Just another WordPress.com site

DE WERKING VAN DE CODEX ALIMENTARIUS

De site wanttoknow schetst voor wat de situatie in de VS betreft, wel een heel somber, triest beeld van de uitwerking van deze wet en de monopoliepositie die een bepaald bedrijf krijgt.

‘Zien de mensen die waarschuwen voor de Codex Alimentarius spoken? Is het de zoveelste ‘complotheorie’..? Het is toch wel bizar, dat mensen die ‘wakker’ schijnen te zijn, door de ‘slapenden’ als complotheoristen worden weggezet.

Ongeacht of deze ‘wakkeren’ wetenschappers zijn, eminente hoogleraren, mensen van aanzien en/of hoog-intelligente burgers, het doet er niet toe.

In deze ‘staat-van-ontkenning’ waarin de slapenden zich bevinden behoort kennelijk ook de gewoonte om mensen-die-waarschuwen af te schilderen als doemdenkers.’

lees hier verder

Stel je voor, nergens geen volkstuintjes, geen moestuin, geen kruidentuintje, maar alleen het mogen nuttigen van het voedsel, die door winstgevende organisaties is bedacht, gemanipuleerd door het winstoogmerk. Angstaanjagende ontwikkeling, die een essentiele vrijheid beschadigd.

Team Ordely

Advertenties

4 Reacties

 1. Miranda

  De berichten die ik momenteel uit Amerika krijg hieromtrent zijn ronduit verontrustend en komen precies overeen met wat de auteurt schrijft. Dit soort berichten zal je hier natuurlijk niet in de reguliere pers aantreffen en eigenlijk ook niets in de Amerikaanse pers. Maar via via druppelt er soms iets naar buiten. Het is zo schandalig hoe ze daar te werk gaan. Het heeft natuurlijk helemaal niets te maken met complottheoriën. Zo kan het gezien worden en afgedaan door mensen die geen flauw idee hebben waar het over gaat en het eigenlijk ook niet willen weten.

  Het is ook niet prettig, het is beangstigend, maar het is er wel helaas.

  november 10, 2010 om 10:37 am

 2. Regenboog

  Ja, ik voel’m. Ik behoor bij diegenen die geen flauw idee hebben waar het over gaat. Maar als er iets is wat niet deugd wil ik het heus wel weten. Er kan nu gezegd worden “wie de schoen past trekke hem aan” en dat zal ik natuurlijk zijn. Toch heb ik sterk de indruk dat het een anti-kapitalistisch geluid is. Het gaat weer tegen het grootkapitaal. Lekker tegen winstgeven schoppen. Winst is een vies woord geworden. Natuurlijk moet er op een eerlijke manier winst gemaakt worden en is er ontzettend veel wetgeving in de maak die alleen het bedrijfsleven bevoordelen, in het bedrijfsleven wordt op allerlei gebieden gesjoemeld. Maar waar gebeurd het niet? Corruptie te over!

  Allemaal ten koste van de kleine man die het gelag (neeee, niet het gelach…dat is gratis) moet betalen. An m’n hoela…….hoeveel wordt er niet aan beunhazerij gedaan oftewel zwartwerken, fin. misbruik in de zorg door snel opkomende eenmanszorgbedrijfjes die er met de gesubsidieerde centjes van zieken vandoor gaan, verwerpelijke alternatieve geneeswijzen waaronder ook kruidenverkopers….., belastingontduiking, misbruik van sociale voorzieningen, omgekochte ambtenaren. Het is allemaal bekend.

  Je kunt toch niet verwachten dat overheden en pharmaceutische braver zijn dan de rest van de wereldbevolking. In ieder mens, bedrijf, overheid schuilen wel ondeugden. Natuurlijk bestaan er complotten door groepen van mensen om anderen te benadelen ten behoeve van zichzelf. Het is goed daar alert op te zijn maar niet overdrijven. Er zijn ook nog steeds grote groepen (en nog kapitalistisch ook) die integer zijn en aan het welzijn van de mensheid denken en niet alleen ten voordele van zichzelf.

  Of moeten we terug naar de idealen van Lenin, Marx of Fidel. Nou dan weet je waar dit toe leiden kan. Ook door deze regimes werd de boel belazerd ten behoeve van zichzelf en hun goedgezinden.

  november 10, 2010 om 2:29 pm

 3. Regenboog

  Ik dacht nou schop ik er eens tegen aan en .. en .. komen er geen reacties,hihi. Dat noem ik een mislukt “uitlokkertje” van mij.

  november 11, 2010 om 12:04 pm

 4. delphi

  Nee, hoor. je krijgt een reactie van mij. Wel vertraagd, maar druk … druk … druk … druk … en nog eens druk … druk … druk … druk …!

  De berichtgeving hieromtrent schijnt dus, nu we het uit eerste hand hebben vernomen, niet overdreven. De vormen van onderdrukking, verdrukking in de huidige maatschappij is minder zichtbaar, maar het is er wel. Schouderophalend wist bijna niemand wat de codex alimentarius precies zou gaan inhouden en welke uitwerking het zou hebben … welnu, dit dus! Alleen wakkeren vroegen om een handtekening tegen, maar juist door de slechte zichtbaarheid van verstrekkende maatregelen, die het welbevinden van mensen niet ondersteunen, is er weinig actie-bereidheid bij mensen.
  Juist dat laatste zou zorgen moeten wekken.

  Nee, communistische systemen zijn ook niet goed, trouwens, geen enkele ideologisch systeem werkt, omdat leiders niet vanuit het hart werken en dus nooit voor het welzijn van allen.

  november 13, 2010 om 3:02 am

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s