Just another WordPress.com site

DE OLIERAMP EN DE INVLOED OP HET WEER

De afgelopen weken heeft Nederland gezucht onder het winterweer. Elders in Europa hebben ze nog steeds hinder ervan. Dikke pakken sneeuw teisterden menige Kerst. Vluchten werden geannuleerd; mensen bleven thuis; na de dooi kwamen er vele lekkage’s; de treinen waren vertraagd; de weg was glad. Kortom; het was even een heel strenge en koude winter.

In Nederland is het vooralsnog eventjes ‘normaal’ winterweer.

Strenge winters zijn op zich niet vreemd; ook niet in ons landje. Deze oude foto uit 1979 laat zien dat we al vaker met het bijltje hebben gehakt.

 

Het zal menig mens niet ontgaan zijn dat het weer mondiaal gezien vreemd doet, verstoord lijkt. Naast de enorme sneeuwval; ook op plekken waar het normaal gesproken in deze tijd niet valt, waren er ook veel grote overstromingen, in Europa en nu ook in Australie. Er was extreme hitte in Rusland afgelopen jaar.

De ene zal dit toeschrijven aan de global warming, de ander ziet de verminderde activiteit van onze zon als boosdoener.

De site Xandernieuws, altijd goed voor doemscenario’s kwam echter met een artikel dat het stoppen van de warme golfstroom als gevolg van de olieramp in de Mexicaanse golf en het beleid daaromheen de oorzaak is van deze wereldwijde verstoring.

Lees hier verder

De regering Obama wordt mede-verantwoordelijk gesteld voor de omvang van deze ramp in dit artikel.

Citaat uit het artikel: ‘BP en de incompetente en corrupte regering Obama zijn er in ieder geval in geslaagd iets te doen wat nog nooit eerder iemand is gelukt, namelijk het weer op onze hele planeet verzieken.’

Het is nog te vroeg om te zeggen of en welke invloed dit debacle uiteindelijk zal hebben, maar duidelijk is wel geworden dat bedrijven en overheden op z’n zachts gezegd zeer ondoordacht met het leven en welzijn van alle bewoners en flora en fauna van deze planeet omgaan. 

De mensheid kan deze olieramp dan ook in elk geval bezien als een wake-up call.

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s