Just another WordPress.com site

IN DE BAN VAN DE RING

Wat een column van een zekere Regenboog niet al teweeg kan brengen. Veel reacties in elk geval. Kijk hier maar.

Regenboog heeft een mooie, waardevolle ring gevonden. We plaatsten hiervan een foto.  Deze foto werd dus herkent door een van onze lezers. Zie hier.

Volgens deze lezer behoort de ring aan zijn oma toe, maar omdat Regenboog in de ban van die ring is, zal hij hem nooit zomaar weggeven.

Een ware, verbale en humoristische strijd ontstond. Ik heb het met genoegen gelezen en het deed mij denken aan een situatie die ik jaren geleden heb meegemaakt en die ik hier in cartoonvorm zal plaatsen (de achtergronden van de laatste twee cartoons zijn van Ko van Dijk).

Alle overeenkomsten met bestaande personen berusten op louter toeval.

Hier volgt het verhaal van Jaap en Joop en de ring.

Jaap had een ring gevonden op straat; een waardevolle gouden ring met een prachtige diamant. Joop zei de ring te herkennen, die van zijn oma zou zijn.  Een fysieke strijd ontstond. Terwijl Jaap de ring krampachtig probeerde vast te houden, trachtte Joop deze af te pakken.

Het lukte deels!

Jaap had de gouden ring en Joop de diamant. Hun wegen scheidden zich.

Joop bracht de kostbare diamant naar zijn oma. Nu was oma weliswaar oud en strompelde ze met een rollator … als ze kwaad werd beschikte ze over enorme krachten. Dat merkte Joop dan ook, toen hij liefdevol de diamant aanbood.

Auw, dat deed zeer, zo’n rollator op het hoofd van Joop. Oma was helemaal niet blij, want ze had een complete ring aan haar vinger willen hebben. Joop droop verdrietig, met de diamant af.

Jaap ging het niet beter af. Hij wilde de ring aan zijn nieuwe geliefde geven en haar zelfs ten huwelijk vragen. Maar …

Ze was woedend en sloeg hem flink met haar paraplu. Je zag duidelijk aan de ring dat er eens een steen in moest hebben gezeten. Het hielp niet dat Jaap tegen haar zei dat er ‘voor eeuwig de jouwe’ in stond gegraveerd. Ze bleef boos en verbrak de verkering.

Alsdus kwamen Joop en Jaap elkaar tegen in de kroeg en vertelden hun belevenissen aan elkaar. Met een tubetje superlijm werd de steen weer in de ring gelijmd en namen ze samen een lekker fris biertje.

Vervolgens gaven ze de ring aan de bardame, die hen de versnapering had voorgezet.

Jaap gaf me een knipoog en zei: ‘Zo zie je, twee honden vechten om een been en de derde gaat ermee heen.’

‘Maar het is je wel gegund,’ zei Joop. Samen, als oude vrienden, verlieten ze de kroeg.

Je snapt hem al; de bardame was ik.

Delphi

Advertenties

4 Reacties

 1. @Delphi, jij verdient een 10 met griffel voor het treffend in beeld brengen van in de ban van de ring. Alleen de afloop, daar ben ik nog niet zo zeker van…..

  oktober 3, 2010 om 4:41 pm

 2. Regenboog

  Daar gaat jouw ring Ko.
  http://www.briljanten.be/

  oktober 3, 2010 om 5:06 pm

 3. Regenboog

  Heb je de verkoopster nu eindelijk gezien, niet alleen knap, maar ook een hart van goud. Die lattenbodem kom ik ook wel weer te boven of er onder. Dat zien we nog wel.

  oktober 3, 2010 om 6:12 pm

 4. Regenboog

  @Delphi, Ko en ik komen er samen wel uit. Zeker nu de juridische procedure voor hem (gezien het aantal advocaten) meer kost dan de ring. Waarvan ook nog niet eens vaststaat, zelfs onwaarschijnlijk dat deze van zijn oma is. Daarom zie ik ons samen nog wel eens een borreltje drinken. Delphi, jij mag er dan getuige van zijn met jouw teamleden.

  oktober 3, 2010 om 6:20 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s