Just another WordPress.com site

VAKANTIEVERSLAG

Zo, weer terug van een weekje vakantie. Even de stormschade hier geinspecteerd. Nee, geen boom op het huis, in de tuin staat alles er nog netjes bij, geen lekkage. Dan de financiele schade. Ja, die is er wel! Kunnen we nog een last minute via vakantieveilingen boeken voor een midweekje? Nou, nee dus. De computer werkt te langzaam en net is iemand ons telkens voor met een iets hoger bod. En voor een normale last-minute is onze portomonnee te leeg. Na de hele zaterdag proberen zijn we het dus zat. We blijven maar thuis voor de rest. Toch maar overwegen voor Delphi om werk te gaan zoeken, want alles is stervens-stikkensduur en het merendeel van ons vakantiegeld is opgegaan aan kosten voor eigen risico, de verhoogde energiekosten en niet te vergeten de duurdere boodschappen. En dan nog te bedenken dat we extraatjes hadden dit jaar. Hoe moet dit dan als we dit niet hebben?

Dan grote schrik als we onze rekeningen bekijken. Er is onterecht een flink bedrag via Paypal afgeschreven naar een of andere onbekende in de VS. Deze rekening had Delphi een aantal jaren geleden geopend, om boeken te bestellen (haar eigen boeken), maar daar moest je altijd eerst geld op storten. Er stond dus werkelijk niets meer op, want inmiddels kan dit bestellen op een andere betaalwijze. Dus hoe kan dit dan van haar rekening af worden geschreven? Natuurlijk meteen terug laten storten. Mail bekeken (wie zei er ook alweer dat je in je vakantie niet moest internetten) en ook van Paypal mail gekregen, dat ze vermoeden hadden dat er onterecht gebruik is gemaakt van de rekening en die geblokkeerd hebben. We willen het zaakje daar nu meteen opheffen, maar omdat het geblokkeerd is, heeft dat nog wat voeten in de aarde. In elk geval zijn de komende week wel een aantal uren bezig om dit in orde te maken.

Welnu, was de vakantie dan wel goed. Ja en nee!

Ja, omdat we op een bloedhete dag naar het dolfinarium zijn geweest en dit wel een aardig dagje uit was en de dolfijnen ons toelachten.

Ja, omdat Lysander contact heeft gemaakt met de dochter van de parkeigenaar en wij in hun prachtige villa een lekker kopje koffie hebben gedronken. Even contact maken met de toekomstige schoonouders, niet waar?

Ja, omdat we twee hoofdprijzen wonnen bij de bingo aldaar.

Ja, omdat we lekker uitgerust zijn en fijn hebben gewinkeld.

Nee, omdat we in Gelderland te maken hebben gehad met noodweer. De eerste keer op zaterdagavond met een flitsende lucht. De tweede keer op woensdag, waar een rolwolk me waarschuwde meteen de ramen en deuren te sluiten. Terecht, want op een camping niet ver van ons af schoven er twintig caravans in het water en waren er een dode en een aantal zwaar gewonden te betreuren. Op het park waren een aantal bomen ontworteld.

Nee, omdat hierdoor activiteiten in het park waren afgelast.

En dan was er ook nog, ver weg van ons huisje, in een gebouwtje van het park een brand, los van de het noodweer.

Al met al, een beetje een week, dat nogal grillig verliep, maar met een paar flessen prosecco nog wel vrolijk bleek te zijn.

We zijn dus eigenlijk wel toe aan nog een weekje weg, maar ja … dromen zijn bedrog. 

Delphi, Orin en Lysander

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s