Just another WordPress.com site

WIKILEAKS; DE BUNKER

Wikileaks en Julian Assange houden de wereld op dit moment in spanning. Sommige bibberen en beven. In de MSM, maar ook in de alternatieve media zijn de onthullingen en de rol van Wikileaks zelf het gesprek van de dag.

De ene is van mening dat Wikileaks niets anders dan een spin is van de CIA, omdat de onthullingen de diplomatieke steun en legitimering zou geven om bepaalde wensen door te drukken (aanpak Iran, grotere controle internet). De andere denkt dat Wikileaks een duidelijke oppositie is tegen de verontrustende mondiale ontwikkelingen en met name dan in de VS.

Assange is al met de dood bedreigd, zelfs zijn zoon en zijn aanhouding vanwege een aantal verdenkingen op last van Zweden, verontrusten degenen die zich zorgen maken over de bewaking van de mensenrechten. Is de aanhouding een politiek spel of een samenloop van omstandigheden.

Assange wordt gehaat door de VS, hij is staatsvijand nummer 1 en concurreert in dat opzicht met Bin Laden. Maar hij is ook geliefd bij velen, die met lede ogen de wereld af zien zakken naar een grote, onbeheersbare warboel van steeds grotere sociale ongelijkheid en mensonterende omstandigheden. En hij wordt steeds populairder.

De charismatische Assagne wordt al vergeleken met de Robin Hood van de vrije pers, wordt Julian Skywalker genoemd, en is kandidaat om de geschiedenis in te gaan als een held.

Wikileakssymphatisanten vallen tegenstanders digitaal aan, anderen roepen op om hem een kerstkaart te sturen, terwijl er inmiddels al snode plannen worden uitgebroedt hem toch uitgeleverd te krijgen aan de VS, of er bountyhunters worden ingehuurd.

Wikileaks opereert vanuit een bunker, die er zeer futuristisch uitziet. 

 

Dit is een van de foto’s uit het album.

Bekijk hier de foto’s en lees het artikel

Advertenties

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s