Just another WordPress.com site

ONDER DE LOEP AWARD VOOR DRASTIES.COM

Dit keer delen we de onder de loep award uit voor het blog www.drasties.com.

Waarom Drastries.com? Omdat de site informatief is, boordevol actuele stukken, zowel Engels- als Nederlandstalig, vaste rubrieken zoals het Ikje, weer- en fileberichten en veel humoristische artikelen. Het lezerspubliek komt dan ook merendeels uit de intellectuele hoek.

Maar deze award krijgt het blog vooral van ons vanwege bewezen moed. Meer door toeval, dan door wijsheid werd er een artikel geplaatst over een opmerking van een paragnost. Daarmee werd de doos van Pandora geopend. De sitebeheerder catagoriseerde het artikel niet voor niets ook onder de rubriek: ‘nou breekt m’n klomp.’ Het blog kreeg visite van randgroepparagnosten en gedupeerden daarvan. Door scheldende en dreigende reacties van deze paragnosten, kreeg dit artikel een vervolg … en nog een … en nog een….

Wanneer je onder de rubriek ‘paranormaal begaafd’ kijkt op Drasties.com, kom je dit alles nog tegen. Lees en huiver, want ze bestaan echt … randgroepparagnosten. De meesten met een intelligentieniveau van een beschimmelde aardappel. En zo schelden en dreigen ze daar alles en iedereen de huid vol. Ook de site-eigenaar werd gedreigd met een juridische procedure, dreigementen die gebruikelijk zijn bij deze randgroepparagnosten (lees het artikel op Drasties.com over An de Wit, ‘Er pist nog geen hond tegen dat blog aan.’)

Door toeval maakten wij kennis met het blog Drasties.com. Wij werden er door derden op gewezen. Na een lange tijd van nog meer grove dreigementen richting vrienden van ons,  rondom de randgroepparagnosten schreef Delphine op verzoek voor Drasties het artikel: ‘Paranormaal blog exit of R.I.P.’

Inmiddels werd er van Drasties.com en hun eigenaar door de randgroepparagnosten persiflages gemaakt met gebruik van de domeinnaam Drasties onder de logaanbieders web-log en wazzup.

Dit alles was uiteindelijk voor ons ook een reden dat Delphi potlood en pen weer oppakte en zo ontstond ons zusje, paranormaalblog.wazzup.nl, een persiflage op randgroepparagnosten in het algemeen, want er zijn er nog veel meer.  Hierbij ook veel informatie die bekend is over verschijnselen, de meesten vanuit een neutraal of wetenschappelijk perspectief bekeken.

Nee, we hebben geen hekel aan het paranormale. Ieder mens is in essentie in mindere of meerdere mate spiritueel. Veel, heel veel mensen, hebben wel eens een niet te verklaren gebeurtenis ondervonden. We kennen een klein aantal goedwillende mensen, die op dit vlak bezig zijn, zich ontwikkelen en sommigen zelfs werkzaam op dit vlak. Ook die zijn de dupe geworden van deze randgroepparagnosten. Via Drasties.com ziet een groot deel van ons land, hoe deze paragnosten zijn; ze laten het zelf zien!

Voor de beroepsgroep in het geheel maken ze dus ook hele slechte reclame, dus een zichzelf respecterende paragnost zal hier niet blij mee zijn.  

Het probleem is dat de beroepswereld van paragnosten niet zelf in staat is om keurmerken uit te delen en zo vele misstanden blijven bestaan. Maar dat is niet aan ons, om daar verder mee aan de slag te gaan, want wij zijn geen paragnosten.

P.S., de award is gemaakt door Els en belangeloos aan ons geschonken, een van de vele goedwillende mensen die bezig zijn op het spirituele vlak, maar ook anderen in hun waarde laat. Ze heeft ook een hele mooie, spirituele, informatieve site ‘op zoek naar jezelf’, maar daar komen we wat later op terug.

Alsnog, bedankt Els voor de mooie award.

Drasties.com; ga zo door met informatie te geven op allerlei gebieden.

Orin

Update 31 augustus: zie dit leuke artikel over de award op Drasties.com

Advertenties

5 Reacties

 1. Regenboog

  Beste blogbeheerder van http://www.drasties.com

  Van harte mijn gelukwensen met het feit dat Team Ordely U heeft onderscheiden met de Onder de Loep Award.

  Ook mij is het opgevallen dat uw vaste reageerders een bovengemiddeld IQ bezitten.
  Tevens durf ik te stellen dat het gebruik van de Nederlandse taal, door U en uw vaste reageerders, ook een hoger niveau heeft dan gebruikelijk en tevens in algemene zin beschaafd genoemd mag worden.
  De vraag rijst dan op waar vergelijkt Regenboog dat mee? Een kort door de bocht antwoord: met andere blogs.

  Dat tijdelijke gasten van uw blog hierop een uitzondering maken mag U niet aangerekend worden. Ook in het dagelijkse leven ontkomt men soms niet aan ongewilde ontmoetingen met randgroeperingen van de maatschappij. Echter dit is hopelijk slechts van tijdelijke aard.

  Nogmaals proficiat

  augustus 19, 2010 om 4:15 pm

 2. delphi

  Het is wel verdiend.

  Groetjes,

  Delphi

  augustus 19, 2010 om 5:53 pm

 3. Els

  Drasties ook van mij proficiat en hoop nog vele mooie stukken bij u te komen lezen.

  augustus 22, 2010 om 2:43 am

 4. Pingback: Drasties - Dutch on the World - World on the Dutch

 5. delphi

  Leuke artikel, Drasties… en weer eentje op topniveau zoals we van jullie gewend zijn.

  Teamordely

  augustus 31, 2010 om 11:12 am

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s