Just another WordPress.com site

WE MOPPEREN WEL OP DE GEZONDHEIDSZORG, MAAR DIT DOEN ZE OOK…

Volop kritiek, en vaak ook terecht, op de structuur in de medische wereld. Ernstige, verwijtbare fouten, gebrek aan noodzakelijke behandelingen, bezuinigingen… aan de andere kant, wanneer je de reddingsdiensten aan het werk ziet, kun je alleen diep respect opbrengen. Ook daar worden natuurlijk wel fouten gemaakt, maar aan de andere kant zullen er veel mensen dankbaar zijn dat ze er waren.

Dit gebeurde redelijk dicht in de buurt waar ik werk. Verschillende sirenes kondigden al aan dat het heftig was en het ronkende geluid van een ambulancehelicopter voorspelde ook al niet veel goeds.

Arme man, mogelijk onvoorzichtige automobilist. Wat een schuldgevoel moet die dragen.

Wij wensen het slachtoffer en zijn familie veel sterkte toe.

Orin

Advertenties

2 Reacties

 1. Regenboog

  We staan er niet altijd bij stil maar ook in ons kleine landje rukken ambulances er dagelijks op uit om vaak levens te trachten te redden. Des te erger wordt het door mij gevonden als dit personeel wordt aangevallen, met stenen worden bekogeld, kortom gehinderd worden in hun werkzaamheden.

  Wat zijn dat voor lieden die dat doen?

  Recht voor zijn raap zijn dat de mensen uit een kroeg, van een “feest” komende, stomdronken. Soms slaat dat tuig iemand dermate in elkaar dat deze voor half dood op straat ligt. Komen er dan dan hulpverleners bij, kunnen deze hulpvaardige mensen ook nog eens op hun donder krijgen. Zowel politie als ambulancepersoneel wordt belaagd.

  Het is goed dat Orin er ons aan herinnerd met dit blog dat het HULPVERLENERS c.q. REDDINGSWERKERS zijn.

  september 16, 2010 om 5:23 pm

 2. delphi

  Ja, dat klopt. In sommige gebieden, onder sommige mensen, is een extreme agressie aanwezig. Sommige wijken, in Amsterdam, meen ik, zijn tegenwoordig ook no go area voor hulpverleners. Dat is in- en intriest.

  Natuurlijk herinnert Orin de lezers eraan, temeer omdat hij een deel van dit ongeval heeft opgepikt. Dan wordt je er direct mee geconfronteerd.

  Delphi

  september 16, 2010 om 6:48 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s