Just another WordPress.com site

HULP PAKISTANEN GING NIET NAAR SLACHTOFFERS

Dit artikel gaat over het geld dat destijds verzameld is voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan. Nu er geld wordt gevraagd voor de slachtoffers van de overstromingen aldaar, zijn gulle gevers terughoudend. Hetzelfde zien we ook met het geld voor de wederopbouw van Haiti. We zien het met andere goede doelen eveneens. Big Business is het.

Wij hebben besloten; wij geven geen geld meer aan dit soort doelen. Niet alleen omdat we zelf nauwelijks iets kunnen missen. Wat we kunnen geven, gaven we. Niet omdat het ons niets kan schelen. We leven mee. Maar het is bedoeld voor de slachtoffers, niet voor de grote graaiers. Die willen we niet ondersteunen. Van dat soort is er al genoeg. Wanneer je dus geld geeft, ondersteun je de grote graaiers, of een vals regime, of van je geld worden wapens gekocht. Dat soort dingen. Zelden komt het bij de behoeftige mensen terecht.

Wanneer je mensen kent in de rampgebieden, dan kun je die natuurlijk proberen te ondersteunen door goederen te zenden – als dit lukt, of geld. Wel dan mensen die zelf getroffen zijn of direct contact heeft met getroffenen.

Maar die goede doelen; vergeet maar dat je geld goed terecht komt. Dit is het zoveelste bewijs.

Delphi

Eén reactie

  1. Ik schreef deze column: http://www.kovandijkvertelt.nl/2010/01/het-goede-doel-als-imago-builder/
    Daar kwam een hoop kritiek op. Maar wat ik voorspelde kwam helaas uit. Langzaam worden we wakker. Als ik geld over heb en ik wil daar een goede doel mee steunen dan doe ik dat in mijn directe omgeving.

    augustus 21, 2010 om 7:28 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s