Just another WordPress.com site

HUIDIGE VOEDINGSREGELS KUNNEN BETER

‘Huidige voedingsregels kunnen beter’

MAASTRICHT – De voedingsrichtlijnen zoals het Voedingscentrum die op dit moment hanteert, bestrijden overgewicht onder de bevolking onvoldoende.

Nieuw wetenschappelijk inzicht heeft aangetoond dat veel eiwitten eten en veel producten met een zogenoemde lage glykemische index (GI) gebruiken, zoals pasta, peulvruchten en fruit, de beste manier is om af te vallen en daarna op gewicht te blijven.
 
 
 
 
Hehe, worden we wakker? Producten met een lage GI bevatten zogenoemde ‘goede’ koolhydraten, die zich gelijkmatiger omzetten in glucose. Het is dus ook beter voor diabetespatienten en ook om het uiteindelijk te voorkomen.
 
De huidige voedingsregels (die ook dietisten handhaven) gaan uit van zoveel sneden brood (7 voor een volwassene!!!) per dag, mager dit, mager dat, mager zus en zo, maar juist die hap koolhydraten in het brood zetten aan en voor een diabetespatient is het ook niet prettig (voor de insuline-industrie natuurlijk wel). Het eten van koolhydraatarme producten (te koop bij dieetshops, nog nauwelijks in de winkel, behalve Atkins), producten met een lage GI, heel veel groenten en voldoende eiwitrijke producten, is een welkome aanvulling/vervanging voor de meeste dieten en goed vol te houden.

Een nadeel is dat het (veel) duurder is. Groenten en eiwitrijke producten zijn nu eenmaal prijziger dan die hap gebakken meel. Koolhydraatarme producten zijn in deze tijden al bijna helemaal niet meer te betalen.
We durven dan eigenlijk ook een simpele stelling aan te nemen: ‘overgewicht en gevolgen als diabetes is een teken van (voedsel)armoede’

 

Team Ordely
 
Advertenties

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s