Just another WordPress.com site

GRAPPIGE DROOM

Column: Delphi

Soms dromen mensen grappig. Nu zijn wij mensen met wel wat gevoel voor humor en dan zijn ook onze dromen grappig. Aan droomuitleg doen we niet, maar wel bemerk ik, Delphi, dat onbewuste elementen een rol spelen. En met dat onbewuste, vooral toch herkenbare dingen, die in mijn onderbewustzijn spelen. Zo was ik vannacht in mijn droom op een popconcert. Op de achtergrond hoorde ik de stem van Sharon den Adel zingen. Daar ben ik dus een fan van. Het lied dat ze zong vind ik een prachtig lied, maar is niet van haar. Het lied klonk ook anders, wel mooi, maar een andere melodie … de tekst was echter hetzelfde. En toen kwam het grappige deel. Ik zocht Orin en vond hem, maar hij was een centaur. Ik ging op zijn rug zitten en kon zo goed het concert overzien, want ik ben maar een kleine hittepetit. De keren dat ik in de werkelijkheid tegen ruggen aan sta te kijken, is niet te tellen. Bovendien fungeren al die ruggen als geluidswal. Orin haalde nog een grap met me uit door te gaan steigeren…. en toen werd ik wakker gemaakt.

Nee, geen freudiaanse droomanalyses of whatever hier… ik had er flink de pest in dat ik uit zo’n grappige droom werd gehaald. Ik vertelde de droom aan Orin en toen begon onze fantasie te werken.

Stel, hij in het echt als centaur komt bij de concertzaal met kaartjes die ik heb gekocht. ‘Ahum … eh … mijnheer … eh … paard … eh … dieren mogen niet binnenkomen’, zegt de  ordedienaar. ‘Ik ben geen dier, ik ben een centaur, dat ziet u toch wel?’ zegt Orin verontwaardigd. ‘Ja, maar …,’ zegt de ordedienaar, waarop ik, die trots op Orins rug zit, er een schepje bovenop doe. ‘Hoe moet ik anders naar duur betaald concert zien, met al die lange lapzwansen voor mijn neus,’ zeg ik. ‘Ja, maar…,’ probeert de ordedienaar. Orin duwt hem weg met zijn sterke lijf en wij treden naar binnen. Ik voel me een queen. 

In het echt gieren Orin en ik het uit, want in gedachten zien we de gezichten al van de mensen om ons heen. Nog leuker wordt het als er een hele groep centaurs aan komen lopen, eventjes naar een concertje kijken.

We hebben het erover om zo naar het castlefest te gaan, als centaur met berijdster. Orin als voorstuk en ik op de rug van iemand die het achterstuk wil zijn. Die moeten we nog vinden … dat achterstuk, want jullie denken toch niet dat ik het achterstuk wil zijn. Mensen die ons kennen kunnen de komende dagen dus een verzoekje verwachten.

Voorlopig zie ik een centaur zoals onderstaand het liefst.

Orin lijkt er een klein beetje op.

Natuurlijk heeft Orin zijn eigen voorkeur. Die ziet het liefst een centaurin, zoals de onderste foto.

Logisch, die lijkt veel op mij.

Voorlopig moeten we het echter doen met twee benen per persoon en bij een concert moet ik genoegen nemen met de sterke schouders van Orin, maar dat is ook een comfortabele zitplek.

Delphi

Advertenties

Reacties afgesloten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s