Just another WordPress.com site

WIE DRAAGT ER NU NOG BRETELS?

Bretels, het klinkt zo lekker oudbollig, net als de stropdas en de lange onderbroek. Ze hebben echter wel een functie, want ze dienen om de pantalon op de juiste hoogte te houden, wanneer men geen riem draagt. Vroeger werden bretels met knoopsgaten op de knopen op de broeksband vastgezet. Tegenwoordig zijn bretels gebruikelijk die in metalen klemmetjes eindigen. Een nadeel van de klemmetjes, die vaak tandjes hebben, is dat zij de broeksband kunnen beschadigen. Bovendien zijn ze zichtbaar op de broeksband.

De bretelsmode kent ook zijn tegenhanger, de afgezakte broekmode, populair onder jongeren.

 

Het voelt dan wel niet zo lekker aan, maar het staat wel cool en heeft ook een symbolische functie. 

Bretels werden vroeger geassocieerd met lagere klassen (vooral werklieden, die geen maatkleding konden betalen), maar tegenwoordig wordt het dragen van bretels al gauw als decadent ervaren.

Wij voorzien twee trends, voor zowel dames als heren, de komende jaren. De afgezakte broekmode en een bredere opkomst in het modebeeld van de bretels voor broeken en rokken. De gemiddelde mens houdt het bij een broek(rok) riem. Dit komt door de exorbitante bezuinigingen van het nieuwe kabinet. Magere jaren, de broekriem wordt strakker getrokken, bretels en afgezakte broeken worden hot!

Klinkt dit al te doemdenkerig? Welnu, het vorige kabinet is hier reeds jaren wegvoorbereider voor geweest. Vanuit het onuitgesproken motto ‘bezuinigen met stijl’ wilden deze politici bretels promoten bij het volk. En dat zal dan uiteindelijk  succesvol zijn.

 

Team Ordely

Advertenties

3 Reacties

 1. Regenboog

  Het is mijn innige wens dat de man met afgezakte broek niet één van de teamleden is van Ordely. Het gevoelen dat men heeft op straat in een dergelijke situatie is erger dan naakt. Waarom? Naakt kan functioneel zijn in bepaalde situaties, bovendien (in mijn GEVAL……) bewonderende blikken opleveren. Daar niet verder over uitweiden in uw reacties s.v.p. omdat enige kennis over mijn persoon bij u ontbreekt. Bovendien heb ik een blauw oog opgelopen door een losgeraakte/defecte klem van mijn bretels. Broek zit nog goed, dank u voor de welgemeende belangstelling.

  In tegenstelling tot naakt is een afgezakte broek meer dan lachwekkend. Wie wil er nu uitgelachen worden?

  Wel is het een probaat middel voor dames om aanranding te voorkomen. Laat de dreigende figuur zijn broek tot op de enkels afzakken en loop daarna pas weg. De arme viezerik KAN u niet achterna komen, eerst zal hij de nodige tijd moeten hebben een en ander weer omhoog te krijgen (Nee dames………….ik bedoel de broek). Inmiddels bent u in veiligheid.

  De foto daaronder doet me afvragen wat die twee potloodventers doen onder een artikel over bretels.

  oktober 31, 2010 om 10:26 pm

 2. delphi

  Lieve Regenboog, van jouw bericht zakt mijn broek vanaf.

  Dat niet alleen, maar ik wil nu een bewonderende blik op je werken, dus een functionele foto van je please!

  Is hij heel mooi en ook nog eens profiel, dan maak ik er een fotoklok van voor mijn werkhoek. De vraag is alleen, staat jouw wijzer op half, op 5 voor of over half, 10 voor of over half of op kwart over of kwart voor…op die foto?

  Delphi

  november 1, 2010 om 12:17 am

 3. Miranda

  Er zijn namen voor types die op straat de broek laten zakken he, dat weet je.

  november 1, 2010 om 5:48 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s