Just another WordPress.com site

MISBRUIK ROOMS-KATHOLIEKE KERK

Het is weer zover, nu weer een Gijsen die verdacht wordt van seksueel misbruik en de beerput wordt steeds verder en verder opengetrokken. Het onderstaande artikel van Arend Zeevat vonden we op Argusoog

Stinkende beerput

De walgelijke geur die uit de beerput van kinderen misbruikende katholieke geestelijken opstijgt, is na de laatste Belgische onthullingen nog ondraaglijker geworden. In meerdere landen is het seksueel getinte machtsmisbruik van de ‘christelijke’ herders der gelovige schaapjes, de laatste jaren volop aan het licht gekomen. Deze onthullingen hebben een verhitte discussie op gang gebracht met betrekking tot het al dan niet in stand houden van het celibaat. Een geforceerde algehele seksuele onthouding lijkt als dogma definitief aan haar einde gekomen te zijn. Daarmee blijkt tevens dat een menselijk morele ontwikkeling binnen de machtverhoudingen van de hiërarchisch piramidaal georganiseerde Rooms Katholieke kerk bijna onmogelijk is. Ik zou daarom nog een stap verder willen gaan in de discussie en het bestaansrecht van het instituut Rooms Katholieke kerk in twijfel willen trekken.

Klik op de link onder om verder te lezen. Het is een lang artikel, maar zeer de moeite waard. Aan het einde ervan wordt het alternatief benoemd, het einde van de kerk en het machtsmisbruik, het invoeren van een nieuwe mondiale religie en wereldregering, wat het individu ondersneeuwt met de waarschuwing dat hier dezelfde structuren kunnen staan, omdat de krachten en machten achter deze tendenzen er immers nog zijn.

Rooms Katholieke Kerk – heilig of geilig?

Team Ordely

Advertenties

3 Reacties

 1. Regenboog

  Heb het uitgebreide artikel van Arend Zeevat gelezen en ben het in algemene lijn met hem eens. De kerk als instituut heeft zijn langste tijd gehad. Zeker met een paus als hoofd van een kerk die als vertegenwoordiger als Christus onfeilbaar zou zijn. Dit kun je rustig naar het rijk der fabelen verwijzen. De geschiedenis heeft geleerd dat de onderscheidene pausen niet bepaald altijd een zondevrij leven hebben geleid volgens hun eigen leer. Wat te denken van het het dat bij al die miljarden kerkdiensten waarbij een mis wordt gehouden het brood veranderd in je eigen lichaam in het vlees van Christus (Leuk als je voorstander bent van vegetarisch eten). Het slokje wijn verandert ogenblikkelijk in het bloed van Christus. In 2010 wordt deze tovenarij nog steeds volgehouden. Velen denken dat het sybolisch bedoeld is, NEE BIJ DE RK-KERK wordt dit nog steeds als werkelijkheid verkondigd.

  Jezus zou een ongehuwde man zijn, hij dient als voorbeel voor het celibataire leven van de RK geestelijken. Maar ook bij deze geestelijken spelen de hormonen op en hebben zich geuit in zelfbevrediging , sexuele uitspattingen die in de doofpot zijn gestopt.
  Zou Christus geen gevoelens hebben die gevoed zijn door zijn hormonen. Natuurlijk wel, hij was mens onder de mensen. Zou Hij nooit ondeugend geweest zijn, al was het maar in zijn jeugd, natuurlijk wel. Zo volmaakt was Jezus niet in mijn optiek, laat staan de zoon van een God. Maria Magdalena (Magdala) zou volgens velen zelfs zijn vrouw geweest zijn. Sommigen beroemde schilders zoals Leonardi da Vinci schilderde Het Laatste Avondmaal met naast Jezus heimelijk een figuur met een duidelijk vrouwengelaat.

  Het hele instituut kerk heeft iedereen bedonderd door alle eeuwen heen door de prediking en verspreiding van angst.
  Dat gaf de kerk als instituut macht.

  De paus is niet meer dan een clowneske figuur geworden. Velen kennen hem zelfs niet meer. Laatst stond ik samen met de paus op het balkon van het paleis op het St. Pietersplein. U kent het wel, duizenden uit de gehele wereld waren toegestroomd op het Plein en daarbuiten zelfs nog te zien op inmens grote televisieschermen. Daar stond ik met de big boss van de RK-kerk.

  De volgende morgen reeds grote koppen in alle kranten, tv-uitzendingen. Eén vraag overheerste: “WIE IS DE MAN NAAST REGENBOOG?”

  september 17, 2010 om 12:45 pm

 2. fred

  Dit ben ik helemaal met je eens en daarom heb ik niets toe tevoegen.

  september 17, 2010 om 4:27 pm

 3. Regenboog

  Fred, dat is jammer voor mijn vele typewerk…………

  september 17, 2010 om 8:34 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s