zwaait, stormt het, als het vochtig is, regent het.’

Boze zwemmer tegen de badmeester: “Dan wil ik wel even van u weten waarom u mij de toegang tot het bad ontzegt!”
“Dat is heel simpel,” antwoordt de badmeester “u plast namelijk in het water.”
“Maar dat doen er toch een heleboel!”
“Akkoord, maar niet vanaf de hoge duikplank!”

Twee jonge meubelmakers uit Drente gaan op stap in Parijs en belanden in een kroeg op Montmartre. Omdat ze geen woord Frans spreken tekenen ze op een stuk papier een bierglas en steken daarbij twee vingers op. Ze worden op hun wenken bediend.
De wufte dame achter de bar vermoedt dat zij nog wel iets meer in de zin hebben. Zijn tekent een bed op het papier en laat dit met een verleidelijke blik aan het tweetal zien. Waarop de ene zijn maat aanstoot en fluistert:
‘Verrek, die meid is helderziend! Hoe kan zij anders weten dat meubelmakers zijn?’
 

De man komt in een afgelegen Japans dorpje en na z’n grote boodschap ontdekt hij dat er geen toiletpapier is.
Na zijn beklag legt de plaatselijke hotelhouder hem het systeem uit: in Japan reinigt men zich met de wijsvinger, en die wordt op zijn beurt door menselijk lippen weer ontsmet.
“Ge zijt zot zeker,” zegt de reiziger, “wie doet dat nu met z’n lippen?”
“Dat gebeurt ?cht,” zegt de eigenaar. “Volgende keer steekt u na het reinigen uw vinger door het gat in de WC-wand, en u zult zien dat ik gelijk heb.”
De volgende morgen gebeurt het; de reiziger steekt na het krabben z’n vinger door het gat in de muur. Aan de andere kant zit een oude Japanner met twee bakstenen naast zich. Zodra deze de vinger ziet, grijpt hij de bakstenen en slaat ze met de vinger ertussen tegen elkaar.
“AAAAAAAUUUUUUUUWWWWWWWW!!!!!” brult de man, en steekt de vinger in z’n mond (

Een toerist vraagt aan een boer: Hoe is de lucht hier?
We hebben hier de schoonste en gezondste lucht ter wereld, er bestaat geen plaats op aarde waar de lucht zo gezond is als hier.
Sterker nog! Hier gaat niemand meer dood!
Is dat niet een beetje overdreven? antwoord de toerist.
Toen ik dit dorp binnenreed was er net een begrafenis aan de gang!

Ooooh die! dat was de plaatselijke begrafenisondernemer, de arme drommel is van de honger omgekomen.

Orin

 

Advertenties

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s