Just another WordPress.com site

BOERENKOOLTAART VAN DE BOER

Ja, ja, de ouderwetse boer, die nog gewassen teelde met natuurlijke middelen, zonder zich zorgen te maken over alle vervuilingen. Waar nog met de hand werd gezaaid en geoogst en het land omgeploegd werd met behulp van een knol.

Deze ‘romantiek’ heeft de moderne agrarische sector allang verlaten, hoewel er in veel landen nog steeds op een ouderwetse manier wordt gezaaid en geoogst.

Tot voor kort aten we nog steeds boerenkoolstamppot, vervangen nu door de stamppot van rauwe raapstelen. Met een restant boerenkool kun je nog een heerlijk taartje maken.

Het is simpel. Breek drie eieren en kluts deze. Vermeng dit met het restant boerenkool. Dit doe je in een vorm en zet dit ca. 20 minuten in de oven op stand 6-7.

Zwel een rookworstje, snij het in plakjes en decoreer hiermee het taartje. Eventueel kun je in de vorm, precies in het midden een ovenvast kommetje zetten. Haal het eruit en je hebt een kuiltje in de taart voor de jus.

Dit recept kun je ook gebruiken voor andere prakkies, zuurkoolstamppot en hutspot. Liever geen andijvie, spinazie of raapsteelstamppotjes, omdat je die beter niet kunt opwarmen.

Eet smakelijk.

Advertenties

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s