Just another WordPress.com site

WANNEER ONTSTOND DE REGENBOOG?

 
Dankzij onze trouwe lezer Regenboog, die nu door omstandigheden niet kan reageren, gaan we het maar weer eens over regenbogen hebben. Zoals jullie weten vind ik, Delphi, het een van de meest fantastische natuurverschijnselen, naast het Noorderlicht natuurlijk… dat ik helaas nog nooit in het echt heb gezien.
 
De regenboog is mooi en mysterieus tegelijk. Volgens Christenen, de Bijbel, is de regenboog ontstaan na de zondvloed, althans, dan wordt hij in de Bijbel benoemd als verbond met God, dat een zondvloed nooit meer de aarde zal treffen. Daar denken de slachtoffers van tsunami’s vast anders over, maar mondiaal is dat natuurlijk niet zo. Want de zondvloed trof immers de gehele aarde, volgens de overlevering. Overigens vindt men in geschriften uit allerlei werelddelen verhalen over grote overstromingen.
 
Niet iedereen is het eens met de Bijbelse lezing over het ontstaan van de regenboog.  Lees hierover in dit artikel. Deze link met dank aan Regenboog.
 
Religie versus wetenschap, de schepping versus evolutie… altijd een onderwerp van discussie. Natuurwetenschappelijk is het ontstaan van een regenboog goed verklaarbaar.  Zoals het bloemetje bij het bijtje komt, komen waterdruppels/de damp bij de zonnestraling.  Zie hier de technische uiteenzetting
 
Wetenschap en religie gaan mijn inziens hand in hand. Dat de regenboog er ook voor de zondvloed zou zijn geweest, is heel goed mogelijk, maar er was vast wel wat minder water (dus ook waterdamp) dan na de zondvloed. 
 
Dit alles sluit, naar mijn bescheiden mening, het bestaan van een hogere intelligentie, een God, wezen(s) die de natuurwetenschappelijke verschijnselen konden en kunnen manipuleren niet uit. En deze kunnen wellicht de aarde  duidelijk zien, inclusief de regenbogen.  Met andere woorden; persoonlijk sluit ik niet uit dat er hogere intelligente wezens de hand in de schepping hebben gehad. En natuurlijk weten deze precies hoe dingen natuurwetenschappelijk werken, zoals ook onze wetenschappers ontdekken.
Goed, het gaat met name, als het onderwerp regenboog wordt besproken, over het verbond van God in Genesis 9:8:
‘de aarde zal niet meer getroffen worden door een zondvloed.’ 
Wel is onze zon een beetje typisch aan het doen, maar daarover meer in het volgende artikel.
 
Delphi
 
copyrights Team Ordely
Advertenties

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s