Just another WordPress.com site

MILK AND HONEY – HALLELUJAH

Herinnert u zich deze nog? De Israelische band Milk and Honey die in 1979 het songfestival wonnen. Speciaal op verzoek van onze Regenboog de Hebreeuwse versie van het nummer. Ja, en ook hier mag wel eens een grapje tussendoor. Geniet ervan, Regenboog en de anderen, jullie hebben het verdiend.

Team Ordely

 

Advertenties

6 Reacties

 1. An

  Humor, grapjes maken en lekker gek doen is ook een belangrijk onderdeel van spiritualiteit. Als ik dat niet meer zou kunnen doen, zou ik doodongelukkig worden.

  augustus 30, 2010 om 8:07 pm

 2. Regenboog

  Van deze muziek kan ik nog steeds genieten. Gelukkig de Hebreeuwse versie, dan is het geluid van de overigens welverdiende ovatie op het songfestival van 1979 niet te horen. Wat blijft is dan de pure muziek. Met het woord Hallelujah nadrukkelijk op de voorgrond. Het woord is een samentrekking van “hallelu” en “jah”. en betekent letterlijk “Prijst God”.
  “jah” is de afgekorte term van JHWH, de Hebreeuwse naam van God. Bron: Wikipedia.

  Het wonderlijke is dat het de God van de aartsvaders is: Abraham, Isaak en Jacob. Ze worden vermeld in de Christelijke Bijbel het Oude Testament, Joodse Bijbel en de Koran. Nu drie godsdiensten die elkaar niet welgevallig zijn. Het roept bij mij vragen op.

  Maar deze muziek verbindt ze. Het raakt mij. Vlot, vrolijk en toch heeft het inhoudelijk meer dan je zou verwachten.
  Gelovig of niet, ja hier schrijft ook een twijfelaar, het stemt mij tot nadenken. Ach ik speel het nog een keertje, ‘k heb er tenslotte zelf aan Team Ordely om gevraagd. Bedankt.

  augustus 30, 2010 om 8:12 pm

 3. delphi

  Ik kende het nummer wel, maar wist niet dat het van deze band was. Weer iets geleerd.

  Ja, Regenboog, de grootste verschillen komt door wat in het NT staat, Jeshua de zoon van God, de verlosser, dat wordt door zowel Moslims als Joden niet erkend. En tussen Joden en Moslims speelt ook nog heel wat. Als je allemaal wil weten wat de wroeging is, moet je heel die geschiedenis doorworstelen. Leuke bezigheid voor je … 🙂

  Ja, het is een vrolijk liedje.

  An, ik ben het met je eens. Ik hoop dat ‘ze’ daar boven (of om ons heen) ook gevoel voor humor hebben, nog belangrijker, dat ze ons gedrag in het algemeen ook begrijpen.

  Delphi

  augustus 30, 2010 om 8:58 pm

 4. Regenboog

  Ongeacht je geloof of welke God je aanbidt. Stel dat Regenboog (ik dus) zou zeggen: Ik ben de zoon van God. Dan zouden er heden ten dage mensen gekwetst zijn. Tevens zeg ik erbij: Alleen door mij kan je in de hemel komen. Dan wordt het al griezeliger. Sommigen zouden dat “spotten” noemen, weer anderen zien dat als een terecht kwetsen door Regenboog van hun diepgeworteld vertrouwen in God. En dat in 2010 een tijd waarin we toch inmiddels wel wat gewend zijn.

  Wat moet het in jaar 0 tot 40 na Christus niet geweest zijn voor de gelovigen dat een MENS zoiets durfde te beweren. Dat was Godslastering. Daar stond de doodstraf op.

  Daar was de tweedeling van de religie geboren. Jezus kreeg volgelingen, een kerk werd opgericht, in Nicea (300 na Christus) onder leiding van Constantijn, Romijns overheerser en aanbidder van de Zonnegod (die bekeerd zou zijn).

  Ja en hier blijf ik steken. Mijn probleem dus.

  Daarom vind ik het (Oud Testamentische) Hallelujah liedje zo mooi.
  Of moet ik er niet zo diep over nadenken, er luchtiger over doen. Ik weet het niet. Bekijk ook de andere kant, van niet Christelijke zijde dus. Dan kom je tot rare conclusies……….voor jezelf. Ik wel.

  Nou dat kostte me moeite, mijn twijffels te tonen. Niemand heb ik willen kwetsen, maar deelgenoot willen maken van mijn gedachten.

  augustus 30, 2010 om 10:49 pm

 5. delphi

  Persoonlijk heb ik het van alle kanten bekeken en let op het pure, niet wat er allemaal omheen hangt. Je ziet ook dat groepen religieuzen onderling al over verschillende dingen anders denken, anders interpreteren. Christenen, maar ook moslims en ja, ook new agebewegingen.
  Zo ontstaan er allemaal kleine plukjes mens, die elkaar bestrijden, in woorden en soms ook in daden, terwijl ze de spirituele kern, het pure dus, helemaal vergeten.
  Als individu heb ik zelf mijn waarheid; de waarheid die ik liefheb, die het meeste met mijn zijn en ervaringen resoneert, maar niet wil opdringen.
  Kortom; mij zul te niet treffen aan de deur met een hoop geblabla.

  Delphi

  augustus 30, 2010 om 11:36 pm

 6. Regenboog

  Dat ik je niet treffen kan aan mijn deur is iets wat ik ten zeerste betreur (rijmt ook nog). Delphi, jij en ik zijn ook geen types die onze mening aan anderen zullen willen opdringen. Maar wel is het mijn bedoeling door vragen te stellen aan de ander wellicht wijzer te kunnen worden van een andere denkwijze.

  Niet om een antwoord te krijgen op al mijn levensvragen. Alles wat ik denk, zeg, schrijf is al eens (ge-)bedacht, gezegd, geschreven. Dit klinkt heel erg wijs, maar ik loop nu muurvast.

  Dus muziek…….yes!

  augustus 30, 2010 om 11:49 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s