Just another WordPress.com site

KAASSOLDAATJES EN WENTELTEEFJES SOLDAAT MAKEN

Wentelteefjes is een oud recept, maar toch ZO lekker.

De teefjes worden gemaakt van sneetjes (oud) brood, die in melk en ei zijn gedompeld, door de suiker gehaald en worden gebakken in (room)boter. Ze worden gewenteld, de ene kant bruin en de andere kant ook. Daarna worden ze nog bestrooid met kaneel.

Wentelteefjes kun je ook van plakjes stokbrood maken, zoals de Spanjaarden doen.

Smalle reepjes wentelteef zijn lekker bij een ijsje.

Natuurlijk kun je ook krenten- of rozijnenbrood gebruiken.

Soldaat maken betekent iets wat eetbaars is, opeten, en wel zoveel dat je verzadigd bent.

Dus ja, wij maken regelmatig wentelteefjes soldaat… lekker joh!

Maar er zijn ook driehoekjes brood, die echt soldaatjes heten. Kaassoldaatjes bijvoorbeeld, hier wordt geraspte kaas door de ei gedaan en het wordt gebakken in roomboter of olijfolie. Je kunt ook paprikapoeder gebruiken of andere kruiden, of knoflook. Het resultaat is een knapperig stukje gebakken brood, die je bij soep kunt eten of gewoon uit het vuistje.   

Advertenties

2 Reacties

  1. Els

    mmhhh ik maak een beslag van ei, melk,wat zout. Dan doe ik er nog kaneel bij en een zakje vanilie suiker.
    Dan lekker bakken, en daarna suiker erover.
    Heerlijk………

    maart 13, 2011 om 4:08 pm

  2. Joh, Els, sorry, deze stond als spam aangemerkt en daarom gemist…. dat klopt natuurlijk niet, soms doet dat ding maar wat.
    Zal ons leven beteren en meteen alles nakijken.
    Dank voor je verfijndere recept.
    Delphi

    maart 24, 2011 om 5:42 pm

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s