Just another WordPress.com site

MARK VREKKE OP DE KIEZELTOER

Door: Mark Vrekke

Ik ben altijd aan het struinen in de natuur. Kiezels, bladeren, takjes, eikels, dennenappels, schelpen… alles kan ik gebruiken. Kiezelstenen doen het leuk als decoratie in kamerfonteinen, plantenbakjes en nevelaars

In de tuin hebben we kiezels (deze zijn niet allemaal in de natuur verzameld door ons, maar door het tuincentrum). Van de week waaide het aardig en ik was met de tuin bezig, zaaien van fraaie bloemen. De zakjes waaiden weg en ik gebruikte een kiezelsteen als verzwaarpunt.

Toen begonnen bij mij de ideetjes te broeien.

Wat nu als we de kiezelstenen gingen beschilderen, als presse-papier? We hebben eens wat rondgeneusd en zijn van plan een serie lieveheersbeestjes en bijtjes te schilderen. Met acrylverf en goed lakken. Her en der tussen de witte kiezelsteentjes leggen, is een leuk gezicht.

Al rondsnuffelend op internet kwamen we meer leuke dingen tegen.

Behalve kiezelstenen beschilderen, kun je ze ook als naambordjes tijdens een etentje maken. Of als je grote stenen hebt of klein kan schrijven voorzien van een spreuk en als cadeautje geven.

Of, als gastenboek bij een bruiloft.

Van kleine kiezeltjes kun je onderzetters maken, zolang ze een beetje gelijkmatig zijn. Dit moet je wel goed op de ondergrond, een matje of een plaatje hout, plakken en goed lakken.

Ook mozaiken wordt met kiezelstenen gedaan. Je hebt daar splinters van, maar het wordt ook met hele stenen gedaan, soms. Ook hier geldt gelijkmatigheid en zeer goed plakken.

 

Kiezelstenen werden ook gebruikt als handenwarmer. Reden voor deze knutselaar om kiezelstenen te gaan vilten.

Al met al zijn kiezelstenen veel te veelzijdig om ze zomaar in de tuin of de natuur te laten liggen.

Mark Vrekke

Advertenties

Reacties zijn gesloten.