Just another WordPress.com site

CASTLEFEST 2010

Castlefest wordt elk jaar bij de Kasteel Keukenhof in Lisse gehouden. Het terrein rondom dit nostalgische kasteel biedt een aantrekkelijk ambiance voor dit festival. Middeleeuwse tijden herleven, maar ook de Kelten, Schotten en allerlei andere tijdskaders komen aan bod.

Dit jaar was er ook een Steampunkterrein, maar helaas hebben wij voortijdig door de enorme regen moeten afhaken, zodat we dit gemist hebben. Steampunk is een genre, uit de vroegere tijden van industrialisatie, Jules Verne, de stoommachines e.d. 

Op castlefest kun je lekker in het gras zitten, lekker eten, muziek luisteren (vaak keltisch), langs standjes lopen waar sieraden, kleding, boeken, ambachtelijke spullen en nog veel meer wordt verkocht. Er zijn workshops, men kan er boogschieten. Er is een hele afdeling (dit keer grotendeels binnen in een gebouw en vanwege de regen dus heel druk) met boeken en illustrators, van fantasy tot sf. 

Er is belangstelling voor gothic, wicca en paganisme, maar ook monniken en nonnen. Veel mensen lopen verkleed rond, dus naast trollen zie je ook elfen en engelen rondlopen. Het is een sport voor sommigen om er zo mooi of opvallend mogelijk uitgedost te zijn en dat is wellicht het leukste om te zien. Fotografen, zowel profs als amateurs kunnen daar hun lol op.

Ook wij hebben foto’s gemaakt, maar het is een beetje naar de achtergrond geraakt, de laatste maanden. Bij deze dan.

Mooi en mysterieus in oranje   

Soms een beetje eng

Maar deze vinden we wel de allerleukste. Nog even en ook wij kunnen zo naar het castlefest.

Helaas was het weer dit jaar niet echt je van het. De bomen boden op gegeven moment niet voldoende schuilplaats voor de regen. Je wordt op zeker moment doornat en koud en dan heb je het wel gehad.

Jammer was het wel, want we hebben veel gemist.

Team Ordely

Advertenties

3 Reacties

 1. An

  Prachtige foto’s!!

  oktober 12, 2010 om 11:09 pm

 2. Regenboog

  De kostuums zijn schitterend. Het is niet zo maar een verkleedpartijtje blijkens de foto’s. Het lijkt me zelfs een duur grapje. Met twee rollators zelfs. Nu geen lekke band krijgen, dan is het feest geslaagd. Jammer van de regen.

  oktober 13, 2010 om 12:49 am

 3. delphi

  Dank je wel, An.

  Regenboog. Ja, kostuums zijn duur, tenzij je zelf handig bent met de naaimachine. Zelf was ik in wit gekleed, een bijeenraapsel van een rok en een leuke blouse. De jurk die ik wilde hebben, is me veel te duur. Achteraf goed ook, ik kwam als een moddervlek thuis …. dat was helaas de regen.
  Volgende keer een regenbestendig sf-kostuum. Everything is possible.

  oktober 13, 2010 om 7:53 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s