Just another WordPress.com site

MAAR ÉÉN EEND

Hoe zo’n snoezig snatersnoepje in z’n eendje grote schade kan veroorzaken.

Eend mogelijk oorzaak kapotte bovenleiding

SCHIPHOL –  Een eend is vermoedelijk de oorzaak van de zware beschadigingen aan de bovenleiding van de Schipholtunnel. Dit heeft een woordvoerster van spoorbeheerder ProRail dinsdag laten weten. Het onderzoek naar de oorzaak is nog niet afgerond, maar veel wijst in de richting van een eend. 
 
De eend heeft het niet overleefd.

Team Ordely

Advertenties

23 Reacties

 1. Regenboog

  De schade is enorm. Monteurs moeten hun vakantie opschorten. Specialisten komen over uit GB. Reizigers zullen geruime tijd hinder ondervinden.

  Maar wie denkt er aan de eend? Het stoffelijk overschot is gevonden naast de rails.

  Daar kan ik best over mijmeren. Ik heb daar nu voor het naar bed gaan even de gelegenheid voor.
  Heeft de eend dit ongeval zien aankomen? Is zijn leven ook in een flits aan hem voorbijgegaan? Is er ook voor hem een leven na dit leven als dit al mocht bestaan?

  Of moet ik me met zinvoller vragen bezig houden? Is dit wel iets om over na te denken?
  Eh…………..zal het een goede zaak zijn om het diertje in een gebed op te dragen aan…………?

  JA, DAAAAAAAAG, IK BEN MALLE LOUÏKE NIET, hahaha.

  augustus 31, 2010 om 11:02 pm

 2. delphi

  Eend met rode wijnsaus … mmmmm…

  Liefs,

  Delphi

  september 1, 2010 om 3:19 am

 3. An

  Geroosterde eendenborst? Dan heeft het tenminste nog zin gehad. Anders belandt hij in het massagraf der anoniemen.
  Bon apetit!
  Er vliegen trouwens ook dagelijks veel ganzen in vliegtuigmotoren. Ik ben dan altijd bang dat Niels Holgerson op 1 van deze ganzen mee is gevlogen.

  september 1, 2010 om 9:52 am

 4. Regenboog

  Nou, nou, ik heb vandaag een goede bui. Dat is maar zelden.
  Dames, aangeboden een diner, voor 2 personen (b.v. An en Delphi), met slechts een hoofdgerecht. Voor en nagerecht laten we achterwege om jullie welgevormde buikjes niet te overbelasten.
  Op de menukaart staat, hoe kan het ook anders met het wildseizoen in het verschiet: KLEIDUIVENBORST.

  Na afloop kunt u gebruik maken van het verwarmde zwembad met de garantie dat u beslist blijft drijven.

  september 1, 2010 om 11:26 am

 5. delphi

  @An.. Heerlijk, geroosterde eendeborst. Voor het normale gebruik haal ik vaak een kilo eendedrumsticks (of karbonades) op de markt. Erg lekker is dan canard au vin, een variatie op coq au vin. In plaats van gewone spekjes gebruik ik dan wat vegetarische spekjes van AH en wissel af met groenten.

  @Regenboog, dank voor het aanbod. Heerlijk. Ik zie de vouchers wel tegemoet. Jammer dat je er dan niet bij bent. En drijven in een (niet zo druk bezet) zwembad is heerlijk ontspannend.

  Delphi

  september 1, 2010 om 11:46 am

 6. An

  Regenboog, ik kom alleen wanneer ik ook een Dame Blanche en dessertwijn als nagerecht krijg. En uh…..laten wij over dat welgevormde buikje heel discreet blijven. 🙂

  Delphi zullen wij samen met Regenboog een culinairblog opstarten? Ik krijg honger van al deze berichten. Vooral nu ik weer even op dat buikje, de heupen en de rest moet letten. Al die ijsjes van de afgelopen zomer hebben weer de nodige schade aangericht.

  september 1, 2010 om 1:28 pm

 7. delphi

  Ja, dat lijkt me leuk, zo’n blog. We kokkerellen graag. Ik ben nu voor mijn ma een Oostenrijks buffet in elkaar aan het flansen voor d’r verjaardag. Ietsjes aangepast, wat luxer dan vroeger gebruikelijk was. En het leuke is, wij maken het klaar.

  Maar ook hou ik sterk rekening met een wat gezondere manier van klaarmaken, dus sojaroom in plaats van echte room. Magere ham in plaats van spek, veel groenten, sauzen op een andere manier gebonden, van die dingen. En of dat scheelt. Vervangende, maar wel veilige, zoetvervangers, zoals agavesiroop of stevia.

  Delphi

  september 1, 2010 om 3:08 pm

 8. Regenboog

  Wat nu weer? Ben ik, zoals gebruikelijk, hoffelijk tegen twee mij onbekende dames door hen een diner aan te bieden; worden er vooraf VOORWAARDEN gesteld.

  Dit druist tegen alle fatsoensnormen in. Onbekendheid met de omgangsnormen c.q. etiquette is troef hier.

  Ik sta werkelijk perplex (niet al te lang anders komt mijn reactie niet af voor middernacht).
  Hier schrijft een gentleman die diep in zijn modieuze ziel is geraakt……..hahaha.

  Ook nog eens een voorstel een culinairblog op te starten. Het woord culinair wordt ongelooflijk misbruikt door iemand die van een Dame Blanche houdt. Dame Blanche bestelt men bij een afhaalchinees of zo. Drie bolletjes in een glas, een kwakkie vloeibare chocoladesaus en een klodder advocaat. Ze vragen nog vriendelijk ook: “Meenemen of slurpt u het hier op”.

  Begrijp je me nu An……ik ben een zeer gevoelig mens……….maar wellicht een keer tot ziens in Hotel des Indes in Den Haag, een mij vertrouwde ambiance, pffffffffffff.

  september 1, 2010 om 3:22 pm

 9. Regenboog

  @Delphi
  Soepje vooraf? Drie “lederhosen” van Orin 12 uur laten sudderen op een laag pitje. Heerlijke draadjesvlees krijg je dan. Eerst zelf proeven hoor voordat het je aan je moeder geeft. Wedden dat jouw ma aan je gezicht kan zien dat het niet culinair genoeg is………

  september 1, 2010 om 4:00 pm

 10. delphi

  Hoogdravend, plagerig en semi-beledigd, zo ken ik je weer, maar dat vind ik nu juist zo leuk. Ik hoop dat An je niet al te serieus neemt.

  Weet je wat een dame Blanche is? Niet het afgietsel dat er nu voor door moet gaan.

  Dame blanche is een schaaltje met enkele bolletjes vanille-ijs met warme chocoladesaus eroverheen. In een restaurant wordt de chocoladesaus er vaak apart bij geserveerd.

  [bewerken] Oorsprong van de naam
  François-Adrien Boïeldieu was een Franse operacomponist. Een opéra comique van zijn hand was La Dame Blanche (1825) met een libretto naar vijf verschillende werken van Walter Scott. De Dame blanche is de White Lady van Scott, een welgezinde geestverschijning, vergelijk de Nederlandse Witte wieven. Chefkok Auguste Escoffier, een ware operaliefhebber, noemde een gerecht naar deze opera. Vroeger was het gerecht roomblank van kleur. Het bestond uit amandelijs, witte perzik en witte aalbessen met daaromheen een groenwitte citroensorbet. Het huidige gerecht zou dus beter dame noir kunnen heten.

  En het is duidelijk dat je nooit bij ons hebt gegeten, want dan weet ik zeker dat je wekelijks, wat zeg ik, dagelijks bij ons komt eten en dat over het paard gesprongen Hotel des Indes links laat liggen.

  Geen lederhosen, maar een soepje met eend en schincken, forel, paddenstoelen, wiener chocoladetaart. Dat klinkt wel lekker, toch? Gewone ingredienten, gebaseerd op klassieke recepten, maar met een moderne sjeu. Relatief eenvoudig te bereiden (De Escouffier laat ik maar even liggen), maar gewoon heel lekker.

  Daar kan geen restaurant tegenop.

  En anders noemen we het geen culinairblog, maar gewoon bunkerblog (bunkeren = veel eten).

  Delphi

  september 1, 2010 om 4:55 pm

 11. An

  Regenboog je hebt gelijk. Je mag een gegeven paard niet in de mond kijken.
  Laatst heb ik bij restaurant de Doelen in Muiden gegeten. Een beschaafde ambiance met een schappelijke prijs kwaliteit verhouding. De Dame Blanche werd er opgediend met heerlijk dunne en knapperige laagjes chocolade. De salade met, ja, ja …daar is ie weer, gegrilde eendenborst was voortreffelijk. Kortom: Een chique tent met een op niveau geserveerde Dame Blanche. Het water loopt mij uit de mond terwijl ik dit hier omschrijf.

  Delphi, ik maakte een grapje maar jij hebt echt verstand van lekker eten. Laat ik dus eerlijk zijn. Ik ben geen echte keukenprinses. Ik laat mij liever verwennen en verrassen.
  Ben jij van Oostenrijkse afkomst? Die weten namelijk wat lekker eten is. Oftewel bunkeren!

  Waar zo’n verhaal over een onfortuinlijke eend toch toe kan leiden.

  september 1, 2010 om 5:37 pm

 12. Regenboog

  Lieve Delphi, maak je over de gedachten van An maar geen zorgen. Die leest tussen de regels door en begrijpt mijn humor wel en zal geen kwade bedoelingen zoeken achter mijn hoogdravende Haagsche gein. Bovendien heb ik begrepen dat ze meer van mijn “stukkies” heeft gelezen dan ik zelf dacht, ook elders…..! Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn, dan:

  – Heeft ze veel gemist in haar leven, hahaha;
  – Zit ik voor schut achter mijn laptoppie, snik,snik,snik.

  Zou alles wat ik dan her en der geschreven heb totaal geen enkele waarde meer hebben, zelfs geen entertainement-gevoel. Dit laatste was en is nog steeds het doel van mijn schrijfsels. Vraagt men zich af: Is Regenboog dan nooit serieus? Dan antwoord ik JA.

  Tuurlijk ben ook in geval van…….serieus. Zoals nu. Ik bedoel dat ik er naar hunker om bij jou te mogen dineren. Te mogen aanzitten aan jouw dis zou voor mij een geweldige eer zijn. Zeker nu ik de menukaart mocht bezichtigen.
  Jij schrijft……..over het paard gesprongen Hotel des Indes………
  Dat is niet juist brave Delphi. In Hotel des Indes wordt je hooguit getild………tot een hoger niveau…hahaha.
  Dus is het: OVER HET PAARD GETILD.

  Laat ik dit Hotel links liggen dan kom ik in de gezellige Dennenweg met z’n gezellige winkeltjes in “oud spul”.
  Maar dan beland ik uiteindelijk beslist in Café Voorhout als alternatief. Wat een mooie droom…………..

  september 1, 2010 om 5:47 pm

 13. An

  Regenboog, je komt steeds dichterbij. Ik ben dol op Haagse humor. De Dennenweg, Het voorhout, De Lange Poten en het Plein. Het is zo fijn een Hagenees te zijn. Daar kan ik over meepraten maar dat wist jij natuurlijk al lang.
  Jouw schrijfsels???? Die ken ik pas sinds kort dus heb ik blijkbaar veel gemist. Dat doet mij verdriet. Hoe en vooral waar kan ik dit allemaal inhalen?

  september 1, 2010 om 5:55 pm

 14. An

  Genoeg gebabbelt het is weer tijd mij achter het fornhuis te vervoegen. Ik durf na al deze culinaire hoogstandjes nauwelijks te vertellen wat ik ga maken.
  Sstt…pannenkoeken! Hou dit alsjeblieft voor jullie zelf.

  september 1, 2010 om 5:57 pm

 15. delphi

  Lekker, pannenkoeken. Eet smakelijk. Wij eten kipfilet, paddenstoelen, witlof, aardappelen. Simpel dus. Geen culinaire hoogstandjes.

  Grappig dat jij ook wat met het Haagse hebt, An.

  Mijn moeder is geboren In Oostenrijk. Ik niet, ik ben in Den Haag geboren, niet recht, maar achterstevoren.

  Ja, Regenboog, ik realiseerde me ineens dat het getild was in plaats van gesprongen, maar ik heb het maar laten staan, want Des Indes heeft geen handen nodig om getild te worden….

  september 1, 2010 om 6:37 pm

 16. Regenboog

  @Delphi, het “tillen” was niet bedoeld om te corrigeren maar om een draai te kunnen maken naar de Dennenweg, haha.
  en die warme maaltijd van jou daar teken ik ook voor.

  @An, pannekoeken heerlijk, maar niet met stroop. Kleeft teveel vind ik.
  Ik was in de veronderstelling trouwens dat je reacties van mij op een ander blog gelezen had. Zo niet dan heb je niets gemist hoor.

  Koken doe ik nagenoeg nooit. Wordt voor me gedaan door monsieur Magnetron a la Carte in geval van nood. Eet meestal buitenshuis.

  Om verwarring te voorkomen, ik ben in het Haagsche geboren maar woon nu elders in een bosrijke omgeving.
  Maar ‘s-Gravenhage blijft mij dierbaar, bepaalde plekjes dan.

  september 1, 2010 om 7:30 pm

 17. delphi

  Dennenweg is inderdaad erg leuk, maar stadten doen we zelden nog.

  Delphi

  september 1, 2010 om 10:05 pm

 18. An

  Mijn reis des levens begon in Dortmund. Na een jaar hield ik het voor gezien en verhuisde het gehele gezin naar de Herman Costerstraat, (De Haagsche markt)Den Haag. Vanaf mijn elfde verhuisde ik naar het Belgisch Park in Scheveningen. Dat was een behoorlijke overgang. Op school werd de meester ineens Meneer.
  Ik heb een fantastische jeugd gehad. Strand, zee en later de disco’s rondom het Gevers Deynootplein.
  Vanaf 18 weer terug naar Den haag. Met 30 naar Zoetermeer en 5 jaar geleden naar Almere. Mijn wens ik om weer te eindigen in Duitsland met een tussenstop in Spanje, Ik ken bijna ieder plekje in Den haag e.o. dus ook Voorburg en Rijswijk.

  Dus lieve Regenboog kennen wij elkaar? Wanneer je de schrijfsels op Drasties bedoelt, moet ik je telleurstellen. Ik zag door het gekrakeel de serieuze teksten niet meer. Heel selectief heb ik af en toe een poging gewaagd. De discussies sneden soms door mijn ziel dus heb ik mijzelf deze pijn zoveel mogelijk weten te besparen.
  Zoals je weet ben ik spiritueel geintresseerd. Op Drasties werd een fout beeld weergegeven (uitzonderingen daargelaten) van “de paranormalen”. Men bedoelde waarschijnlijk de abnormalen.
  De discussies die wij voeren, vind ik prettiger. Soms serieus maar humor mag de boventoon voeren. We hebben tenminste fatsoen en respect voor elkaars mening.

  september 1, 2010 om 11:39 pm

 19. delphi

  Dat is ook de bedoeling hier. Discussies mogen wat ons betreft best op het scherpst van de snede gaan op sommige blogs, als het maar niet echt beledigend wordt en helaas is dat wel vaak het geval.

  Team Ordely

  september 2, 2010 om 12:35 am

 20. Regenboog

  An, wat heb jij al een lange reis achter de rug. Wat mij ook opgevallen is jouw openhartigheid dat ik ten zeerste op prijs stel. Je kunt van mij deze openhartigheid niet verwachten. Daarvoor zijn er op internet te veel negatieve figuren die als het maar enigszins mogelijk is bij een onwillekeurige meningsverschil dit aangrijpen om te gaan surfen op internet en daarna je hele “hebben en houen” op straat gooien met de meest schunnige taal, dat ik zelfs niet verzinnen kan. Terwijl ik toch over een levendige fantasie beschik. Daar bij wordt vertrouwelijke gegevens zoals naam, volledige adres en telefoonnnummer op een site gezet. Dit heb ik zien gebeuren door lieden die tot de onderkant van de samenleving behoren en zich toch tot de categorie Paranormaal begaafden rekenen. Je begrijpt het al het zijn diegenen die het voor de mogelijk echte paranormalen verpesten. Dit alles op een site (en bevriende sites) waarvan de beheerster inmiddels terecht ontslagen is door Blog.nl.

  Ook heb ik op deze wijze vetrouwelijke email-correspondentie zelfs op een site zien verschijnen om mensen belachelijk te maken.

  Nou ja dat kan gebeuren. Daar is op Drasties nogal enorm tegen geageerd en geeft derhalve een vertekend beeld. Het waren daar de slachtoffers die zich openlijk konden verdedigen tegen een terreur wat uitgeoefend werd door een klein groepje op een berucht parablog. Zelf ben ik ervan overtuigd dat alles begonnen is door het tijdelijk uit handen geven van de beruchte site door de beheerster tijdens een moeilijke periode aan onbetrouwbare derden. die daar behoorlijk misbruik van hebben gemaakt. Iedere reageerder die hen niet zinde werd voor schut gezet. Het blog heeft zichzelf opgeblazen gelukkig.

  Dus vandaar dat ik wat voorzichtig ben met het verstrekken van gegevens. Achteraf gelukkig ook altijd in het verleden. Nee, Regenboog heeft geen eigen website, daar moet je echte schrijvers voor hebben die ook inhoudelijk wat te vertellen hebben. Daarvoor ben ik niet in de wieg gelegd. Reageren is iets anders dat is een uitwisseling van gedachten en open staan voor de mening van de ander. Dat vind ik leuk. Paranormaal ben ik beslist niet en na wat ik heb meegemaakt op andere blogs ben ik zelfs gaan twijfelen of anderen het wel kunnen zijn. Toch blijf ik open staan voor de verhalen die tot mij komen over dit onderwerp. Dus denk niet daar heb je weer zo’n “anti”.

  Mijn werkzame levensloop (nu val ik als jonge god door de mand bij Delphi) begon in de levensverzekeringen en ben via, via terchtgekomen in vermogensbeheer. Dit laatste heb ik lang genoeg gedaan en ben nu aan een oneindige reeks snipperdagen bezig. Alhoewel ik juist deze tijd weer een uitdaging vind voor een totaal nieuwe start. Dat is dus dubben.
  De beleggingen van mijn cliënten kwamen gedurende een lange reeks van jaren van de “gouden handdrukken” die men kreeg (ontslagvergoedingen en bonussen). Tegenwoordig vieze worden. Ik had door mijn wijze van adviseren een nogal grote cliëntenkring. Ik vond het niet meer dan billijk.

  An, het is een verhaal geworden langer dan ik aanvankelijk had verwacht en zelfs meer van mijn persoonlijk leven prijs gegeven dan ik gewoon ben. Nu maar hopen dat dit geen herkenning oplevert. Erkenning mag wel……
  Groetjes van een serieuze Regenboog.

  september 2, 2010 om 1:16 pm

 21. Regenboog

  @An,
  De zinsnede in de op één nade laatste alinea…………Ik vond het niet meer dan billijk…………sloeg op de ontslagvergoedingen en bonussen.

  september 2, 2010 om 1:22 pm

 22. delphi

  Jaja, vieze worden … geldwolf!!!
  Nee, hoor, ook grote graaiers kunnen vriendelijk zijn…
  Okee, Delphi, genoeg geplaagd.

  Natuurlijk heb je gelijk dat je voorzichtig bent met jezelf bloot te geven, omdat er nu eenmaal misbruik van wordt gemaakt. Dat heb je zelf in mindere mate en anderen in meerdere mate ook ondervonden. Ook de reden waarom wij voor deze opzet hebben gekozen voor onze blogs.

  Drasties is natuurlijk wel zinvol, maar de insteek is wel anti-paranormaal, of in elk geval zeer kritisch. Zie ook de laatste discussie over genezing/Jomanda/positief denken op de site. Wat wij op ons zusje proberen te doen is, als kader bij de satire, onderwerpen van twee kanten belichten, maar wel op de meest serieuze manier. Er zijn nl. ook allerlei wetenschappelijke onderzoeken voorhanden, die de waarde van het alternatieve anders belichten dan de sceptici. Ook zijn er mensen met ervaringen, die voor hen persoonlijk zeer waardevol zijn. Dus van meerdere kanten belichten, maar wel met voldoende nuchterheid.

  Onder de Loep blijft een allegaartje voor nieuwsberichten, humor, eigen belevenisjes, columns, kortom; een grote grabbelton.

  Liefs, Delphi

  september 2, 2010 om 2:46 pm

 23. An

  Delphi en Regenboog,
  Mijn openhartigheid kent wel degelijk zijn grenzen hoor. Dat is ook de reden dat ik niet meer met mijn volledige naam reageer.
  In mijn boek ben ik ook zeer openhartig. Dit met als doelstelling anderen te kunnen helpen. De overige personages hebben een andere naam gekregen. Hun privacy staat hoog bij mij in het vaandel.

  Soms vindt men dat mij te kwetsbaar opstel. Ik zie mijn kwetsbaarheid juist als mijn grootste kracht. Ondanks dat doet het mij heel veel pijn wanneer anderen daar onterecht over heen walsen. Mensen die mij niet eens persoonlijk kennen en vervolgens onwaarheden over mij verkondigen. Dat is dus ook niet nodig want ik ben zeer transparant en toeganglijk. Nu ga ik mij haasten want ik heb nog een overvolle to do list voor mij liggen.
  Liefs voor jullie beiden.

  september 2, 2010 om 3:12 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s