Just another WordPress.com site

SINTERKLAAS

Moe, maar voldaan bekijken we wat de Sint ons heeft gebracht dit jaar. Ik ben niet ontevreden. Het zijn kleine, bescheiden en ook nodige dingetjes; een USB-stofzuigertje, thermo-ondergoed, sokken, hairspray. Nee, geen abnormale grote of dure kadootjes, maar ook geen ontevreden gezichten.

Er zijn veel dingen bij van de rommelmarkt en dingen die afgeprijsd zijn. De bestedingsruimte is immers marginaal, maar het kon nog net dit jaar.

Vroeger; voor de eurotijd, met het kabinet Paars, was Sinterklaas wat guller bij ons. Haha, de PvdA reageerde toen nog driftig mee en kon zijn sociale gezicht beter laten zien, maar werd al snel smalend de Sinterklaaspartij genoemd, omdat ze het geld over de balk smeten, volgens velen.

Langzamerhand is de bestedingsruimte van veel burgers inmiddels volkomen kaalgevreten door diverse, ongewenste, oorzaken. De bankencrisis, de privatiseringen (alles zou toch goedkoper worden?), de verrechtsing, de euro, de grote opvreter de EU … ach, noem maar op.

Hoofdschuddend, toen al en nog steeds, en met lede ogen zagen we de ramp van o.a. de verhoogde ziektekostenpremie zich voltrekken. Mensen die het wel lekker vonden, die no-claim en volkomen onnozel in deze lekkermaaktruc trapten. Mijn luisarts die blij zei dat ZIJ erop was vooruitgegaan. K…muts! Wij betalen ons scheel en teveel! De zwakste schouders gingen zo langzamerhand de zwaarste lasten dragen en er zullen in 2011 voor velen; vooral de lagere en de middeninkomens, een zeer moeilijke periode aanbreken. Jawel, ook de middeninkomens zullen het moeilijk krijgen.

Daarnaast zijn de exorbitante verhogingen van diverse kosten voor levensonderhoud (waaronder voedsel, energie, ziektekosten e.d.), dus de terugdringing van koopkracht, funest voor de toch al kwakkelende economie.

Om mensen de verhoogde lasten door de strot te duwen (en we vonden het allemaal best toch? we hebben het toch laten gebeuren?) en niet te veel te laten merken van de mindere bestedingsruimte schaften de politici de WW-premie af.

Domme, domme zet vonden wij. Nu komt de voormalige Sinterklaaspartij met deze melding:

PvdA wil mogelijk weer ww-premie werknemers

Eh … waarvan? Als vissers naar geld mij bellen; zoals goede doelen enzovoort, horen ze een bandje: ‘sorry, de overheid was u voor.’

Wij zijn met een salaris, wat toch niet al te hoog, maar wel redelijk te noemen is/was, volkomen kaalgeplukt de afgelopen jaren. Er blijft volgend jaar niets meer van over. Dat geldt niet alleen voor ons, maar voor zowat iedereen om ons heen. Wie nog minder heeft, zal het onnoemelijk zwaar krijgen.  

Och en maak u geen illusie dat het nu de PvdA is met een plukidee; ook het huidige kabinet zal u meer dan u lief is weten te vinden.

Nee, over minder luxe klagen we niet; Sinterklaas, Kerst, uitgaan, vakantie, niet belangrijk. Daarvoor zijn de vaste lasten gewoon te hoog geworden en is de koek volledig op. Helaas hebben we een politiek die denkt dat de mensen straks best kunnen kiezen tussen wonen/energie, gezondheid of eten of dat de meeste mensen wel extra kunnen werken, omdat dit met de economische crisis in overvloed aanwezig is .   

Mensen beginnen nu door te krijgen hoe ze zijn geplukt en bedonderd. Goh, ze worden wakker. Geen wonder dat sociale onrust gaat toenemen, kijk naar de landen om ons heen, en mark my words: dat gaat nog veel erger worden. Faillisement na faillisement zal komen. Oja, de olie, dus de energiekosten, worden ook fiks duurder; dus voor velen onbetaalbaar.

Wij hebben dit jaar ook heel bewust afscheid van Sinterklaas genomen, met gevoelens van weemoed en nostalgie.

Dank u wel, lieve Sint, voor al die jaren van plezier en overvloed. Oh, wilt u die zakkenvullers en graaiers meenemen naar Spanje? Wat zegt u? Hebben ze daar de boel ook al kaalgeplukt? Ze zouden mee moeten met het vliegtuig, maar het vliegveld ligt daar door stakingen op zijn gat? Tja ….

Delphi

Advertenties

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s