Just another WordPress.com site

ALLEMAAL BEESTJES

Met de zomertijd heb je ze weer; vliegen, wespen, muggen en al het andere kriebelende gespuis. En ook vreemd gespuis, zoals de bloedzuigende vlieg die in Engeland is gesignaleerd. Dacht je dat alleen muggen aan vampirisme deden, nee hoor, de familie vlieg doet gezellig mee en men kan er ook akelig ziek van worden. Wat ligt er nog meer verborgen in de krochten der insectenhel? Vleesetende sprinkhanen, giftige huisspinnen?

De mug is al een beestje dat we liever zien gaan dan komen. Zelfs als je geen doelwit bent, is het gezoem dat je ‘s-nachts plaagt niet om uit te houden. Dikke vrouwen en lange mannen zijn de belangrijkste target voor deze vampiertjes. Dikke vrouwen (en dikke mannen dan niet?) vanwege het zweet, lange mannen omdat de engerds zo’n twee meter boven de grond vliegen. De erfelijke samenstelling van het bloed, het zogenaamde zoete bloed speelt natuurlijk ook een rol, volgens deze wetenschappers.

Nu is de gewone huis- tuin- en keukenmug nog niet zo erg, maar er zijn ook wat gevaarlijker exotische muggen naar Nederland gemigreert. In Brabant proberen ze drie soorten te bestrijden.

Ik zou er nog veel meer over kunnen schrijven, maar ik krijg er de kriebels van.

Orin

Advertenties

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s