Just another WordPress.com site

STRAKS ZIJN ALLE NEDERLANDERS PATIËNT

Hieronder een leuk artikel in de Telegraaf, dat hopelijk tot nadenken stemt. Steeds meer worden diagnoses gesteld voor kleine ongemakken, waarvoor een farmaceutisch/medische therapie wordt ontwikkeld.

Niet alleen leidt dit tot hogere zorgkosten (waarvan wij echt straks een groot deel zelf moeten ophoesten), maar het maakt ook afhankelijk en het etiketteert.

In Amerika is een diagnose, een ziektebeeld vastgesteld, voor de vrouw die geen zin heeft in seks.

Het artikel zelf meldt duidelijk dat het niet alleen de farmaclub is, die probeert haar inkomstengebied te vergroten, maar ook aan de slikbereidheid van de mensen zelf ligt. Gezien het onmiskenbare feit, dat veel allophatische geneesmiddelen, vervelende bijwerkingen kunnen hebben (soms is het middel erger dan de kwaal) is bewustwording wel op z’n plaats.

Enfin, lees hier het artikel

UPDATE 14 oktober 2010: honderden doden door diabetesmedicijn. Neem nog een pilletje.

Advertenties

3 Reacties

 1. An

  Mijn man en ik hebben beiden ook een vaag vermoeden dat ook onze huisarts ons zo nu en dan iets probeert aan te praten. Zelf ben ik gelukkig gezond maar laat ik mij wel jaarlijks checken op de schildklier, chloresterol, suiker etc.
  De laatste keer was mijn suiker volgens de arts te hoog. Mijn gevoel zegt dat het niet zo is. In november moet ik weer terugkomen. Je gaat natuurlijk over je gezondheid niet kissebissen met je huisarts.
  Mijn man heeft bij de huisarts altijd een iets te hoge bloeddruk. Wanneer hij deze thuis meet, is hij altijd netjes.
  Kortom, aan ons valt niet zo veel te verdienen. Maar wie hypochondisch is ingesteld, is een dankbare melkkoe voor de farmaceutische industrie. Dat is het trieste gevolg van deze commercieele en materialistische wereld.

  oktober 8, 2010 om 11:23 pm

 2. Karin

  An, zo herkenbaar… Wat betreft mijn bloeddruk, die was jaren terug ietsje te hoog, dus mijn huisarts schreef me meteen voor altijd medicatie voor. Na slechts 1 meting, terwijl het protocoltechnisch meerdere keren moet worden gemeten. Ik was toen naief en begon te slikken. Dan kun je niet meer terug. Toen werd er bij een controle, wat moet op last van de ziekenverzekeraar op bepaalde leeftijd een iets verhoogde suiker in mijn bloed gecontstateerd en kreeg ik de diagnose diabetes. Toen ben ik gaan onderzoeken! Niet direct medicatie genomen. Bleek dat die bloeddrukpillen verhoogde suiker teweeg te brengen. Euh! Bloeddrukmeter aangeschaft en inderdaad bij de huisarts was het altijd iets hoger, zodat ze me een verhoogde dosis wilde voorschrijven, maar ik heb dat zelf bijgehouden, laten zien, weer gemeten, was goed. Ook als ik nu toch tijdelijk stop met die medicatie na het afbouwen (want het is verslavend dus), is de score goed. Euh! Die suikerscore was dus ietsje verhoogd (terwijl een aantal jaren geleden die score gewoon goed was, die waardes hebben ze dus aangescherpt). Zelf een prikmeter gekocht en mijn voedingsgewoonten aangepast (minder koolhydraten, gezondere samenstelling). Suikerwaarde goed. Als je met medicatie begint, dan is het eind zoek. Kom je er nooit meer vanaf. Die suikerwaarde blijft goed. Toch ben ik diabetici en moet om de haverklap, ook daarvoor betaal ik van mijn eigen risico, dat telkens maar omhoog gaat, het prikken, geprikt worden en bij de huisarts zakkenvuller komen om te horen dat de score goed is.

  Dan is er nog een verhoogd chloresterol. Ook daarvoor kreeg ik medicatie. Die medicatie is zeer schadelijk. Heb ik niet geslikt, maar heb wederom mijn voedingsgewoonten bijgesteld (d.w.z. weinig dierlijke producten, behalve vis en verder vegetarisch), chloresterolwaarde naar de normen bijna goed … zonder medicijnen, maar omdat ik als diabeet ben gestempeld, moet het nog meer omlaag, want de normen bij diabetici zijn nog lager, dus werd ik toch onder druk gezet die medicijnen te slikken en dan zelfs een dubbele dosis. Niet gedaan; een vriendin van mij is zwaar ziek geworden door medicijnvergiftiging door dezelfde medicijnen en is nog aan het revalideren.

  De laatste prikbeurt heb ik uitgesteld, moet wel, maar ja, het geld voor het eigen risico kan niet te hard worden afgeschreven tegelijkertijd, want het is er niet gewoon meer.
  Niet alleen probeert men je min of meer te dwingen afhankelijk te worden van medicijnen, het begint er steeds meer op te lijken dat je het zelf moet gaan betalen. Daarnaast zijn het medicijnen die allemaal weer een andere kwaal triggeren, zodat het eind zoek is uiteindelijk.

  Verleden jaar wilde de huisarts ook dat ik de mexicaanse griepprik nam (mijn waardes waren goed!), maar ja, dat moest dan omdat ik diabeet ben. Heb het niet gedaan en ben niet ziek geworden.

  Jij zegt het is het trieste gevolg van deze commerciele en materialistische wereld; ik zeg het is tegen het misdadige aan.

  Karin

  oktober 9, 2010 om 10:15 am

 3. Regenboog

  Lieve An en Karin, wat zijn jullie openhartig over jullie medische achtergrond. Ik durf dit niet om privecymotieven. Internet vindt ik niet de juiste plaats hiervoor. Maar ook ik heb ooit medicaties gekregen van specialisten!!! Waarop de apotheker mij heeft gebeld dat ik eenzelfde medicijn meerde malen heb voorgeschreven gekregen maar van verschillende fabrikanten. Derhalve teveel van hetzelfde kreeg!!!! Nu kan dat niet meer voorkomen want ik kan nu 24/7 in mijn medisch dossier van de apotheker kijken en alles zien wat ik gebruik, waarvoor, het doel, bijwerkingen etc. Een aantal medicijnen gewoon mee gestopt in overleg met huisarts.

  (Grapje:Medicatie had alles met mn groei te maken van kleuter tot volwassene……hahaha)

  oktober 9, 2010 om 11:52 am

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s