Just another WordPress.com site

COLUMN: DE OV-SHITKAART

Door: Delphi

Stel je voor; een aankondiging van de overheid wordt vermeld in alle kranten. Lees maar:

‘Per 15 juni 2011 moeten alle Nederlandse inwoners met een door TNO ontwikkelde injectie de juiste huid- en haarkleur krijgen, zodat lokale overheden een beter onderscheidingsvermogen krijgen. Voor de jeugd van 0 tot 16 zijn de kleuren: roze (meisjes) en blauw (jongens), voor volwassenen van 16 tot 65 zijn de kleuren: oranje (vrouwen) en groen (mannen) en voor volwassen vanaf 65 geldt: rood (vrouwen) en paars (mannen). Ieder jaar wordt iedereen door de GGD wederom opgeroepen om de verplichte injectie  te verkrijgen’

Het klinkt natuurlijk zot, maar ik durf te wedden dat de meeste Nederlanders keurig hun injectie gaan halen. Okee, ze zullen wat mopperen op de reactiepagina’s van de internetmainstreammedia, maar daarna doen ze heel braaf wat overheden en bedrijven willen.

Zo is ook de OV-shitkaart door de strot van de reiziger geduwd. Op 3 februari zijn alle Haagse reizigers de klos. Er zijn nog veel kinderziektes en de HTM vaart er wel bij.

HTM vaart wel bij niet uitchecken OV-chipkaart

vandaag 13:37

DEN HAAG – De OV-chipkaart legt de HTM geen windeieren. Dagelijks vergeten duizenden reizigers uit te checken met hun chipkaart. In dat geval kost een ritje 4 euro. Dat levert de vervoerder extra veel inkomsten op.

Een woordvoerder van het vervoersbedrijf ontkent dat HTM extra winst maakt, omdat het bedrag wordt gereserveerd voor het geval mensen het te veel betaalde geld alsnog terugvragen. 

Het declareren hiervan wordt over een maand versimpeld. Nu moet hiervoor een formulier op de website worden gedownload, uitgeprint, ingevuld en opgestuurd. Over een maand moet het mogelijk zijn om de teruggave digitaal in te dienen.

Bron

Toch zie ik reeds geruime tijd de mensen in de tram en bus als zombies met die chipkaart, zonder protest. Net zoals de EU, de euro, de hogere ziektekostenpremie, het eigen risico, door onze strot zijn gepropt. En dan klagen ze en zeggen ze: ‘Ach, je kunt er toch niets tegen doen.’

Ze kunnen werkelijk van alles met ons volkje uitspoken, want we pikken en slikken werkelijk van alles en mopperen voor de vorm. Waar zijn onze hersens gebleven?

Geef mij maar gewoon de ouderwetse strippenkaart, want ik vrees ook voor hoge kosten met mijn vergeetachtigheid … en dan wordt het lopen.

Wat vindt de lezer hiervan? Ervaringen met dit onding?

Delphi

Advertenties

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s