Just another WordPress.com site

ZACHERIA SITCHIN IS NIET MEER

Op negen oktober j.l. is de Amerikaanse schrijver Zecharia Sitchin overleden, zo meldt zijn site.

Met zijn werk, een oeuvre van veel boeken, is hij wereldberoemd geworden bij verschillende bewegingen. Bekend is zijn mythische planeet Niburu.

lees hier verder. Deze Nederlandse versie heeft nog niet het overlijden van Sitchin opgenomen, zijn Amerikaanse evenknie wel.

Advertenties

12 Reacties

 1. Miranda

  Goh, hier schrik ik toch weer even van. Sitchin was een man die z’n nek uitstak maar ook iemand waarvan vaak beweerd werd dat hij een “insider” was. Iets dat onvermijdelijk is wanneer je je met deze zaken bezighoud. Hoe dan ook, ik vond het een zeer interessant mens, zeker niet doorsnee, waarvan ik het geluk heb gehad hem 2x te mogen ontmoeten.
  Zijn zachtmoedigheid verbaasde me, ik had bij een schrijver van dergelijke boeken iemand anders verwacht. Al met al laat hij ons een nalatenschap na waar we nog wel enkele generaties mee vooruit kunnen. En wat je ook’van z’n werk mag vinden, er is voor elk wat wils bij en dat is zonder meer knap.

  Ik heb veel van ‘m opgestoken. Moge hij rusten in vrede.

  oktober 31, 2010 om 10:26 am

 2. Regenboog

  @Miranda. Waarom verbaasde het jou dat dat Sitchin een zachtmoedig mens was.
  Sitchin was een wonderbaarlijk mens met originele gedachten die hij goed kon verwoorden. Later werd Niburu geleid door een team van mensen, wereldwijd, die allemaal hun steentje bijdragen aan onderwerpen die “aan het denken zetten”.
  Sitchin is in zijn opzet geslaagd en meer dan dat.
  Maar om nu te denken dat de opzet van Niburu alleen kan plaats vinden door een hardvochtig mens geleide organisatie geloof ik niet. Regenboog is toch ook zachtaardig………
  Hopelijk is hij nu daar waar de door hem geschapen mooie virtuele wereld is.

  oktober 31, 2010 om 2:21 pm

 3. Miranda

  @Regenboog, veel van de mensen die ik in dat wereldje, in de breedste zin, heb meegemaakt, hebben zxich een weg moeten klauwen om staande te blijven tussen de aasgieren en negatieve critici. Of de mensen die er met zijn ideeën vandaar wilden gaan of hem domweg kapot wilden maken.

  Ik heb er mindere mensen de kluts volkomen door zien kwijtraken. Maar hij bleef lankmoedig en aardig. Juist door wat hij meemaakte en uitvond. Maar dat wist ik destijds nog niet.

  Ik vind slechts 1 onderdeel van het forum van Niburu interessant, verder kan ik er niets mee, maar dat ligt helemaal aan mij. Maar wat heb jij ermee ter maken dan? Als zachtmoedige…..

  Ik hoop met je mee dat Sitchin op een goede plek is nu en wie weet ziet hij nu al meer dan hij ooit had kunnen dromen.

  oktober 31, 2010 om 3:45 pm

 4. Regenboog

  @Miranda.
  Er zijn bij mij gedachten die verder gaan dan bij een “huis -tuin-keuken-mens”. Dat heeft te maken met een levenslang gebruik van een grijze massa tussen mijn oren. Levenslang is een groot begrip voor mij als een puber………. Mag ik een zachtmoedige zijn, daarom ben ik nog geen soft ei!……………..hahaha.
  Jou kennende denk ik dat je het ook niet zo bedoeld ….. :-). Ik heb wel de indruk dat je meer meent te weten dan de “gewone” man/vrouw zoals, ik in gedachten, ben. Dat is discutabel.

  Overigens vraag ik mij af welk ene onderdeel van het forum jouw interesse heeft. Niet dat ik overdreven nieuwsgierig ben, maar gewoon uit belangstelling voor een goede virtuele kennis zoals jij.

  oktober 31, 2010 om 6:19 pm

 5. Miranda

  Mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is zullen deze fora niet bezoeken. Hooguit om neer ter sabelen en te bezoedelen met hun negativiteit. Dat maakt je per difinitie al anders dan de doorsnee man of vrouw. Zelf vind ik het heerlijk om overal vraagtekens bij te zetten en dan te kijken hoever ik de dingen kan oplossen. En logisch dat je dan in paraland en samenzweringswereld komt.
  Alleen wordt er nu zoveel door elkaar heen geschreeuwd en geschreven dat je door de bomen het bos soms niet meer ziet. Dan is het de kunst op je ervaring en intuïtie af te gaan om een voor jou bevredigernd antwoord te vinden.
  Het verwonderde mij dan ook dat ik het er de laatste maanden bij liet zitten, geen belangstelling meer, volkomen vervlakt. Sinds een week ben ik achter de oorzaak: pillen tegen diabetes. Nou, dan maar eerder dood, maar rommel die mij mijn eigen wezenb afneemt: de prullenpak ermee in. Zal de internist niet blij mee zijnb, maar ik wel. Medicijnenmaffia: ja.

  Het meest interessante van het forum is voor mij alles waar mijn oude maatje Dodeca over schrijft. Die knaap is goed en gek tegelijk, een bekende combi. Ik zeg niks nieuws want hij weet het zelf perfect. Daarom is ie ook zo goed en uniek in Nederland.

  november 1, 2010 om 11:40 am

 6. Regenboog

  Miranda, als een mens een zekere vorm van apathie krijgt door bepaalde medicijnen wordt de waarde van het leven zelf ernstg aangetast volgens mijn medisch ondeskundige hersenpan. Ik schrik niet van het feit dat je de pillen in de container hebt gedaan, ik geef je zelfs groot gelijk.
  Maar ik maak me wel zorgen over de behandeling van diabetes bij jou. Er moet toch wel een vervangend middel/medicijn zijn voor jou. Het leven is toch nog waard om te leven gezien jouw prettige en intelligente reacties hier.
  “Dan maar eerder dood” schrijf je. Ja en dan? Ben ik van alles af zul je denken …………..

  Nee, Miranda, zo depri hoef je toch niet te zijn. Ik bemerk zelfs enige humor in jouw reactie. Dus er zijn wel tijden van lachen en van het leven genieten. Dat wil je toch niet missen zeker. Wij, de lezers, kunnen jouw bijdragen niet missen.
  Bovendien wil ik nog kwijt dat jij een dusdanige hoeveelheid wijsheid hebt in je plunjebaal dat nog overgedragen moet worden aan Regenboog dat jouw taak hier op dit aardse nog lang niet af is.

  november 1, 2010 om 2:01 pm

 7. Miranda

  Dood, ikke???? Nee hoor nog niet. Maar dat krijg je met het schrijvende woord he, er kunnen misverstanden ontstaan. Maar nu ik er over nadenk….liever dood dan nog 1x zo’n pil. Dat dan weer wel. Het is rotzooi die je van je essentie berooft. Mijn diabetes is echt minimaal hoor. En die pil deed eigenlijks niks aan het probleem, voor de rest wist ie prima de boel in het honderd te laten lopen.
  Ik zal eens kijken hoe het is over een maand en dan handel ik wel weer. Ik geniet weer veel te veel en dat laat ik me niet meer afnemen.

  Dood en dan is alles opgelost???? Maar Regenboog, we zitten hier op een parablog. Neen, driewerf neen, dan is ’t niet over of je het nbou leuk vind of niet. Ik had voor mijn grote verdwijntruc toch verteld dat ik naar Bep ’t mredium zou gaan. Nou, als er iemand is die kan aantonen dat het hierna niet is afgelopen is zij het wel. Mocht er ook nog maar een sprankje twijfel zijn: ga naar Bep en zij masseert het er o9genblikkelijk uit. Met naam en toenaam en nog net geen telefoonnummer. Maar als je er op staat weet ze dat waarschijnlijk ook nog weel tevcoorschijn te halen. Ik ken toch heel wat mediums en would be para’s maar deze Leidse lady steekt met kop en schouder overal bovenuit.

  Dus, hoe dan ook, ik zal je volproppen met alle wijsheden die ik inb me heb tot aan m’n verscheiden en nog lang daarna. Tot je met een vliegenmepper door de kamer rent gillend: Miranda rot op, ik weet genoeg nu !!!!!!!

  november 1, 2010 om 2:48 pm

 8. Regenboog

  Mijn reactie was als “uitlokkertje” bedoeld. Daar kwam de humoristische Miranda weer binnenstormen. Natuurlijk ga ik je niet met een vliegenmepper te lijf, nou ja lijf ……. geest dan. Dat heb ik één keer gedaan, zo’n geest wegjagen met mijn mepper. Het gekke was dat je eigenlijk gewoon in de ruimte slaat. Toch zag ik enige tijd later een rood plasje op de grond liggen. Ik schrok me kapot, gelukkig bleek het slechts tomatenpuree te zijn, wel ongelofelijk toevallig dat jij daar juist over moest schrijven.
  Zojuist Beppie gebeld, nou die begint toch te lachen, ze zei dat ze Miranda wel kende. Toen begon ze nog harder te lachen. Ze voorspelde iets vreemds. Wat dat zeg ik niet, mocht ik niet van Beppie, maar Miranda je gaat nog vele gouden jaren beleven en ik zou jouw virtuele gids zijn zei ………….. Bep.

  november 1, 2010 om 3:29 pm

 9. Regenboog

  p.s. de klok is nog niet goed.

  november 1, 2010 om 3:31 pm

 10. Miranda

  Zie je wel dat BEP goed is……zei ik toch! Wat kan jou die klok nou schelen? Tijd en ruimte, heden, verleden en toekomst, alles is één. Wat maakt dan een uurtje meer of minder uit ? Mijn zus had vroeger zo’n klok met de cijfers achtstevoren, die noemde ze de kolk, what’s in a name or an hour zei Sjakie Sier al.

  november 1, 2010 om 5:32 pm

 11. Miranda

  Sjakie Spier natuurlijk. Mensen toch, di3 lange nagels weten wat.

  november 1, 2010 om 5:39 pm

 12. Regenboog

  Komt jouw kennis uit de nagels? Bij mij uit de duim……..

  november 1, 2010 om 7:05 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s