Just another WordPress.com site

OPRUIMEN

Het is (weer eens) tijd om op te ruimen. Daar is Delphi dagelijks mee bezig. De gewone zaken, maar ook de overtollige rommel. Zeker nu de zolder aan de beurt is om her aan te kleden met kussentjes en gordijntjes.

De zolder is een fijne ruimte, met een tekentafel, boekenkasten en een zitje. Een grote ruimte ook. Met de nieuwe gordijnen en kussens van Ikea-stof (en hele mooie stof, zwart met grote ronde, kleurige cirkels) kan het een perfecte leefruimte worden.

Natuurlijk staat daar ook een voorraad wat gebruikt wordt bij gelegenheden; kerstspullen, vakantiespullen, paasspullen, feestspullen, gereedschappen, maar ook een hoop rommel dat niet wordt gebruikt.

In de slaapkamer staan een tiental tasjes met kleding. Die moeten naar de kringloopwinkel. Het heeft geen zin om rommel en kleding op de vlooienmarkt te verkopen, want het kost een hoop tijd en moeite (en vaak ook geld) en het levert nauwelijks iets op. Het zijn ook niet van die bijzondere dingen, maar wel netjes. Maar het lukt Delphi maar niet om naar die kringloopwinkel te gaan. En ze halen alleen grote spullen op. Ook de weggeefwinkel wil graag dat je het brengt. We hebben een deadline vastgesteld. Lukt het niet; dan gaat het bij de grofvuil. Jammer dan.

Als we dingen bij het grofvuil zetten, dan zijn het toch spullen die kapot en onbruikbaar zijn. Dit zijn nog goede spullen, maar om er vanaf te komen, kost tijd en moeite. Dat is wellicht de reden dat je nog vaak mooie dingen ziet staan bij het grofvuil. Je kunt een rondje maken, als je geen geld hebt en wel iets nodig. Er is wellicht iets van je gading bij. Een aantal jaren geleden zag Delphi een wastafelkast met prachtige inbouwwastafel en kraan staan. Helaas iets te groot voor onze badkamer, maar wel zo goed als nieuw. En niet zo lang geleden kwam ze thuis met een nostalgische schommel met twee zittinkjes voor porceleinen poppen. Kijk, dat soort dingen kun je wel op de marktplaats zetten, dat levert iets op. Het geld ligt op straat, als het ware. Soms ….

Nu willen we zo goed en kwaad als het kan de boel een beetje leefbaar te maken. Geld voor inrichting is er nauwelijks, dus we moeten roeien met de riemen die we hebben en die worden langzaam maar zeker dunner. Wat we kunnen doen, doen we en dat is niet veel. Maar een beetje opgeruimder kan natuurlijk wel. Delphi heeft nog het meest moeite met opruimen. Het is steevast vaste prik, dat als ze iets heeft opgeruimd, dit in een later stadium hard nodig is. Of iemand in de omgeving heeft het nodig, of het gaat om zaken waar naar terug gegrepen moet worden. Dit laatste in het geval van vaak papieren. Papieren bewaren we dan ook meestal zorgvuldig en dat levert ons 5 lades en 6 A-4 dozen vol op.  De grootste problemen komen NA het opruimen. Je zou zeggen, alles is geordend, maar niets is minder waar. Je bent dan ineens iets belangrijks kwijt en weet dan niet meer waar je het precies hebt opgeborgen. In alle dagelijkse rommel kon je alles gemakkelijk vinden, maar ineens is het weg …. een nieuwe zoektocht begint.

Ach ja, dat is dan weer de prijs die je moet betalen voor het leven in deze Westerse Wereld vol met nuttige, maar ook nutteloze overvloed.

Hierop staan wat aardige tips om te herorganizeren.

Orin

 

 

Advertenties

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s