Just another WordPress.com site

DOLFIJNEN HELPEN OLIE OPRUIMEN?

Dolfijnen… ik vind het mooie, bijzondere dieren. Delphi noemt ze de zee-engelen. Ik vind ze intelligent, slim en ze lijken je altijd toe te lachen. Dolfijnen staan bekend als mensenvrienden. Ook in de natuur blijken ze niet zo schuw te zijn als menig ander dier en de verhalen zijn legio dat wilde dolfijnen mensen in problemen bij hebben gestaan. Ook bijzonder is het, hoewel het om een zoogdier gaat en de vergelijking met een vis niet helemaal opgaat, het juist een niet aaibaar dier is, dat zo vriendelijke verstandhouding met de mens kan opbouwen.  Ik bedoel; niemand ziet er iets in om zijn goudvis te knuffelen, maar een dolfijn … dat is andere koek . Dat zogenaamde knuffelbare geldt in een conditioneringssetting (voor de trainer) natuurlijk ook voor zeehonden, zeeleeuwen en dergelijke, maar bij de dolfijn is dat iets natuurlijker. Net zoiets als mens in combinatie met hond en kat, maar dan iets anders. Een dolfijn is gezien zijn natuur ook niet zo snel als huisdier te houden.

Toch is het een wens van velen van ons om eens met dolfijnen te zwemmen. In het Dolfinarium kan dit, maar aangezien zowel ik als Delphi als Lysander dat willen, moeten we te diep in de knip tasten en die is niet bodemloos, helaas. Bovendien, persoonlijk, zou ze ik ze liever in een iets natuurlijker setting willen ontmoeten. Dat dolfijnen een grote intelligentie wordt toegedacht, zie je helaas niet echt terug in de Dolfinariumshow. Ze zijn zo gedresseerd om te doen wat men vindt dat ze moeten doen, net als andere dieren. De dolfijnen in het aquarium laten wat meer van hun natuurlijke aard zien… en je kunt er uren zitten. Vooral als ze naar je toe komen en je aankijken.

Enfin, ik vond dit artikeltje op Niburu. Volgens mensen die de Schumann-resonantie cursus hebben gedaan helpen dolfijnen de olie op te ruimen. Het gaat hier om zogenoemd telephatisch contact met de dolfijnen. Het artikeltje is dus niet wetenschappelijk, maar ik zou eerlijk gezegd niet verbaasd zijn als deze intelligente dieren manieren ontdekken, die het mogelijk maken te overleven.

DOLFIJNEN HELPEN OLIE OPRUIMEN 

Wat heel duidelijk naar voren kwam bij verschillende mensen, onafhankelijk van elkaar, was hoe de dolfijnen omgaan met de olieramp en de gevolgen hiervan proberen te beperken. Dit doen ze op meerdere manieren:

lees hier verder

Orin

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s