Just another WordPress.com site

KERST 2010

Column: Delphi

Wij hadden iedereen nog een zeer prettige kerstdagen willen wensen, ware het niet dat er in ons leventje heel wat aan de hand was.

Met Sinterklaas; jawel, onee, voor Sinterklaas begon het patroon van overvloed, beginnende bij Volle Maan.

Drie dagen na 21 november moest ik in een van de betere winkelstraten in mijn stad zijn om wat originele sintkadoo’s te kopen. Sommige winkels zijn heel betaalbaar, maar ze hebben net wat leukere dingetjes dan de winkelketens. Kom toch; een naakte kerstman of twee vrijende engeltjes in de boom is toch leuker dan weer zo’n duffe bal.

Voor de gelegenheid ging ik nog even langs een vriendin van me, die daar een tandartspraktijk heeft. Geen tijd voor een praatje of een kopje koffie, maar wel voor een afspraak om binnenkort weer eens langs te komen.

Ik keek op mijn horloge en zag dat er nog tijd was om langs mijn tante te gaan. Ja, de woonde ook in de fraaie buurt, bij die winkels. Ze had nieuwe kousen om. Ze drukte me een envelop in de handen, die we pas met de Sinterklaas open mochten maken.

Erg nieuwsgierig en met bevende handen scheurde ik de envelop pas op 5 december op en schrok me eigen een apenhoedje. ‘En? Wat is het?’ vroeg Orin, maar voegde zich bij mij toen ik zag dat mijn adem stokte. In een mum van tijd verscheen ook het kopje* van Lysander over mij heen gebogen.

‘Zo, zo, een cheque van 20.000 euro?’ bromde de stem van Orin. ‘Dat is mooi.’ Hij keek al dromerig voor zich uit, maar ik gaf hem een lichte duw. ‘Wacht, er zit nog iets bij… een briefje.’

‘Lief nichtje. Dit geld is helemaal voor jullie, maar ik wil graag dat jullie voor je gezin en mij een heerlijke reis naar Hawaii of Honoloeloe boeken in december, in het beste hotel dat je kunt vinden. Ik hoor spoedig van jullie.’

‘Moet toch kunnen. Een paar daagjes met de kerst. Leuk uitje, en met de rest van het geld ….’

We bespraken even wat het beste was; inderdaad een paar daagjes naar zo’n tropisch eiland, even genieten met tante aan onze zijde, dat zagen we wel zitten. Maar tante moest dan een aparte kamer hebben, en we zouden niet met de kerst weggaan, want dan hadden we andere plannen. Achteraf maar goed ook, want met de kerst konden vele mensen niet op de plek van bestemming komen door de sneeuw.

We bespraken dit met tante, maar die was het geheel niet mee eens. Nee, na de Sinterklaas vertrekken en minstens twee tot drie weken blijven.  Heerlijk genieten van de zon. Natuurlijk nam ze een eigen kamer.  Nou, vooruit dan maar.

Het was heerlijk. Lekker eten, een aangename temperatuur, een romantische sfeer, een luxe hotel met zwembad, bubbelbad op de kamer.

Op 21 december was het volle maan, maansverduistering. En een dag daarna hadden we weerr overvloed. Het was een hotelkamer appartement met twee verdiepingen. We hadden een eetgedeelte en daarboven lag de badkamer. Orin nam een bad, terwijl ik gezellig de tafel aan het dekken was (hoewel roomservice dat ook kon doen). Toen er ineens druppels langs de wanden naar binnen stroomden. Ik keek en toevallig raakten een paar druppels mijn tong. Champagne? Ik proef toch echt champagne! Koele champagne. Ik keek in de hoek van een kastje, waar een kratje bestelde champagne voor de feestdagen stond… leeg????!!! Welke gek? Ik rende naar boven en daar stond Orin, in zijn poedelnakie, suf kijkend naar de weglopende champagne.

‘Ben je gek? Het lekt!’ riep ik door het dolle heen. Ik rende naar beneden en zette alle emmers en schalen die ik kon vinden onder de lekkage.

Later hoorde ik dat Orin niet eens in het bad had gezeten. Nouja, eventjes. Hij had gehoord dat een champagnebad je wel tot tien jaar jeugdiger kon maken en er was nog best wel wat over van het budget van tante.  

Maar de champagne had geprikt aan zijn huid. Even overwoog hij om er warm water bij de doen, maar dan kreeg hij  het idee van geen effect en lauw water, dus liet hij de champagne maar weglopen. Er was iets mis met de badtoevoer, hoorden we later.

Op de avond zelf hebben we een champagnebowlfeestje georganiseerd voor de hotelgasten op onze kamer. Immers; we werden elke dag vanuit het hotel voorzien van een grote schaal vers, tropisch fruit. Ananas, carambola’s, kiwi’s, bananen, petanhaya’s, papaya’s. Heerlijk! Iedereen mocht hapjes meenemen en uit de champagnebowlemmers scheppen dat het een lieve lust was. Ik hoef je niet te vertellen dat dit een heel gezellig feestje werd.

De volgende dagen moesten we helaas uit onze kamers, omdat ze de schade moesten herstellen. En alle hotels waren volgeboekt, zodat we alleen nog bij tante terecht konden.

Ze stond erop dat de kerst samen werd gevierd en de kerstmaaltijden werden op het kamer-appartement (ja, tante had ook zo’n appartement) geserveerd door roomservice. Omdat het al een oud besje is (tante) lag ze de hele dag te slapen, behalve tijdens het eten, daarna ging het weer grrrrrrr…. in de schommelstoel.

We hebben wel heerlijk gegeten. 

*Opmerking Lysander: het is geen kopje, maar kop

*opmerking hierop van Delphi: het was wel een kopje; koffiekopje !!!

Delphi

Advertenties

2 Reacties

 1. Regenboog

  Tante is een gevoelig mens. Dat blijkt al uit het feit dat ze direct aan jullie heeft gedacht. Maar als tante niet helemaal jullie “combinatie” is dan wil ik wel eens met haar kennismaken…………..als kousenfabrikant zijnde. Ze mag zoveel slapen als ze wil maar wel met “mijn”kousen aan. Voor de rest ga ik mn gang wel op het tropische gedeelte van onze onze planeet. Als het mogelijk is boek ik met haar een enkele reis, als er maar wel een filiaal is van haar bank 🙂

  december 28, 2010 om 7:05 pm

 2. delphi

  Het cynisme zal je niet zijn ontgaan, maar zo kun je met wat fantasie en een column het minder leuke in een fraai sausje gieten.

  Hihi, was het maar waar…..

  december 29, 2010 om 3:22 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s