Just another WordPress.com site

BESCHAVING? BEWONER VERPLEEGHUIS KAN KAMER KWIJTRAKEN

Dat de kwaliteit van onze zorg, naast het steeds meer onbetaalbaar worden, steeds verder afbrokkelt, mag een bekend gegeven zijn, maar dit is te zot voor woorden.

Wanneer bewoners van een verpleeg- of verzorgingstehuis langer dan 14 dagen in het ziekenhuis verblijven, kunnen zij hun kamer kwijtraken. Dit leidt tot grote onrust onder die bewoners.

Om te voorkomen dat kamers lang leeg komen te staan terwijl seniorencomplexen kampen met ellenlange wachtlijsten, hebben directies van verpleeghuizen voortaan het recht een kamer te ontruimen. Weliswaar hebben de senioren de garantie gekregen dat bij terugkeer uit het ziekenhuis niemand op straat belandt, maar ze lopen het risico dat ze een andere dan de vertrouwde kamer krijgen. Het gaat om een landelijke afspraak tussen vijf partijen in de ouderenzorg. Niet alleen zorgaanbieders als Actiz (de koepel voor zorginstellingen) en de thuiszorg, maar ook consumentenfederaties hebben ermee ingestemd

Lees hier verder

 

Advertenties

Eén reactie

 1. miranda

  Wat moet je hier nou nog op zeggen? oms dat5 ik blij ben dat mijn ouders niet meer leven? Dat gaat toch wel erg ver.
  Maar toen wij vorige maand van de crematie van mijn schoonmoeder kwamen besloten we, om het “maar gehad te hebben” maar meteen haar kamer te ontruimen. Dan konden we het als kinderen en kleinkinderen gezamenlijk afsluiten en herineeringen ophalen.
  Wat zien wij bij aankomst: een echtpaar is de kamer aan het opmeten! De verpleging vond het wel raar maar ja…..ze stonden er bij en keken ernaar. Wij hadden al 50 % leeggehaald en nog niets tegen elkaar gezegd. Hoe lang heb je nodig om een kamer van 4 x 5 op te meten?
  Toen uiteindelijk mijn dochter zei dat dit voor ons toch wel emotioneel was keken ze ons wat glazig aan en gingen gepikeerd weg met de boodschap dat ze “over een uur wel terugkwamen”. Toen heb ik maar ingegrepen.
  Maar het zal je toch gebeuren dat je in het ziekenhuis terugkomt en geen kamer meer hebt. En dan? Ik ben bang dat de pil van Drion straks gretig aftrek gaat vinden onder mijn generatie.

  januari 13, 2011 om 3:16 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s