Just another WordPress.com site

BANKRUN OP 7 DECEMBER 2010

In opvolging van de grote proteststakingen in Frankrijk hebben de Franse vakbonden opgeroepen tot een internationale bankrun in de hele EU (en meer?) op 7 december. Dit vanwege de grote bezuinigingen die ten koste gaan van de gewone burgers, die belast worden om banken (en bankiers) te redden. Bij een “Bankrun” gaan zowat alle rekeninghouders hun eigen geld van de bank af halen. Meestal uit angst dat de bank hun geld niet meer heeft, en dat ze het helemaal kwijt zijn als ze niet vlug nog zoveel mogelijk terughalen.

lees hier verder

Ook de Franse ex-voetballer Eric Cantona heeft opgeroepen tot een bankrun; een wereldwijde zelfs.

lees hier

Hoewel deze burgeractie wordt gezien als een daad van vreedzaam verzet, is het de vraag of het bij een eventuele chaos die het teweeg brengt nog wel zo vreedzaam blijft. Als mensen niet bij hun geld kunnen komen, geen voedsel kunnen kopen?

Wat denkt de lezer hiervan? Is een bankrun een goed middel om een burgerprotest te laten horen? Zijn de gevolgen niet de overzien? Houden de banken er niet nu al rekening mee en staan we met z’n alleen op 7 december voor nop bij de pinautomaat? Worden de zaken niet nog erger dan ze nu al zijn? D.w.z. een grote maatschappelijke chaos, plunderingen, diefstal, geweld, vernielingen en politioneel/militaire antwoorden hierop? Een grotere crisis, meer werkloosheid?

Kortom; de revolutie die ontketend kan worden en het al dan niet ontbreken van adequate antwoorden om alles weer in goede banen te leiden. Opent dit de weg niet naar het lang verwachte NWO? Kortom; geeft men de machten die men wil bestrijden juist hiermee geen voeding?

Gaarne reacties.

Team Ordely

 

Advertenties

8 Reacties

 1. Regenboog

  Deze “Lakeman-achtige” oproep is niet zuiver meer. Het doel is aktie te voeren tegen de bezuinigingen van de overheid. Men wil niet bezuinigen omdat de economische crisis is veroorzaakt door de banken en deze geholpen zijn op kosten van de belastingbetaler. Dat klopt. Maar wat als de overheid niet geholpen zou hebben? Dan waren wij als individuen gewoon platzak. Geen betalingsverkeer nationaal en internationaal meer mogelijk. De gevolgen? Voedselschaarste. Alleen zwarthandelaren met goud op zak kunnen het nog overleven en die hebben geen mededogen met u en mij in tijden van schaarste. Het wordt dan een “ikke ikke ikke en de rest kan stikke mentaliteit”.

  Buiten het feit dat het oproepen tot een bankrun wezenlijk een strafbaar feit is, is het ook totaal onverantwoordelijk. Het LIJKT alsof je de banken straft voor hun fouten. Maar wezenlijk straft men zichzelf. Als één bank omvalt is het nog te overzien, dat is te vergelijken met een DSB-geval. Maar meerdere banken…… Dank u wel Franse vakbonden voor dit geweldige advies. Er is altijd wel een domme massa die hieraan mee zal willen doen door gebrek aan kennis over de economische gevolgen voor zichzelf.

  Als individu, als land, als EU kan je geen zaken meer doen. Wilt u het loon in contanten? Hou er dan rekening mee dat het geld minder waard wordt. U betaalt nu voor een brood pakweg 2 euro, na een bankrun wordt dat al snel 20 euro richting miljoen? Dat is al eens eerder gebeurd, zeer oudere lezers (voor zover ze nog kunnen lezen………:-) kunnen zich dat nog wel herinneren.

  Laten ze (snotneuzen van 10 – 18 jaar in Frankrijk) maar protesteren tegen verhoging van pensioengerechtigde leeftijd. Auto’s in de fik steken, vernielingen aanrichten, agentje pesten. Het begint hier ook al. Nee, dan maar bezuinigen op kunst of zo …………..

  november 23, 2010 om 8:29 pm

 2. trent

  Deze bankrun zal niemand aangerekend kunnen worden dus is er geen sprake van een strafbaar feit .
  De economische gevolgen van het redden van banken waardoor deze op de oude voet door kunnen gaan
  zijn nu schadelijker dan wanneer er vier of vijf banken kapot waren gegaan .
  De burger ziet nu nl. dat hij moet betalen door te bezuinigen op allerlei verworvenheden en is nog
  minder geneigd om geld uit te geven met als gevolg dat het noodzakelijke vertrouwen in de economie
  steeds minder wordt .
  Verder zou er een (gewelddadige) overheidsreactie kunnen komen ?
  Ik denk dat dan de meeste politici het land beter kunnen verlaten omdat dan de gevolgen helemaal niet meer te overzien zullen zijn en de chaos compleet maken .
  Ik ben zelf ondernemer en haal toch al mijn geld van de bank ,al is het maar om mijn solidariteit te
  tonen met de slachtoffers van het huidige systeem .

  november 25, 2010 om 6:21 pm

 3. delphi

  Wat natuurlijk duidelijk is geworden, dat de banken ook na de reddingsoperaties door zijn gegaan met het uitkeren van dikke bonussen en ander onverantwoord gedrag. Het is ook dit wat mensen woedend maakt.

  Begrijpelijk wel, maar toch houden dit soort acties risico’s in van een nog grotere economisch fallback. Een volwaardig, rechtvaardiger alternatief heeft nog amper voeten in de aarde en als dezelfde overheden (lees: elite) een ‘nieuw’ systeem gaan invoeren naar aanleiding hiervan (wat komt het goed uit?!), dan zijn de rapen helemaal gaar; NWO.

  In Portugal staakt men massaal, ook in Frankrijk zijn er volop stakingen geweest, in Ierland zal het niet lang rustig blijven. Het eind van de huidige euro-unie is zowiezo al in zicht, maar ik weet zeker dat na de bankrun, sommige mensen dan wel over hun centjes kunnen beschikken en veel meer geen luis meer hebben om dood te drukken.

  Gaan de mensen die hun geld van de bank afhalen, solidair zijn met de anderen?

  november 25, 2010 om 8:21 pm

 4. Ter informatie, zojuist publiceerden we een update van ons artikel over de Bank Run op 7 december.

  We bespreken er de groei en evolutie van de facebookgroepen rond de oproep, de persaandacht in de mainstream media, de reacties van de bankwereld, andere aanleidingen voor toekomstige omwentelingen, de mogelijke gevolgen en ten slotte hebben we het ook over de vraag wat te doen om je spaarcenten veilig te stellen.

  Dit is het artikel Bank Run op 7 december — Update.

  Vriendelijke groeten,

  Tuur Demeester

  november 26, 2010 om 1:30 am

 5. Regenboog

  De oorzaak van de huidige crisis is inderdaad gelegen in het beloning- en bonussenbeleid. Niet omdat de bestuurders zoveel gingen verdienen, maar riskante transacties in de beleggingssfeer aan gingen met als doel succes op korte termijn. Dat zou n.l. hun bonnussen aanmerkelijk verhogen. De beleggingen waren aanvankelijk winstgevend (dus beloningen hoog) maar bleken na verloop van tijd zo riskant dat de beleggingsmarkt inéén stortte. Vooral in Amerika verstrekte banken zoveel hypotheken en Geldleningen zonder waarborgen dat het wel fout moest gaan.

  President Bush beloofde iedereen de mogelijkheid zich een eigen huis te kunnen verwerven, ook hen die werkeloos waren.
  De banken verstrekten massaal leningen aan de toekomstige huizenbezitters. Zelfs de huizen waren geen onderpand. Bij wanbetaling van aflossing en rente moesten de bewoners alleen de sleutel maar in te leveren en gingen naar familie voor onderdak. Gevolg massaal veiling van de huizenmarkt met de daarbij behorende waardedaling.

  Nu was er ook nog een markt waarbij men “pakketten” hypotheken en onderhandse leningen gingen bundelen en verkopen aan banken in de EU. Toen de onroerend goed markt in Amerika in elkaar plofte, plofte ook het beleggingspakket in de EU in elkaar. Bestuurders hadden hun bonussen binnen maar de overheden moesten de banken over de ruggen van de belastingbetalers op de been houden om erger te voorkomen. Daarnaast kwamen ook allerhande eisen tot schadevergoeding over wanproducten (denk aan woekerpolissen, en voor iedereen niet meer te begrijpen beleggingsconstructies). De beurzen zijn al drastisch gedaald.

  Je zou de financiele wereld ( als bankrekeninghouder) wat aan willen doen, willen straffen. B.v. door opheffing van de bankrekeningen en alles in een ouwe sok te stoppen. Bedenk dan eerst wat daarvan de gevolgen zijn. Continenten leveren niets meer aan de EU, want er kan dan niet meer door de Centrale banken betalingsgaranties afgegeven worden. Import staakt, export ook want de gelden kunnen de EU niet meer bereiken. Een rampzalig scenario tekent zich dan af voor de banken, ondernemers, individuen.
  Bezint eer ge met een dergelijke wraakaktie begint. Beurzen sluiten niet alleen van “beursplein 5”, maar ook uw en mijn beurs. Waarom denkt u dat de goudprijs zo hoog staat? Ga nooit beginnen aan een bankrun, want wie een kuil graaft voor de banken (wel begrijpelijk) valt er echter zelf in.

  Wie zijn het die tot een dergelijke wandaad oproepen,

  november 26, 2010 om 1:55 am

 6. Regenboog

  Voor kenners: Volgens medewerker Daan Dorenbos van Stibbe heeft Pieter Lakeman zich schuldig gemaakt aan het overtreden van drie artikelen uit het wetboek van Strafrecht (artikelen 126, 142 en 324) met zijn oproep tot een bankrun op de DSB Bank.
  Bron: Wikipedia.

  november 26, 2010 om 2:06 am

 7. Regenboog

  @Delphi, Jij schrijft…..Gaan de mensen die hun geld van de bank afhalen, solidair zijn met de anderen?……..
  Nee, dat is in het grijze verleden nimmer gebeurd en zal in de toekomst ook niet gebeuren!!

  november 26, 2010 om 3:22 pm

 8. delphi

  Jammer!

  november 27, 2010 om 10:59 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s