Just another WordPress.com site

LIBIE OP RAND VAN BURGEROORLOG?

Terwijl de tweede kamer van reces bijeengekomen is om over de toestand in Libië te praten en er luchtbruggen naar Tripoli zijn om Nederlanders op te halen, neemt de onrust en mondiale zorgen over de onlusten in dit land en de houding van Kaddafi toe. Er wordt al gepraat over een situatie die gemakkelijk in een burgeroorlog kan overslaan en zelfs genocide op protesterenden.

Medestanders van Kaddafi hebben het vuur geopend op betogers in Tripoli. Medestanders van de Libische president Moammar Kaddafi hebben woensdag in de hoofdstad Tripoli het vuur geopend op betogers. Of het om veiligheidstroepen gaat, is niet duidelijk.

 Dinsdag riep Kaddafi in een televisietoespraak zijn aanhangers op de straten terug te veroveren op de demonstranten die zijn aftreden eisen.

Hij liet bovendien weten niet aan opstappen te denken. “Ik ben leider van de revolutie. Niet een president die moet aftreden”, zei hij. Kaddafi is bereid te vechten tot zijn ‘laatste druppel bloed’, zei hij in een felle toespraak op de staatstelevisie.

Lees hier verder

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s