Just another WordPress.com site

VERSLAG PRINSJESDAG – HOED DELPHI

Column: Orin

Nou, het is gelukt hoor, met de hoed van Delphi en hoe.

In de oude doos heeft Delphi een hoed liggen, maar die is zo mal, zo vreemd. Toch, ze zette hem op, keek in de spiegel en knikte verrukt. Ja, dat wordt hem. ‘Ideaal’ vindt ze. Hij is volgens haar apart, zeer opvallend, lekker warm, haar ogen zijn vrij, dus wat lette haar? Ze trok er bijpassende kleding bij en was zowaar om 11 uur al klaar. Ik zei nog tegen haar: ‘doe het nu niet!’. ‘Waarom niet?’ ‘Je loopt voor schut zo.’ ‘Hoezo voor schut, ze zien me toch niet. Het is hoedenparade, weet je nog wel?’ ‘Ja, maar , hij is echt TE’ ‘Hoezo te, met al die veren, pompoentje en sterretjes, dat is pas opvallen.’ ‘Ja, maar je ziet je gezicht niet.’ ‘Nou en? Het is een soort moderne burkakap.’ ‘Het lijkt wel een veredelde zwarte pieten muts,’ bemoeide Lysander zich ermee. ‘Jij moet helemaal je mond houden, snotaap,’ bitste Delphi.  ‘Ja, of ze denken dat je bij een of andere Koekoeksklan hoort,’ probeerde ik nog, tevergeefs. ‘Koekoeksklan? Joh, hoepel op met die boer Koekoek… ik hou niet van zulke klans, alle mensen zijn voor mij gelijk, zelfs de koningin,’ verdedigde Delphi zich. ‘Dan moet je het zelf maar weten. Ik hoor er niet bij, hoor,’ zei ik nog.

In de bus zaten Lysander en ik dus op een hele andere plek. Zo ook in de massa waar de stoet langs kwam, waar we een eindje verderop stonden. Ja, Delphi had veel bekijks. Sommige mensen wezen naar hun voorhoofd, maar ze trok zich er niets van aan. Tot ze ineens op haar schouder werd getikt. Beveiliging. We zagen dat ze haar iets vroegen en dat ze haar ID-kaart liet zien. Vervolgens werd ze meegenomen. We denken dat ze er toch wel een beetje verdacht uitzag.

Enfin, wij dachten: ‘ze verschijnt wel weer en met die hoed op kunnen we haar niet over het hoofd zien.’ Dus we gingen vrolijk naar de kermis en daarna hebben we nog gezellig iets gedronken.

Het is nu dus 19.05 uur. We hebben wat van de Chinees laten bezorgen, want Delphi is nog steeds niet thuis. Haar mobiel heeft ze stom genoeg niet meegenomen. We hebben naar de herhalingen op de tv gekeken en inderdaad, er is eventjes op haar ingezoomd door de camera. We hebben op het nieuws gekeken en daar is alleen maar te lezen dat er  vier verdachte personen aangehouden zijn, maar verder is het volstrekt onduidelijk waar ze is.

Help? Waar is Delphi? Weet je wat? We gaan d’r zoeken. Tot later!

Orin en Lysander 

UPDATE 22.09. Ze is gevonden hoor. Nee, niet direct. Eerst hebben we met de Haagse pliesie gebeld, toen met de KLPD, daarna met de beveiligingsdienst van het Koninklijk Huis, zelfs uiteindelijk met de AIVD. Maar niemand wist van iets.  Toen zijn we gaan zoeken… toch maar weer naar het pliesieburo. Die hebben rondgebeld, maar niks. Ten einde raad besloten we maar een kroegje in te stappen en daar zat ze, zonder hoed. Doodleuk een borrel te drinken met twee beveiligingsbeambten. Nee, niet twee mannen, maar een man en een vrouw. En een lol dat ze hadden. Eenmaal op het buro, vertelde Delphi over onze sites, die ze meteen bezochten en toen was het ijs wel gebroken. Alleen vergat ze ons even te bellen, toen ze daarna op kroegbezoek ging. Tja… maar ze is terecht.

Pfffff…

Team Ordely

Advertenties

2 Reacties

 1. Regenboog

  Orin en Lysander, maken julie zich maar niet ongerust. Ze weet het niet maar ik ben in haar buurt als beschermengel.
  Ik stop nu met dit bericht want ze gaat weer naar een andere locatie toe. Waggelend dat wel…………………….

  september 21, 2010 om 7:12 pm

 2. delphi

  Nou, ze is terecht, ja, waggelend, dat zeker…. nouja, lees maar, dank voor je hulp, Regenboog.

  Orin

  september 21, 2010 om 10:18 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s